De värderingar vi delar på Apple inspirerar oss till arbetet vi delar med världen.

På Apple strävar vi efter att bidra till en bättre värld. Var och en av oss bidrar till det på våra egna sätt – med ett starkt engagemang för det vi gör bäst och det vi tycker är viktigast. De här berättelserna visar att vi alla bär på olika historier, men också vad som är möjligt när våra personliga och professionella värderingar stämmer överens.

Varje individ är lika viktig.

”Jag gillar att Apple möter människor utefter deras individuella behov och färdigheter.”

Nafisah, Apple Store Manager

Tecknad bild på Nafisah som ler och tittar på läsaren. En tecknad bild på iPad visas i rutan med en bild på en hjärtsymbol. Tecknad bild på Nafisah som ler och tittar på läsaren. En tecknad bild på iPad visas i rutan med en bild på en hjärtsymbol. Apple Store Manager – Nafisah Två till iPad-enheter med bilder på barn visas i samma porträtt. Två till iPad-enheter med bilder på barn visas i samma porträtt. Två till iPad-enheter med bilder på barn visas i samma porträtt. Två till iPad-enheter med bilder på barn visas i samma porträtt.

Stämmer det att Apple köpte loss dig från L.A. Dodgers?

Svar:Javisst! Nej då, jag var väl snarare en kontraktslös spelare som bytte från ett suveränt team till ett annat för att jag själv ville det. Jag jobbade som Director of Premium Hospitality hos dem och hade hand om lyxsviter och privata klubbar.

Du började som manager på Apple – hade du nån erfarenhet av att jobba i butik?

Svar:Nix.

Teknisk erfarenhet?

Svar:Ingen alls! Det gjorde att jag tvekade lite grann, men de sa att de var mer intresserade av vem jag var än vad jag hade gjort tidigare. Det handlade mer om min personlighet och mitt driv.

Så du lärde dig längs vägen?

Svar:Ja. Det kändes lite läskigt, men jag var väldigt ödmjuk och öppen inför att lära av andra. Vi investerade i varandra.

”Vi blev en del av varandras utveckling, och det är vi fortfarande.”

Du har gått från att jobba med lyx och vip-folk till en betydligt mer blandad kundgrupp.

Svar:För mig har alla vip-status, oavsett erfarenhet, kompetens, språk eller ålder – som min mamma till exempel. Hon förstorar allt på sin iPad för att se bättre. Vår personal och våra produkter ger alla en möjlighet att känna samhörighet. För mig är den här samhörigheten mellan människor väldigt viktig. Jag har två killar därhemma och min sexåring som har autism älskar sin iPad.

Hur ser den upplevelsen ut för honom?

Svar:Hans iPad är hans bästa kompis. Det var med den han lärde sig prata. Den har hjälpt honom att lära sig att räkna, stava och läsa – och just nu är han helt tokig i GarageBand. Det är en stor förändring som jag fått sett och en viktig del av hans utveckling.

Det låter som att utveckling varit ett återkommande tema för din son, ditt team och dig själv.

Svar:Här finns en väldigt tydlig kultur som säger att alla betyder något, alla har ett syfte och allas utveckling är olika. Jag har insett att det är just på grund av den här kulturen som jag är här.

”Jag har alltid velat hjälpa andra att växa och utvecklas.”

Lyfter frågor
och ser potentialen.

”Jag kände till Apples ställning inom området – de visar vägen.
Det var ett enkelt beslut.”

Chris, Machine Learning/AI Engineering Manager

Tecknad bild på Chris som Ler. Han har hörlurar runt halsen och tittar på läsaren. En tecknad bild på iPhone visas i rutan med synliga ljudvågor. Tecknad bild på Chris som ler. Han har hörlurar runt halsen och tittar på läsaren. En tecknad bild på iPhone visas i rutan med synliga ljudvågor. Tecknad bild på Chris som ler. Han har hörlurar runt halsen och tittar på läsaren. En tecknad bild på iPhone visas i rutan med synliga ljudvågor. VoiceOver-symboler visas i samma porträtt. VoiceOver-symboler visas i samma porträtt. VoiceOver-symboler visas i samma porträtt. VoiceOver-symboler visas i samma porträtt. VoiceOver-symboler visas i samma porträtt. VoiceOver-symboler visas i samma porträtt. VoiceOver-symboler visas i samma porträtt. VoiceOver-symboler visas i samma porträtt.

Innan du började jobba här hade du ett eget företag, eller hur?

Svar:Ja. Jag hade börjat se sämre och räknas nu som gravt synskadad. Vi utvecklade röststyrda appar som ger personer med nedsatt syn en bättre upplevelse.

Var det svårt att lämna ett företag som startats utifrån ett så pass personligt engagemang?

Svar:Det var egentligen inte själva företaget som jag brann för, snarare att lösa problem och ge andra människor en bättre livskvalitet. Apple gav mig förutsättningarna att göra det.

”Mitt jobb på Apple innebär större fokus, större framgång och större inflytande.”

Men Apple var inte ditt enda alternativ, eller hur?

Svar:Nej, men det främsta skälet till att jag valde Apple var deras produkter. iPhone är ju trots allt den mest revolutionerande hjälpmedelsenheten som lanserats på decennier, ja, kanske någonsin.

Vad är det som gör iPhone till en så bra hjälpmedelsenhet?

Svar:Den förändrade vårt sätt att ta del av omvärlden. Funktionerna och apparna i iOS gör att man kan anpassa den upplevelsen. I dag är iPhone bra mycket mer tillgänglig än andra smartphones tack vare funktioner som VoiceOver. Alla har nytta av funktioner som Siri, HomeKit eller uppläsning av meddelanden. Men något som är enkelt och smidigt för de flesta kan vara helt livsavgörande för personer med nedsatt syn.

Fanns det fler orsaker?

Svar:Apples värderingar. Apple har från första början haft fokus på tillgänglighet och det gäller än idag. Ledningen investerar betydande summor i det arbetet. Det handlar inte så mycket om att maxa vinsten varje kvartal utan mer om vad som är det rätta och vad som är en mänsklig rättighet.

Hur visar det sig på arbetsplatsen?

Svar:Våra team och ledningen är oerhört tillmötesgående och underlättar mitt sätt att arbeta på en rad olika sätt. Apple har till och med ett helt People Accessibility-team som jobbar med att göra arbetsplatsen tillgänglig.

”Apple har flera gånger tydligt visat att de värdesätter sina medarbetares och kunders mänskliga sidor.”

De finns där för dig.

Svar:Och inte bara för mig – det finns en stor mångfald på företaget och vi ser till att alla har möjlighet att lyckas. Det är väldigt givande att skapa möjligheter för många olika människor.

På vilket sätt?

Svar:Jag var till exempel med och drog igång AI/Machine Learning Rotation-programmet för nyutexaminerade högskolestudenter och redan från start var hälften av deltagarna kvinnor.

Så du jobbar inte bara med teknik.

Svar:Det är en del av att jobba här. Alla älskar att jobba med de här projekten, eftersom de inser vilken viktig roll de kan spela. De säger bara: ”Toppen, vad behöver du?”

Idéerna är nya men aluminiumet är återvunnet.

”Vi kände så starkt för det och visste att vi var tvungna att genomföra det. Det var helt rätt.”

Jennifer, Operations Program Manager

Tecknad bild på Jennifer som ler och tittar på läsaren. Gröna blad visas i rutan. Tecknad bild på Jennifer som ler och tittar på läsaren. Gröna blad visas i rutan. Tecknad bild på Jennifer som ler och tittar på läsaren. Gröna blad visas i rutan. Ett tecknat MacBook Air-hölje med gröna blad som flödar ur skärmen visas i samma porträtt. Ett tecknat MacBook Air-hölje med gröna blad som flödar ur skärmen visas i samma porträtt. Ett tecknat MacBook Air-hölje med gröna blad som flödar ur skärmen visas i samma porträtt. Ett tecknat MacBook Air-hölje med gröna blad som flödar ur skärmen visas i samma porträtt. Ett tecknat MacBook Air-hölje med gröna blad som flödar ur skärmen visas i samma porträtt. Ett tecknat MacBook Air-hölje med gröna blad som flödar ur skärmen visas i samma porträtt. Ett tecknat MacBook Air-hölje med gröna blad som flödar ur skärmen visas i samma porträtt. Ett tecknat MacBook Air-hölje med gröna blad som flödar ur skärmen visas i samma porträtt.

Så ditt team jobbar med att förverkliga visioner?

Svar:Ja, det är precis det vi gör på Operations. Vi samarbetar med formgivare och ingenjörer och utvecklar nya hårdvaruidéer och fortsätter med att faktiskt skapa en färdig produkt utifrån detta.

Förmodligen fler än en.

Svar:Exakt. Typ: ”Okej, nu har vi byggt en, nu bygger vi flera miljoner.”

”En innovativ produkt kräver en innovativ process.”

Vad är det som gör det så innovativt?

Svar:Massor av saker. Jag var till exempel med i teamet som utvecklade det första MacBook Air-höljet som var helt och hållet tillverkat i återvunnet aluminium.

Återvunnet? Alltså inte bara återvinningsbart?

Svar:Exakt. Återvunnet, så att inget nytt aluminium har utvunnits ur naturen.

Det låter betydligt mer specialiserat än att bara återvinna läskburkar.

Svar:Ja, det är en väldigt stor skillnad. Det handlar om en höggradig patenterad legering som behövde uppfylla våra renhets- och prestationskrav. Vi var tvungna att utveckla en helt ny leverantörskedja och råvaruprocess och sedan se till att slutresultatet blev så tåligt, funktionellt och snyggt som alla förväntar sig av Apple. Det var ett väldigt ambitiöst projekt.

Är ”ambitiös” samma sak som ”det här kommer att bli tufft”?

Svar:Ja, men det är ju därför vi är här, eller hur? Man får ju en riktigt härlig boost när man har löst ett besvärligt problem. Och det är när vi måste hitta den perfekta balansen mellan vitt skilda krav – till exempel miljömässiga målsättningar och funktionella och utseendemässiga standarder – som de allra bästa innovationerna kommer till.

”Blir mer motiverad när arbetet har ett högre syfte.”

Du menar att det ger extra motivation när det handlar om mer än en teknisk prestation?

Svar:Här handlar det alltid om mer än så, oavsett om det rör sig om miljön, användarnas upplevelse av produkten eller något annat. Och ja, det är definitivt en skön känsla att göra det rätta. Du får en annan slags motivation av dem som jobbar här.

Ditt team eller ledningen?

Svar:Båda. Jag minns att vi ibland tänkt att något varit snudd på omöjligt att utföra. Men efter möten med Lisa Jackson så känns det liksom: ”Hon är verkligen fantastisk, vi bara måste få det här att funka!”

Det blir en riktig energikick.

Svar:Ja. När man träffar ledningen ser man hur fokuserade de är på helheten och att de räknar med dig.

Ingen press där inte.

”Det är rätt coolt för du inser att de tror mer på dig än vad du gör.”

Integritet utan kompromisser innebär en karriär utan kompromisser.

”När jag berättar för andra att jag jobbar på Apple känns det som att jag inte behöver förklara mer. Jag känner bara stolthet.”

Brian, Engineering Manager

Tecknad bild på Brian som ler och tittar på läsaren. Han omges av tecknade iPad- och iPhone-symboler samt ett hänglås. Tecknad bild på Brian som ler och tittar på läsaren. Han omges av tecknade iPad- och iPhone-symboler samt ett hänglås. Tecknad bild på Brian som ler och tittar på läsaren. Han omges av tecknade iPad- och iPhone-symboler samt ett hänglås. Ett patent visas i samma porträtt. Ett patent visas i samma porträtt Ett patent visas i samma porträtt Ett patent visas i samma porträtt Ett patent visas i samma porträtt Ett patent visas i samma porträtt Ett patent visas i samma porträtt Ett patent visas i samma porträtt

Du var här redan innan du började jobba här?

Svar:Ja, jag gjorde praktik fem gånger under min utbildning och två av dem på Apple. Det var genom Apples samarbete med GEM Fellowship som sponsrar studenter från underrepresenterade samhällsgrupper som pluggar tekniska utbildningar.

Låter som att du hade flera jobbalternativ.

Svar:För mig var valet ganska enkelt. Apple har alltid drivits av människor som fokuserar på användarupplevelsen. Vi frågar oss själva vad som är rätt, inte bara när det gäller våra produkter, utan även när det gäller våra processer.

Affärsprocesser?

Svar:Precis, vi har ett ansvar. För miljön, för våra leverantörer, för integriteten och andra viktiga områden. Man kan lita på att ens information är i trygga händer. Vi skyddar våra kunders integritet och ger dem kontroll över sin information. Jag är riktigt stolt över att vara en del av detta. Efter 15 år på Apple har jag inte behövt kompromissa med mina värderingar i mitt arbete.

”Sättet vi jobbar stämmer överens med hur jag vill bli behandlad som kund.”

Har du haft samma roll i 15 år?

Svar:En av fördelarna med att jobba här är att det alltid finns nåt nytt man kan jobba med. I början jobbade jag med Mac, sen gick jag vidare till mjukvarusupport i iPad-systemgruppen precis när vi lanserat den första iPad-modellen. Teamet jag leder nu utvecklar mjukvara för bland annat Apples tillbehör.

”I alla mina roller har det funnits en respekt för människor, det påverkar allt vi gör.”

Så först fick du rötter, sedan blev det allt fler grenar?

Svar:Precis. Man får nya ansvarsområden och hittar något nytt att fokusera på för att lyfta teamet och deras utveckling. Det kommer alltid något nytt.

Så nytt att ditt namn står på ett patent?

Svar: Ja, för mitt jobb med iPad. Det kanske inte alltid är så lätt för vänner och familj att förstå vad vi jobbar med, men alla vet att ett patent innebär att man har gjort något som ingen annan har gjort förut.

Det grafiska materialet på den här sidan skapades på iPad.