Moony smiler idet hun begynner å meditere i lotusstilling hjemme hos seg selv.

Bidrar med en sunn tilnærming
til velvære.

Moonys historie

Jeg ble interessert i trening fordi jeg ville hjelpe andre med å leve gode liv – og på en måte er det dét jeg gjør her.
Moony, Apple Store Lead Genius
Seoul i Sør-Korea

Question: Du har studert idrett og ledelse. Hvordan endte du opp her? Answer: Apple er like opptatt av trening og helse som det jeg er, så jobben passer meg som hånd i hanske. Jeg føler meg så bra når jeg trener og tar vare på meg selv, og Apple har gjort det enklere og morsommere for alle å gjøre det samme.

Jeg har alltid likt å hjelpe andre med å føle på mestring og utrette mer enn de trodde var mulig.
Tre Apple Fitness-symboler for løping, sykling og yoga

Question: Hvordan gjør du det i Apple Store-butikken? Answer: På forskjellige måter. Det kan være å ta med seg personlige interesser inn i arbeidet, og jeg er for eksempel lidenskapelig opptatt av trening. Jeg bruker derfor det når jeg snakker med teamet eller kundene om trenings- og helsefunksjonene på Apple Watch eller om Helse-appen.

Question: Som Lead er det vel viktig å overføre erfaringen din til teammedlemmene også? Answer: Ja. Det er hektisk i en Apple Store, så det hjelper å skape en positiv energi for alle som jobber der. Det er viktig for meg å få folk til å føle seg vel, både på det personlige og det profesjonelle plan.

Når man prioriterer velvære, føles en god dag på jobben enda bedre, både i kropp og sinn.

Question: Hva er velvære satt i praksis? Answer: Praksis er riktig ord! Et eksempel er de månedlige gruppeaktivitetene. Vi har deltatt på spinning, løpeturer langs Han-elven, meditasjon med fokus på oppmerksomt nærvær, yogaøkter og andre ting i nærheten av butikken. Question: Er det mange som er med? Answer: Ja! Det er helt frivillig, men på det meste har mer enn 30 teammedlemmer møtt opp. I etterkant sender jeg dem videoer og bilder – vi har til og med vist dem på videoveggene i butikken.

Ut fra det jeg har sett her,
kan jeg si at hvis de ansatte liker å ha det gøy sammen, liker de også å jobbe sammen.

Question: Det sies at genialitet er én prosent inspirasjon og 99 prosent hardt arbeid. Answer: Jeg kan i hvert fall si at en Apple Genius-ansatt definitivt har mer inspirasjon enn det. Question: Den ser jeg.

Question: Dere avholdt også egne leker under OL i 2020. Answer: Det gjorde vi! Vi hadde ni øvelser for teamet i butikken, der det ble kjempet om gull, sølv og bronse. Question: Noe sier meg at du gjorde det bra. Answer: Jeg vant gull i sykling!

Jobben i Apple Store-butikken
er som en lagsport, der lagmoralen teller mer
enn konkurranseinstinktet.
To Apple Fitness-symboler som representerer henholdsvis uttøyning og spinning.

Question: Du er også den som deler informasjon fra Apple Wellness-teamet med de andre i butikken. Answer: Det er jeg. Apple Wellness er en super helseressurs for oss i Apple. I butikken bruker jeg et par minutter hver dag på å dele den nyeste informasjonen. Det kan være programmer eller nettøkter som tar for seg ting som ernæring og trening, kvinnehelse og mye annet. Question: Høres ut som at det var viktig under pandemien. Answer: Absolutt. Hver dag, enten vi er i butikken eller hjemme, oppdaterer jeg teammedlemmene med den nyeste helse- og sikkerhetsinformasjonen. Og mange av oss blir også med på virtuelle treningsøkter hjemmefra.

Question: Du nevnte «kropp og sinn» – så man får hjelp med mental helse også? Answer: I høyeste grad, både gjennom Wellness-teamet og andre Apple-fordeler. Jeg satt enorm pris på det da jeg jobbet meg gjennom noen følelsesladde helseutfordringer i familien. Timene med personlig rådgivning har hjulpet meg å takle stress.

Jeg ser på meg selv som
ganske sterk, men alle har gode og dårlige dager, så det har vært en lettelse å ha tilgang til disse ressursene.

Tegnet på iPad.