iPad mini

Megapower.
Maatje mini.

De magie
van iPad.

Gewoon in
je hand.

Waar grote ideeën
tot leven komen.

En boordevol power.

Nieuw
all‑screen­design.

Krachtige A15 
Bionic-chip.

Supersnel 5G.

Ondersteunt
Apple Pencil.

Nu in vier 
prachtige kleuren.

Een device als
geen ander.

Eén en al scherm.
Helemaal geweldig.

iPad mini is volledig opnieuw ontworpen en mooier dan ooit. Zo heeft de gloednieuwe behuizing nu ronde hoeken en een nieuw, groter scherm van rand tot rand met een strakke omlijsting.

Dankzij True Tone, de brede kleur­weer­gave (P3) en de minimale reflectie van het 8,3-inch Liquid Retina-display zijn kleuren altijd helder en is tekst in elke omgeving haarscherp.1

Adobe Photoshop-app op iPad mini
Photos app on iPad mini
500 nits piekhelderheid
True Tone voor een aangenaam beeld
P3 brede kleur­weer­gave

Apple Pencil klikt magnetisch vast aan de zijkant van iPad mini, dus je hebt hem altijd bij de hand voor als er ineens een idee opborrelt of als je snel even een schetsje wilt maken.2

iPad mini is verkrijgbaar in vier prachtige kleuren. De nieuwe landscape-stereo­speakers komen goed van pas als je iPad mini horizontaal houdt om in de tuin naar een serie te kijken of in het park muziek op te zetten.

Via Touch ID in de bovenste knop gaat identiteitscontrole snel, makkelijk en veilig. Met je vingerafdruk kun je niet alleen je iPad ontgrendelen, maar ook op een veilige manier betalen.

De kracht
van klein.

Dankzij de nieuwe A15 Bionic-chip zit er enorm veel power in de compacte iPad mini. Of je nu je mail doorspit of foto’s bewerkt in Photoshop, iPad kan het allemaal aan. Gebruik geavanceerde apps, maak schitterende content en breng je creatieve ideeën tot leven, waar je ook bent.

De CPU is tot 40 procent sneller en dankzij de Apple Neural Engine gaat machine learning tot 2x zo snel. Zo vlieg je door je werkdag, je studiosessie en nog veel meer.

6-core CPU Tot 40% betere prestaties
LumaFusion app on iPad mini
Tekening met Apple Pencil in de SketchUp-app op iPad mini

Vanwege de tot 80% snellere graphics van iPad mini ga je helemaal op in wat je doet. Aquarelleer met een realistische kwast, dompel je onder in adembenemende AR of speel een grafisch zware game.

5-core GPU Tot 80% snellere graphics

iPad mini heeft genoeg energie voor een hele dag, zodat die ieder moment voor je klaarstaat.3 Werken, gamen of iets moois maken, je kunt er non-stop mee aan de slag.

Keynote op iPad mini

Upload. Download.
Off-road.

Geniet van supersnel mobiel internet dankzij 5G. Download bestanden, speel multiplayer­games, stream films, hou contact met je vrienden, en nog veel meer.4

Lees meer over mobiele netwerken

5G Supersnel downloaden en superscherp streamen
Wifi 6 De snelste wifi van dit moment
Safari on iPad mini

Een snelle draad­loze verbinding is cruciaal om dingen vlot gedaan te krijgen. iPad mini is geschikt voor wifi 6, de snelste wifi van dit moment.

SharePlay with Apple TV on iPad mini

Via de multifunctionele USB‑C-poort kun je je iPad mini opladen en allerlei accessoires aansluiten. Bijvoorbeeld om muziek te maken, je bedrijf te runnen en nog veel meer.2

iPad mini met OP-Z-app op het scherm en verbonden met Thunderbolt

Ultragroothoek­camera.
Ultraveel mogelijk­heden.

Middelpunt maakt je video­gesprekken zowel makkelijker als leuker. Als je rondloopt, beweegt de camera met je mee zodat je altijd goed in beeld bent. Komt er iemand bij zitten dan zoomt de camera uit en gaat er iemand weg, dan zoomt die weer in.

12-MP Ultragroothoekcamera
Middelpunt Voor meer natuurlijke video­gesprekken

De groothoekcamera aan de achterkant van iPad mini heeft een 12-MP sensor met Focus Pixels en een groot diafragma, voor haarscherpe beelden. Bovendien kun je dankzij de nieuwe beeldsignaal­processor in de A15 Bionic-chip gebruikmaken van Slimme HDR 3, waardoor je foto’s nog mooier uitpakken.

12-MP Groothoekcamera aan de achterkant
True Tone Flash Betere foto’s bij weinig licht
Foto’s-app op iPad mini

De camera aan de achterkant is voorzien van True Tone Flash. Daardoor kun je ook bij weinig licht prachtige foto’s maken of documenten scannen en annoteren. En omdat je nu 4K‑video kunt opnemen, is je iPad mini meteen ook een filmstudio.

Notities-app op iPad mini

Apple Pencil. Smart Folio. Je kunt geen dag zonder.

iPad mini ondersteunt nu Apple Pencil van de tweede generatie.2 Die klikt magnetisch vast en laadt draadloos op, en is dus altijd klaar voor gebruik. Met twee keer tikken wissel je snel even van tool, bijvoorbeeld van markeerstift naar gom.

Lees meer over Apple Pencil

Bewerkingsaanwijzingen met Markering

Met Apple Pencil verandert je iPad mini in een handig schetsboek en ’s werelds meest geavanceerde notitieblok. Schrijven, tekenen of annoteren, het kan allemaal.

Notes app on iPad mini
Adobe Fresco-app op iPad mini

Voor de vernieuwde iPad mini is ook een nieuwe serie dunne Smart Folio-covers in bijpassende kleuren uitgebracht.2 Daarmee kun je je iPad mini beschermen en in een handomdraai rechtop zetten.

iPadOS.
Werken wordt kinderspel.

iPad mini wordt aangestuurd door iPadOS, zodat je moeiteloos bergen werk verzet. Zo kun je bijvoorbeeld Multi‑Touch-bewegingen gebruiken, in meerdere apps tegelijk werken en in ieder tekstvak schrijven.

Split View of Mail message and handwritten note in Notes app on iPad with Smart Folio and Apple Pencil

Dankzij de nieuwe features van iPadOS 15 is iPad mini nog veelzijdiger. Zo kun je met ‘Snelle notitie’ snel even iets opschrijven, met Vertaal een berichtje vertalen en via SharePlay een film, muziek of iets anders met vrienden of familie delen.

Bekijk de nieuwe features in iPadOS 15

Using Apple Pencil in a Quick Note
Widgets on Home Screen

Mini, maar
maximaal veel apps.

Het kleine formaat en de enorme power van iPad mini maken dat de gebruiksmogelijk­heden eindeloos zijn. Van een veiligheidscontrole van een vliegtuig tot het streamen van een workout. Er zijn zoveel apps die speciaal voor iPad zijn gemaakt dat je er unieke dingen mee kunt doen.

Ontdek apps voor iPad

Allerlei apps, waaronder iMovie, Safari, Muziek, News, Procreate, Notities, Adobe Lightroom, MasterClass, Keynote en Splunk AR.

Milieu

Apple is CO₂‑neutraal. En vóór 2030 zijn al onze producten dat ook. Ons uiteindelijke doel is om voor al onze producten en verpakkingen 100% gerecycleerde en hernieuwbare materialen te gebruiken, en alles met schone energie te produceren, zonder CO₂‑voetafdruk.

Lees meer over Apple en het milieu

Privacy

Net als elk ander Apple product is iPad ontworpen met het oog op jouw privacy en veiligheid. Dat is niet altijd makkelijk, maar dit is het soort innovatie waar Apple in gelooft.

Lees meer over ons privacybeleid

Toegankelijk­heid

Technologie is pas echt krachtig als iedereen die kan gebruiken. Daarom heeft iPad toegankelijkheids­­­features voor mensen die behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van zien, horen, bewegen of het opnemen en verwerken van informatie.

Ontdek alle toegankelijkheids­features

Accessoires

Hoezen, covers, Apple Pencil, AirPods, AirTag en nog veel meer.

Shop iPad-accessoires