Isaac Alferos - Bedrijfskunde

Studie Business Administration and Finance
California State University, Verenigde Staten, klas van 2022

“Ik ben met zoveel dingen bezig. Ik heb mijn devices echt nodig. Ze mogen geen beperkende factor zijn. Ik hou van de flexibiliteit en betrouwbaarheid van Apple devices, waar ik ook ben.”

Isaac Alferos is afgestudeerd aan de California State University in Fullerton en heeft zich voortdurend ingezet als pleitbezorger en activist van digitale inclusiviteit in het hoger onderwijs. Hij heeft echt een verschil gemaakt in Californië en daarbuiten.

Als een van de weinige Amerikanen met Afrikaanse en Aziatische roots op zijn school, kreeg Isaac al vroeg te maken met institutioneel racisme. “Ik werd harder aangepakt door mijn docenten, die vonden dat ik een storende factor was. Ik deed me anders voor dan ik was, en gedroeg me zoals zij dat wilden.”

Op CSU Fullerton sloot Isaac zich aan bij het Male Success Initiative, waar mannen van kleur de kans krijgen om zich te ontplooien. Hij voelde zich thuis en werd geïnspireerd om zich in te zetten voor een toegankelijke, inclusieve toekomst voor het onderwijs door middel van beleids­wijziging.

Het afgelopen jaar was Isaac voorzitter van de Cal State Student Association en werd hij door het parlement van Californië erkend als de officiële vertegenwoordiger van 480.000 studenten van alle 23 CSU-campussen. Apple technologie heeft hem geholpen om de stap te maken van de collegezaal naar het stadhuis.

“Ik ben een man van kleur, en mijn succes is deels gevormd door mijn community. Daarom voel ik de plicht om ervoor te zorgen dat onze verhalen nooit worden vergeten.”

Zo gebruikt hij Notities op iPad met Apple Pencil tijdens zowel zijn maatschappelijke werk met bestuursleden en campus­leiders als bij zijn onderzoeken. “Ik kan mijn iPad overal voor gebruiken en hij werkt naadloos met mijn Mac en iPhone voor het bijhouden van al mijn activiteiten.”

Voor zijn onderzoek gebruikt Isaac een Mac met RStudio om datasets te kraken en te analyseren voor zijn succesvolle voorstellen, zoals het schrijven van wetgeving waardoor studenten met een laag inkomen zich makkelijker aan kunnen melden voor de universiteit met één universele app.

Isaac geeft aan dat iPad zijn creativiteit stimuleert en dat het een tool is om leiderschap menselijker en persoonlijk te maken. Het Black + Brown Healing Project is een organisatie die hij oprichtte om schrijvers en creatieve mensen uit de BIPOC-community (Black, Indigenous, People of color) te ondersteunen. Via deze organisatie schreef hij een boek met poëzie waarin hij zijn ervaringen als een zwarte, queer man vastlegt. Het boek is volledig geschreven op iPad.

De basis van leiderschap en productiviteit die Isaac tijdens zijn studie heeft gelegd, zal hem blijven motiveren om zich in te zetten voor sociale rechtvaardigheid. En dit is pas het begin.

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en studenten

Ontdek hoe studenten de wereld vooruit kunnen helpen met Apple technologie.

Meer informatie