Varje individ är lika viktig, så alla är viktiga.

”Jag gillar att Apple möter människor utifrån individuella behov och färdigheter.”

Nafisah, Apple Store Manager Santa Monica, USA

Tecknad bild på Nafisah som ler och tittar på läsaren. En tecknad bild på iPad visas i rutan med en bild på en hjärtsymbol. Tecknad bild på Nafisah som ler och tittar på läsaren. En tecknad bild på iPad visas i rutan med en bild på en hjärtsymbol. Tecknad bild på Nafisah som ler och tittar på läsaren. En tecknad bild på iPad visas i rutan med en bild på en hjärtsymbol. En tecknad iPad kommer in i rutan och visar ett hjärta. En tecknad iPad kommer in i rutan och visar ett hjärta. Flera tecknade iPad-enheter kommer in i rutan och visar bilder på barn. Flera tecknade iPad-enheter kommer in i rutan och visar bilder på barn.

Stämmer det att Apple köpte loss dig från L.A. Dodgers?

Svar:Nej då, jag är väl snarare en kontraktslös spelare som bytte från ett suveränt team till ett annat för att jag själv ville det. Jag jobbade som Director of Premium Hospitality hos dem och hade hand om lyxsviter och privata klubbar.

Du började som manager på Apple – hade du nån erfarenhet av att jobba i butik?

Svar:Ingen alls.

Teknisk erfarenhet?

Svar:Nix! Det gjorde att jag tvekade lite grann, men de sa att de var mer intresserade av vem jag var än vad jag hade gjort tidigare. Det handlade mer om min personlighet och mitt driv.

Så du lärde dig längs vägen?

Svar:Ja. Det kändes lite läskigt, men jag var väldigt ödmjuk och öppen inför att lära av andra. Vi investerade i varandra.

”Vi blev en del av varandras utveckling, och det är vi fortfarande.”

Du har gått från att jobba med lyx och vip-folk till en betydligt mer blandad kundgrupp.

Svar:För mig har alla vip-status, oavsett erfarenhet, kompetens, språk eller ålder – som min mamma till exempel. Hon förstorar allt på sin iPad för att se bättre. Våra medarbetare och våra produkter ger alla en möjlighet att känna samhörighet. För mig är den här samhörigheten mellan människor väldigt viktig. Jag har två killar därhemma och min sexåring som har autism älskar sin iPad.

Hur ser den upplevelsen ut för honom?

Svar:Hans iPad är hans bästa kompis. Det var med den han lärde sig prata. Han använde den för att lära sig räkna, stava och läsa – och just nu är han helt tokig i GarageBand. Det är en stor förändring som jag fått sett och en viktig del av hans utveckling.

Det låter som att utveckling varit ett återkommande tema för din son, ditt team och dig själv.

Svar:Här finns en väldigt tydlig kultur som säger att alla betyder något, alla har ett syfte och allas utveckling är olika. Jag har insett att det är just på grund av den här kulturen som jag trivs här.

”Jag har alltid velat hjälpa andra att växa och utvecklas.”

Tecknad på iPad.