DiKe Su - Natuurfotografie

Student Fotografie
Communication University of China, China, klas van 2023

“Mijn MacBook Pro is niet alleen mijn draagbare werkstation, maar ook mijn meest betrouwbare partner als ik achter de storm aan zit.”

Op de middelbare school was DiKe Su al gefascineerd door de schoonheid (en het geweld) van Moeder Natuur. Hij maakte video’s van extreem weer, die online te bewonderen waren. Nu is hij tweedejaars student Fotografie aan de Communication University of China en hoopt hij op een carrière als maker van klimaat­documentaires.

“Ik hou ervan om extreme weers­omstandigheden vast te leggen. Dankzij de producten en technologie van Apple kan ik mijn creativiteit de vrije loop laten tijdens het stormchasen.”

Omdat DiKe graag weers­verschijnselen filmt, moet hij meteen klaarstaan op het moment dat het onweer losbarst. Zijn MacBook Pro is onmisbaar voor zijn werk: de batterij gaat lang mee en met professionele software als Final Cut Pro kan hij altijd en overal makkelijk de vastgelegde beelden bewerken.

Zoals veel studenten heeft DiKe door het afstands­onderwijs geleerd om optimaal gebruik te maken van zijn omgeving. In de zomer heeft hij met zijn iPhone een documentaire over een overstroming in zijn geboortestad Chengdu opgenomen. Hij kon eenvoudig videoclips delen met team­genoten via AirDrop, kon onbewerkte beelden bekijken op iPad, gebruikte Sidecar om tegelijkertijd het scherm van zijn MacBook Pro en zijn iPad te gebruiken, en bewerkte zijn materiaal ten slotte in Final Cut Pro.

“Final Cut Pro voor Mac biedt een schat aan mogelijkheden en werkt eenvoudig genoeg voor studenten en professionals, zodat ik als beginnend documentaire­maker snel mijn weg kon vinden.”

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en studenten

Ontdek hoe studenten de wereld vooruit kunnen helpen met Apple technologie.

Meer informatie