Jae Yu - Computer Science

Student Computer Science
Zhejiang University, China,
klas van 2022

“Ik wil het leven graag aangenamer maken voor de mensen om me heen. Apple Developer Tools helpen me daarbij.”

Zijn passie voor het maken van apps om echte problemen op te lossen is ontstaan uit een dure gewoonte: Jae Yu was zijn fiets nogal eens kwijt. Na een hele dag colleges volgen aan de Zhejiang University, waar hij Computer Science studeert, konden Jae en zijn klasgenoten zich vaak niet meer herinneren waar ze hun fiets hadden neergezet.

Daarom maakte hij de iOS-app Find My Bike waarmee hij en andere studenten hun fiets altijd kunnen terugvinden.

Al sinds zijn middelbare­schooltijd heeft Jae de ambitie om de wereld te veranderen met programmeren. Tijdens een wetenschaps­kamp ontwierp en programmeerde hij temperatuur­regulerende gordijnen voor een botanische tuin om de bloot­stelling aan zonlicht te reguleren en planten goed te laten gedijen.

“Sindsdien is het ontwikkelen van apps met Swift mijn grootste hobby geworden. In de zomer na mijn eind­examen heb ik heel wat uurtjes besteed aan het leren programmeren in iOS op mijn MacBook Pro.”

Vanwege zijn fascinatie voor nieuwe technologie is Jae lid geworden van de iOS Club op de campus. Hij maakt proto­typen en UX-designs met iPad en Apple Pencil, hij gebruikt Notities om plannen met teams te delen, en voor zijn nieuwste project zet hij met AirDrop snel en veilig bestanden over tussen zijn Apple devices.

“Ik analyseer menselijke emoties in relatie tot muziek”, zegt Jae over zijn nieuwe app, die hersen­golven meet en met kalmerende muziek slapeloosheid tegengaat.

“Mijn werk levert een positieve bijdrage en motiveert anderen om ook te gaan programmeren. Daar worden we allemaal beter van.”

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en studenten

Ontdek hoe studenten de wereld vooruit kunnen helpen met Apple technologie.

Meer informatie