Niets houdt je tegen.

Vertaal je ideeën in daden wanneer de inspiratie toeslaat. Lever opdrachten van topkwaliteit in. Blaas iedereen omver met je presentaties. Bouw een app die zorgt voor een betere wereld. Of verras jezelf met alles wat mogelijk is. Wat de toekomst ook brengt, jij bent er klaar voor.

Prestaties Vol gas door je studie.

Van je eerste lesdag tot het moment dat je je droomjob hebt gevonden, ondersteunen Mac en iPad jou met hun kracht en veelzijdigheid.

Krachtige processors die zelfs voor de meest intensieve taken hun hand niet omdraaien. Schitterende displays voor schitterend werk. Compatibel met de apps die door de professionals in jouw toekomstige vakgebied worden gebruikt. Mac is een onmisbaar hulpmiddel, zowel tijdens als na je studententijd.

Klaar voor Microsoft Office, Mathematica, Autodesk® Maya®,
en meer.

iPad voelt vertrouwd aan en is het summum van veelzijdigheid. Typen, schrijven, tekenen, opnemen, creëren en streamen. Met iPad heb je een wereld vol mogelijk­heden in handen.

Licht in je rugzak.
Maar alle bagage die je nodig hebt.

Prestaties in het kort.

 • Compatibel met alles wat je maar wil, van Microsoft Office en Google Docs op Mac, iPad, en iPhone tot Autodesk® AutoCAD®, Mathematica en Autodesk® Maya® op Mac.

 • Batterijen die zich slim aan jouw werkritme aanpassen, zodat Mac en iPad de hele dag meegaan. Met de revolutionaire Apple M1-chip heb je tot 20 uur op de 13‑inch MacBook Pro en tot 18 uur op MacBook Air.

 • Opslagruimte voor elk groepsproject en elk gedenkwaardig moment op elk device. En met iCloud kun je tot wel 2 TB aan content in de cloud opslaan.

 • Duurzaam gemaakt van gerecycleerd materiaal met het oog op het milieu. En stevig gebouwd voor jouw dagelijks gebruik.

Productiviteit Klaar. Klaar. Klaar. Volgende.

Alles van Apple werkt eenvoudig en naadloos samen, zodat je je kunt richten op wat echt belangrijk is. Begin op iPad of iPhone aan een project en maak het af op Mac. Tweak op het laatste moment je presentatie op iPhone. Mix en match zoveel je wil. Leer zoals jij het wil.

Hou ’m scheef om schaduw toe te voegen. Als een echt potlood.

Maak aantekeningen van je ideeën, hoe of wanneer je die ook krijgt. Mac en iPad zijn uitgerust met Notities en Dictafoon, en je kunt apps als Notability en GoodNotes 5 downloaden.

Neem notities op met je iPhone. En werk verder op je Mac.

Pages, Numbers, en Keynote werken naadloos samen tussen Mac, iPad en iPhone. Zo staat niets je creativiteit in de weg.

Maak prachtige rapporten met kant-en-klare sjablonen.

“Door iPad is er een wereld voor me opengegaan. Ik merk nu pas hoe leergierig ik eigenlijk ben.”
Samuel Suresh
(hij/hem/zijn)
klas van 2022,
Western Sydney University

Samuel Suresh doet een dubbele major in natuurwetenschappen en bedrijfskunde. Door iPad is hij anders gaan studeren. Ontdek hoe hij zijn nieuwsgierigheid en creativiteit inzet voor zijn leerproces.

Productiviteit in het kort.

 • Toegankelijk­heidsfeatures zijn ingebouwd voor alle soorten studenten. Zoals VoiceOver, waarmee je door middel van audio in apps kunt navigeren. En ‘Spreek scherm uit’, dat van elk studieboek een audioboek maakt.

 • Night Shift past automatisch de kleur van je display aan op basis van tijd en locatie. Handig als je eens een nachtje moet doorwerken.

 • Sidecar verbindt draadloos je iPad als tweede beeldscherm met je Mac, zodat je meer ruimte hebt om te werken.

 • Spaces verdeelt het scherm van Mac in meerdere bureaubladen, om verschillende projecten van elkaar gescheiden te houden.

 • Herinner­ingen en Agenda houden je deadlines en je planning in de gaten.

Creativiteit Denken. Maken. Bouwen. Doen.

Creatievelingen, opgelet. Laat je verbeelding de vrije loop. Verken nieuwe passies en ontwikkel nieuwe vaardigheden. Bouw een app, maak een serie of lanceer een nieuwe hype. Verras jezelf – en de wereld.

Met de ingebouwde apps iMovie, GarageBand en Foto’s zijn iPhone, Mac en iPad complete productie­studio’s. Creëer naar hartenlust content.

Geef je creatieve projecten een snufje magie.

“Generatie Z vindt nieuwe manieren
om meer stemmen te laten horen.”
Elle Lim-Chan
(zij/haar)
klas van 2023, California College of the Arts

Ontdek hoe Lim-Chan iPad en Apple Pencil gebruikt om webstrips te maken en het verhaal van gemarginaliseerde groepen te vertellen.

Bedien Logic Pro op je Mac. Met Logic Remote op iPhone.

Mac en iPad zijn voorzien van alle apps die je nodig hebt om creatief aan de slag te gaan. En als je klaar bent om professionele films en muziek te gaan produceren, zet je apps als Final Cut Pro of Logic Pro op je Mac.

Zet ideeën om in apps met Swift.

Swift is een gemakkelijk te leren programmeer­taal die overal ter wereld door ontwikkelaars wordt gebruikt. En wat je niveau ook is, Apple heeft hulpmiddelen waarmee je je programmeerkunst naar een hoger niveau kunt tillen.

“Swift voelt als taal heel natuurlijk aan. Ik kan in een middag een goede app bouwen!”
José Manuel Vega Hernández
(hij/hem/zijn)
Klas van 2023, Universidad Panamericana

Vega studeert mechatronica en bouwt technische oplossingen op Mac voor ruimtevaartonderzoek. Ontdek hoe hij Xcode en Swift gebruikt in combinatie met de ARKit om buitenaards goede apps te bouwen.

Word nog creatiever.

 • Ontwikkelen in Swift bevat gratis hulp­middelen om je te leren programmeren – op school en daarbuiten.

  Meer
  informatie

 • Swift Student Challenge geeft je de kans om met je programmeerkunsten te pronken.

  Meer
  informatie

 • Beheers wat je leert met zorgvuldig gekozen apps voor elk vak.

  Meer
  informatie

 • Today at Apple biedt talloze tutorials en tips van professionals die je thuis kunt bekijken of live kunt meemaken.

  Meer
  informatie

Samenwerking Kijken. Schrijven. Versturen. Indruk maken.

Of je medestudenten nu in hetzelfde lokaal zitten of in een ander land, het is essentieel dat jullie veilig kunnen samenwerken. Deel ideeën in live‑documenten, verstuur grote bestanden of discussieer in je favoriete chat- en videovergadering­apps.

Ideeën vinden elkaar. Overal.

Geen verbinding? Verstuur het met AirDrop.

Tot ziens allemaal, op FaceTime.

Samenwerking in het kort.

 • Berichten synchroniseert je gesprekken tussen iPhone, Mac en iPad. En als je je samen over een probleem wilt buigen, kun je met Berichten op Mac gemakkelijk je scherm delen.

 • AirDrop geeft je de mogelijkheid om draadloos foto’s of project­bestanden te delen met anderen in dezelfde ruimte.

 • FaceTime-groepsgesprekken zijn ideaal om met tot 32 mensen te brainstormen.

 • Pages, Numbers, Keynote en Notities zijn gemaakt voor samen­werking. Deel een link en je medestudenten kunnen meedoen.

 • Privacy en beveiliging zijn in elk Apple device ingebouwd. Bepaal wat je deelt en met wie je het deelt. Op Macs met de Apple M1-chip of de Apple T2 Security-chip worden je gegevens direct versleuteld.

Ontspanning
En… adem uit.

Meditatie. Apple Original-series. En playlists om te relaxen. Vind de balans tussen werk en ontspanning met apps en services die entertainment bieden, voor rustmomenten zorgen en je een goed gevoel geven.

Niets komt tussen jou en je muziek als je gebruik­maakt van actieve ruis­onderdrukking op AirPods Pro. En als je vriend of vriendin ook AirPods heeft, kun je samen chillen met ‘Audio delen’ op iPhone of iPad.

Overal muziek. Op al je devices.

Met hun fantastische Retina-displays, indrukwekkende geluidssystemen en alle content waar je maar van kunt dromen, toveren Mac en iPad je studentenkamer of huiskamer om in een thuisbioscoop.

Je wordt films kijken nooit moe met Nachtmodus.

Loop. Adem. Ga diep. Apple Watch houdt je complete gezondheid bij, zodat je klaar bent voor een marathonsessie aan je bureau. Of voor een echte marathon.

Pauzeren,
en dan weer presteren.

Speel in honderden nieuwe werelden met Apple Arcade. Eén abonnement. Geen reclame en in‑app aankopen. De fun stopt nooit.

Spring van iPhone naar iPad, Mac en Apple TV.

Ontspanning in het kort.

 • Niet storen geeft je de controle over je vrije tijd.

 • Schermtijd helpt je in de gaten te houden hoeveel je je device gebruikt.

 • De Gezondheid-app stelt je in staat makkelijk je gezondheidsinformatie in te delen en te bekijken, door de gegevens van je iPhone, Apple Watch en eventuele apps van andere fabrikanten samen te brengen op één handige, veilige plek.

Ongeëvenaarde privacy. Kleine voetafdruk. Toegankelijk voor iedereen.

Privacy

Elk Apple product is er helemaal op ingericht om je privacy te beschermen. We stellen geen gebruikers­profielen samen, verkopen geen persoonlijke gegevens en we delen ook geen informatie met derden voor marketing- of reclame­doeleinden. En vanuit apps worden alleen gegevens gedeeld waarvoor jij goedkeuring geeft.

Meer informatie

Milieu

Apple producten zijn ontworpen voor maximale kracht en prestaties met een minimale impact op het milieu. Bij de productie controleren we de toeleverings­keten streng, bij het ontwerp letten we op energie­zuinigheid, en we maken onze producten zo recycleerbaar mogelijk.

Meer informatie

Toegankelijk­heid

Bij het ontwerp van Apple producten houden we met iedereen rekening. Elk device, elk stuk software en elke service heeft ingebouwde toegankelijkheids­features. Want studenten zijn op hun best als ze kunnen meedoen op de manier die het beste bij hen past.

Meer informatie over toegankelijkheid

Krijg korting op je volgende Mac of iPad.

Shop met onderwijs­korting van Apple

Pakket met professionele apps voor het onderwijs

Een verzameling toonaangevende apps van Apple waarmee video-editors en muzikanten krachtige creatieve hulpmiddelen in handen hebben.

Lees meer over profes­sionele apps

Studenten­abonnement op Apple Music met gratis Apple TV+

Gratis proefabonnement op Apple Music met gratis toegang tot Apple TV+. En voor beide samen een studententarief van € 5,99 na afloop van de proefperiode.

Meer informatie

AppleCare Protection Plan met onderwijs­korting

Krijg extra service en ondersteuning. Neem AppleCare Protection Plan voor Mac met onderwijs­korting.

Meer informatie

Apple Trade In

Ruil een in aanmerking komend device in voor korting op een nieuw device of laat het gratis recycleren. Dat is goed voor jou en goed voor de planeet.

Meer informatie