Manuela smilende i en kontorgang med en iPad og en bæreveske på skulderen. Hun har på seg svarte bukser og en svart t-skjorte med en fargerikt pikselmønster langs den ene siden.

Inspirerer gjennom utvidet virkelighet.

For å få flere kvinner i teknologibransjen, må vi nå flere jenter i skolealder.
Manuela, Systems Engineer
München i Tyskland

Question: Før Apple jobbet du et sted med den offisielle tittelen Technical Evangelist. Hva var det du evangeliserte om? Answer: Apples iOS! Jeg spredte informasjon om hvordan en kan bruke selskapets tjenester på iPhone og iPad. Helt siden den første iPhonen kom, har jeg visst at det er den jeg vil jobbe på. Så da jeg endelig kom til Apple, var det som å komme hjem.

Question: Velkommen hjem. Hva slags type arbeid utfører du som systemtekniker? Answer: Jeg er apputvikler-spesialist i bedriftssalgsteamet vårt. Question: Du jobber med Apples bedriftskunder? Answer: Ja. Jeg viser dem hvordan de kan utvikle egne iOS-baserte apper, som ofte innbefatter utvidet virkelighet. Question: Høres ut som du fortsatt er en teknisk evangelist. Answer: Siden jeg var 10 år gammel!

En rekke lysende gulhvite gnister oppstår.

Question: Kjente du til andre jenter som var interessert i teknologi på den alderen? Answer: Ikke mange, også i mitt eget karriereløp har jeg ofte følt meg som en fargerik enhjørning. Question: Lett å få øye på og sjelden vare? Answer: Det stemmer. Jeg er en mindre sjelden vare nå, men jeg er fortsatt fargerik. I Apple har vi jobbet hardt med dette en god stund, så på global basis har antallet kvinner i FoU steget, men det er fortsatt rom for flere av oss. Question: Hvordan holder du oppe trøkket? Answer: Vi må treffe kvinnene tidligere – og det gjør vi.

 Med utvidet virkelighet vekker vi fantasien i folk – det føles virkelig som magi.
En fargerik enhjørning dukker opp.
Flere lysende gulhvite gnister oppstår.

Question: Du er med på å lære lærere, sant? Answer: Ja, i det siste halvannet årene har jeg hjulpet utdanningsteamene å vise lærerne hvordan man koder og deretter hvordan man underviser i koding ved hjelp av ARKit og Swift Playgrounds. Det er noe en 10-åring kan få til. Question: En 10 år gammel deg? Answer: Nesten hvem som helst! Dette funker med barn helt ned i åtteårsalderen.

Question: Du inspirerer voksne nybegynnere, også. Answer: Ja, så snart pandemien er over, skal jeg fortsette å holde et helt nydelig kurs for innvandrerkvinner. Dette kurset er for kvinner som vil lære seg det grunnleggende, men noen av dem har gått videre og tatt kurs i Python-programmering etterpå! Question: Høres ut som du har tent en gnist eller to. Answer: Det er stort å se at de føler seg mer selvstendige og er superstolte.

En fugl som representerer logoen til kodespråket Swift flyr inn i bildet.

Question: Og innen høyere utdannelse samarbeider du med medisinske fakulteter? Answer: Vi viser dem hvordan apper til Apple Watch og iPhone kan kodes, slik at medisinstudenter kan lære hvordan pasienter kan dele helseinformasjon. Question: Dette er programvareutviklere? Answer: Nei, nei – undervisende professorer innen medisin, uten erfaring med koding. De sa de ikke kom til å klare det. Jeg sa: Dere kommer til å ha deres egen app på mobilene i kveld!

 Jeg fikk professorer innen medisin til å kode med meg! Det var fantastisk.

Tegnet på iPad.