William på jobb i en Apple Store, hvor han holder iPhonen sin og har førerhunden ved sin side mens en kunde stiller ham et spørsmål.

En god start.

Produktene åpnet dører for meg. Og så åpnet Apple Store døren.
William, Apple Store Specialist
Shanghai i Kina

Question: Du var med i en Apple Watch-film før du begynte å jobbe i Apple? Answer: Det stemmer. Jeg er bare en i mengden i filmen. De fortalte historier til kunder og inkluderte min, fordi jeg bruker klokken til å trene og gjennomføre 5 km-løp og halvmaraton. Gratulasjonene strømmet på i sosiale medier da alle så den.

Question: Hvordan fikk du jobben i Apple Store? Answer: En løpekompis som jobbet der, anbefalte meg. Som kunde følte jeg meg alltid ivaretatt i butikken – jeg ble ikke behandlet som den blinde. Question: Hva mener du? Answer: De ønsket meg velkommen og svarte på spørsmål, uten å gjøre forsøk på å leie meg rundt og advare meg mot å snuble i ditt eller datt. Question: Hadde du vurdert å søke jobb her tidligere? Answer: Ikke i det hele tatt. Jeg var ikke klar over at jeg kunne det. Nå som jeg er her selv, hjelper jeg kundene med alle produktene, men jeg har spesielt peiling på treningsapper og tilgjengelighets­funksjoner.

Løpeskoene til William hengende i skolissene
Kollegaene mine kommer til meg for ekspertisen min, og jeg kommer til dem for deres. Vi er alle avhengige av hverandre.
Williams Apple Watch, med grafiske linjer som representerer Siri-tale

Question: Hva tiltrakk deg som kunde? Answer: Jeg tenker det samme som andre som liker produktene – svært enkle å bruke, morsomme, og for meg, veldig frigjørende. Under forrige Global Accessibility Awareness Day stod det trykket på Apple-t-skjortene våre «Designet for alle», og det minnet meg på da jeg hørte budskapet for første gang for mange år siden, før jeg eide ett eneste Apple-produkt. Reaksjonen min var «det er ikke mulig!» Question: Hva fikk deg til å endre mening? Answer: Alle, inkludert meg, bruker Siri, hører på musikk og lydbøker, og med VoiceOver kan jeg lese skjerminnhold og navigere meg rundt på enhetene. Question: Ser ut som du også får navigeringshjelp av en firbeint sak. Answer: Ja, førerhunden min Bell er med meg på jobb – han har til og med eget Apple-navneskilt.

Førerhundens navneskilt med hundeemoji

Question: Du har bidratt utenfor butikken, også. Answer: Ja, jeg har vært med på et antall tilgjengelighets­eventer med Apple, både internt og eksternt, som invitert taler eller som deltaker i fagdebatter. Question: Hva slags rolle har du her? Answer: Det handler om å bygge bevissthet, beskrive roller i butikken og hvorfor utfordringer knyttet til tilgjengelighet ikke trenger å holde deg tilbake.

Å representere Apple på eventer har vært en helt ny erfaring for meg.

Tegnet på iPad.