In Helsinki halen reizigers makkelijk en snel hun volgende vlucht.

Finnair streeft ernaar om passagiers tussen Europa en Azië via Helsinki de soepelste en snelste verbindingen op het noordelijk halfrond te bieden. Daarvoor moeten de activiteiten worden gestroomlijnd, zodat het vliegtuig­onderhoud, de doorloop­procedures en de actuele informatie­voorziening over het luchtruim probleemloos verlopen. En om de reizigers een heel nieuwe ervaring te kunnen bieden, vertrouwen de bemanning, de onderhouds­ploegen en het grondpersoneel allemaal op iPhone, iPad en speciaal ontwikkelde apps.

In het kort

97jaar actief
6000iPhones

Apps geven teams vleugels.
Technologie maakt alles makkelijker, van op de grond tot in de cockpit.

Klantenservice

Handige apps aan boord.

Informatie

Op tijd op de hoogte.

Onderhoud

Beter samenwerken op de grond.

Alleen bij Apple

Implementatie op afstand

Apple Business Manager heeft implementatie voor Finnair vereenvoudigd, omdat de devices overal in de organisatie gemakkelijk te configureren en te beheren zijn en werknemers eenvoudig een kant-en-klaar device in handen krijgen.

Samen sterk

Dankzij het strategische samenwerkings­­verband tussen Apple en IBM kon Finnair snel oplossingen ontwikkelen. Door apps van IBM MobileFirst voor iOS te combineren met ontwerp- en integratie-expertise konden bedrijfskritische projecten in de hele organisatie worden geïmplementeerd.

Ontworpen voor gebruikers

Vanaf het begin heeft Finnair eindgebruikers betrokken bij de ontwikkeling van de iOS-apps. Vertegenwoordigers uit het bedrijf namen deel aan ontwerpworkshops en gaven uitgebreide feedback om de haalbaarheid van concepten te helpen testen. Deze focus op de gebruikers­­ervaring zorgde voor een succesvolle introductie bij de werknemers.

Resultaten

Technologie geeft luchtvaart­­maatschappijen ruim baan.

iOS- en iPadOS-apps hebben papieren procedures vervangen.

Groei aan nevenverkopen door het cabinepersoneel.

Apps worden consistent in hoge mate door alle werknemers geaccepteerd en gebruikt.

Kopen

We helpen je om de beste en voordeligste oplossing voor je bedrijf te vinden.

Aan de slag

Deel dit verhaal.