Verdiene vi deler i Apple, er inspirasjonen til arbeidet vi deler med alle.

Apple skal bidra til å skape en bedre verden. Hver og en av oss bidrar på hver vår måte, ved å brenne for det vi driver med. Som du vil se i intervjuene her, er historiene våre ulike, men alle viser hva som er mulig når vi har de samme verdiene privat og profesjonelt.

Alle er viktige.

«Jeg liker at Apple kommer folk i møte der de er, og tar hensyn til deres behov og ferdigheter.»

Nafisah, Apple Store Manager

Et tegnet portrett av en smilende Nafisah som ser på leseren. En tegnet iPad dukker opp i bildet med et hjertesymbol på skjermen. Et tegnet portrett av en smilende Nafisah som ser på leseren. En tegnet iPad dukker opp i bildet med et hjertesymbol på skjermen. Apple Store Manager – Nafisah Flere tegnede iPad-enheter med bilder av barn på skjermen dukker opp i det samme portrettbildet. Flere tegnede iPad-enheter med bilder av barn på skjermen dukker opp i det samme portrettbildet. Flere tegnede iPad-enheter med bilder av barn på skjermen dukker opp i det samme portrettbildet. Flere tegnede iPad-enheter med bilder av barn på skjermen dukker opp i det samme portrettbildet.

Er det sant at Apple fikk deg gjennom et spillerbytte med L.A. Dodgers?

Svar:Vel, jeg var mer som en spiller med utgående kontrakt. Jeg gikk fra et bra team til et annet av egen fri vilje. Jeg var Director of Premium Hospitality og hadde ansvaret for luksussuiter og private klubber.

Du startet i en lederrolle hos Apple – men hadde du erfaring fra detaljhandel?

Svar:Nei.

Fra teknologibransjen?

Svar:Ikke i det hele tatt. Jeg var litt bekymret for det, men de var mer interessert i meg som person, enn hva jeg kunne fra før av. Det handlet mer om hva jeg står for.

Så du har lært alt i jobben?

Svar:Ja. Det var litt skremmende, men jeg var veldig ydmyk og åpen for å lære av andre. Alle her ønsker hverandre godt.

«Vi var del av hverandres utvikling. Det er vi fremdeles.»

Du har gått fra VIP-gjester i luksussuiter til et mangfoldig utvalg av kunder.

Svar:For meg er alle VIP-er uansett hva slags erfaring de har, hvilke ferdigheter de har, hvilket språk de snakker, eller hvor gamle de er. Min mor, for eksempel, forstørrer alt på iPaden for å se bedre. Og ved hjelp av våre ansatte og produkter er det alltid mulig å kommunisere. Jeg er så glad i mellommenneskelig kommunikasjon. Jeg har to gutter hjemme. Seksåringen har autisme, og han elsker iPaden sin.

Hvordan er den opplevelsen for ham?

Svar:iPaden er som en bestevenn. Han lærte å snakke gjennom den. Han har brukt den til å lære å telle, stave og lese – og nå er han svært opptatt av GarageBand. Jeg ser en stor endring i ham. Den har blitt en viktig del av utviklingen hans.

Vekst ser ut til å være et viktig emne for sønnen din, for teamet ditt og for deg.

Svar:I bedriftskulturen her er alle viktige, alle er nyttige, og alle har forskjellige bakgrunner. Og den kulturen er grunnen til at jeg er her.

«Jeg har alltid ønsket å hjelpe folk med å utvikle seg.»

Setter i gang samtalen.
Og frigjør potensial.

«Jeg visste at Apple var verdensledende på denne typen arbeid, så det var en enkel avgjørelse.»

Chris, Machine Learning / AI Engineering Manager

Et tegnet portrett av en smilende Chris med hodetelefoner rundt halsen. Han ser rett på leseren. En tegnet iPhone som utstråler synlige lydbølger, dukker opp i bildet. Et tegnet portrett av en smilende Chris med hodetelefoner rundt halsen. Han ser rett på leseren. En tegnet iPhone som utstråler synlige lydbølger, dukker opp i bildet. Et tegnet portrett av en smilende Chris med hodetelefoner rundt halsen. Han ser rett på leseren. En tegnet iPhone som utstråler synlige lydbølger, dukker opp i bildet. VoiceOver-symboler dukker opp i det samme portrettbildet. VoiceOver-symboler dukker opp i det samme portrettbildet. VoiceOver-symboler dukker opp i det samme portrettbildet. VoiceOver-symboler dukker opp i det samme portrettbildet. VoiceOver-symboler dukker opp i det samme portrettbildet. VoiceOver-symboler dukker opp i det samme portrettbildet. VoiceOver-symboler dukker opp i det samme portrettbildet. VoiceOver-symboler dukker opp i det samme portrettbildet.

Startet du opp din egen bedrift før du fikk jobb i Apple?

Svar:Ja. Jeg var i ferd med å miste synet – jeg regnes som blind nå – så vi utviklet stemmestyrte apper for å gi personer med nedsatt syn en bedre opplevelse.

Var det vanskelig å forlate en bedrift med et så personlig formål?

Svar:Vel, bedriften i seg selv var ikke det jeg var mest opptatt av. Jeg var mer opptatt av å løse problemer for å gi folk bedre livskvalitet. Apple ga meg ressursene til å gjøre nettopp dette.

«Da jeg begynte i Apple, fikk jeg bedre fokus, raskere utvikling og større innflytelse.»

Men du hadde flere alternativer enn bare Apple?

Svar:Det stemmer, men den viktigste grunnen til at jeg valgte Apple, var produktene. iPhone er tross alt kanskje den mest revolusjonerende tilgjengelighetsenheten på flere tiår, om ikke noensinne.

Hva er det som gjør iPhone til en tilgjengelighetsenhet?

Svar:Vel, den forvandlet måten vi får tilgang til verden på. iOS-funksjoner og apper har gjort det mulig å tilpasse denne tilgangen. Og i dag er den mye mer tilgjengelig enn andre smarttelefoner, takket være funksjoner som VoiceOver. Alle kan bruke funksjoner som Siri, HomeKit og Kunngjør meldinger. Det som er praktisk for de fleste, kan forvandle livet til personer med nedsatt syn.

Hadde du flere grunner?

Svar:Apples verdier. Historisk sett har det alltid vært et engasjement for tilgjengelighet her, og det er det også i dag. Ledelsen investerer mye i dette arbeidet. Det handler mindre om kvartalvis fortjeneste og mer om hva som er riktig å gjøre – og hva som er en menneskerett.

Hvordan kommer det til uttrykk på jobb?

Svar:Teamene våre og ledelsen er utrolig imøtekommende og støttende til måten jeg jobber på. Apple har faktisk et eget People Accessibility-team som fokuserer på tilgjengelighet på arbeidsplassen.

«Apple har gjentatte ganger gjort det klart at ansattes og kunders medmenneskelighet står høyt i kurs.»

De tar vare på deg.

Svar:Ja, og ikke bare meg. Dette er stort mangfold i selskapet, og vi støtter alle. Det er givende å skape muligheter for alle de forskjellige menneskene som jobber her.

På hvilken måte?

Svar:Jeg har for eksempel startet et eget program for nyutdannede – AI / Machine Learning Rotation Program. Så langt har over halvparten av deltakerne vært kvinner.

Så du jobber med mer enn bare maskinteknikk?

Svar:Ja, det er en del av å være her. De ansatte elsker å jobbe med disse prosjektene fordi alle vet hvilken innvirkning de kan ha. De sier bare: «Kult. Hva trenger du?»

Ideene er nye. Aluminiumet er resirkulert.

«Vi brant så sterkt for dette. Vi bare visste vi måtte få det til. Det var det eneste riktige.»

Jennifer, Operations Program Manager

Et tegnet portrett av en smilende Jennifer som ser på leseren. Tegnede grønne blader dukker opp i bildet. Et tegnet portrett av en smilende Jennifer som ser på leseren. Tegnede grønne blader dukker opp i bildet. Et tegnet portrett av en smilende Jennifer som ser på leseren. Tegnede grønne blader dukker opp i bildet. En tegnet MacBook Air med grønne blader som flyter ut av skjermen, dukker opp i det samme portrettbildet. En tegnet MacBook Air med grønne blader som flyter ut av skjermen, dukker opp i det samme portrettbildet. En tegnet MacBook Air med grønne blader som flyter ut av skjermen, dukker opp i det samme portrettbildet. En tegnet MacBook Air med grønne blader som flyter ut av skjermen, dukker opp i det samme portrettbildet. En tegnet MacBook Air med grønne blader som flyter ut av skjermen, dukker opp i det samme portrettbildet. En tegnet MacBook Air med grønne blader som flyter ut av skjermen, dukker opp i det samme portrettbildet. En tegnet MacBook Air med grønne blader som flyter ut av skjermen, dukker opp i det samme portrettbildet. En tegnet MacBook Air med grønne blader som flyter ut av skjermen, dukker opp i det samme portrettbildet.

Teamet ditt realiserer ideer?

Svar:Jepp, det er det vi i Operations driver med. Vi samarbeider med utviklerne og ingeniørene om nye maskinvareideer og finner ut hvordan vi skal bygge et produkt.

Antakelig mer enn bare ett?

Svar:Ja, når vi har bygget ett, kan vi bygge millioner av dem.

«Et nyskapende produkt krever en nyskapende prosess.»

Hva gjør det nyskapende?

Svar:Det er mye. Jeg var for eksempel en del av teamet som utviklet det første MacBook Air-kabinettet av 100 prosent resirkulert aluminium.

Resirkulert, ikke bare resirkulerbart?

Svar:Akkurat. Resirkulert, ingen ny aluminium blir utvunnet.

Det er mer spesialisert enn å resirkulere brusbokser.

Svar:Ja, det er noe helt annet. Dette er patentert legering i høy kvalitet som overholder standarden vår for renhet og ytelse. Vi måtte tenke ut en ny prosess for leverandørkjeden og innkjøp, deretter sørge for at materialet var like sterkt, funksjonelt og lekkert som folk forventer av Apple. Det var et veldig ambisiøst initiativ.

Betyr «ambisiøst» i denne sammenhengen «ikke enkelt»?

Svar:Ja visst – men det er jo derfor vi er her. Å løse en stor utfordring gir et fantastisk kick. Og det er når presset kommer fra alle kanter – miljømessige mål, funksjonelle krav og estetiske standarder – at den mest utrolige nyskapingen skjer.

«Du blir ekstra motivert når arbeidet ditt kan utgjøre en forskjell.»

Synes du det er mer motiverende når det er mer enn en teknisk prestasjon?

Svar:Vel, det er alltid mer enn en teknisk prestasjon, enten det gjelder miljøvennlighet eller brukeropplevelse eller andre ting. Og ja, det føles virkelig bra når du i tillegg utgjør en forskjell. Du blir spesielt motivert av folkene her.

Teamet ditt eller ledelsen?

Svar:Begge. Jeg husker perioder hvor oppgavene våre virket skummelt vanskelige. Så hadde vi møter med Lisa Jackson, og da tenkte jeg bare: «Hun er helt fantastisk – dette må vi jo bare få til!»

Det gir en selvtillitsboost.

Svar:Ja, ledelsen er virkelig opptatt av helheten, og de har tro på at du klarer oppgaven.

Det er jo litt av et press.

«Det er egentlig ganske kult, for du innser at ledelsen har større tro på deg enn du har selv.»

En karriere som ikke går på bekostning av personvernet.

«Det er interessant – når du forteller folk at du jobber i Apple, føler du ikke at du må begrunne det. Du er bare stolt.»

Brian, Engineering Manager

Et tegnet portrett av en smilende Brian som ser på leseren. Han er omringet av tegnede iPad- og iPhone-symboler og en tegnet hengelås. Et tegnet portrett av en smilende Brian som ser på leseren. Han er omringet av tegnede iPad- og iPhone-symboler og en tegnet hengelås. Et tegnet portrett av en smilende Brian som ser på leseren. Han er omringet av tegnede iPad- og iPhone-symboler og en tegnet hengelås. Det dukker opp en tegnet patentpris i det samme portrettbildet. Det dukker opp en tegnet patentpris i det samme portrettbildet Det dukker opp en tegnet patentpris i det samme portrettbildet Det dukker opp en tegnet patentpris i det samme portrettbildet Det dukker opp en tegnet patentpris i det samme portrettbildet Det dukker opp en tegnet patentpris i det samme portrettbildet Det dukker opp en tegnet patentpris i det samme portrettbildet Det dukker opp en tegnet patentpris i det samme portrettbildet

Er det sant at du har jobbet her tidligere?

Svar:Ja, jeg hadde fem praktikantstillinger mens jeg studerte, og to av dem var hos Apple. Det var gjennom Apples samarbeid med GEM Fellowship, som sponser maskinteknikkstudenter fra underrepresenterte samfunn.

Det høres ut som om du hadde flere karrieremuligheter.

Svar:For meg var det ganske enkelt. Apple var og er drevet av folk som er fokusert på brukeropplevelsen. Vi spør hva som er det rette å gjøre, ikke bare for produktene våre, men også for prosessene våre.

Bedriftsprosesser?

Svar:Det stemmer. Mange faktorer må tas hensyn til. Miljøet, leverandørene våre, personvern og mange andre viktige ting. Folk kan stole på at Apple oppbevarer opplysningene deres trygt. Vi jobber for å ivareta kundenes personvern og gi dem kontroll over egne data. Jeg er stolt over å ha vært med på dette. I løpet av mine 15 år i Apple har jobben min aldri gått på bekostning av verdiene mine.

«Måten vi driver virksomheten på, stemmer overens med hvordan jeg ønsker å bli behandlet som kunde.»

Har du jobbet med det samme i 15 år?

Svar:Nei, jeg har hatt fem forskjellige jobber innen maskinvareutvikling i Apple. Det er en av fordelene med å jobbe her – det skjer alltid noe nytt. Jeg startet med å jobbe med Mac, og deretter begynte jeg på supportteamet for programvare i iPad-systemer rett etter at den første iPaden ble lansert. Og nå leder jeg teamet som blant annet utvikler programvare for Apple-tilbehør.

«I alle stillingene jeg har hatt, gjennomsyrer respekten for medmennesker alt vi gjør.»

Du plantet røtter som senere forgrenet seg.

Svar: Nettopp. Ansvarsoppgavene endrer seg, man finner nye områder og hjelper teamet med å gjøre en god jobb og videreutvikle seg. Det skjer alltid noe nytt.

Så nytt at du får navnet ditt på et patent?

Svar: Det stemmer, for arbeidet med iPad. Selv om venner og familie ikke alltid forstår hva vi holder på med, vet alle at et patent betyr at du har gjort noe som aldri har vært gjort tidligere.

Kunst på denne siden ble tegnet på iPad.