Apple Scholars

Kansen om de wereld te verbeteren.

Apple vindt het belangrijk om de academische onderzoeks­gemeenschap en haar waardevolle bijdragen aan de wereld te ondersteunen. Wij bieden programma’s, beurzen en beloningen aan initiële en postinitiële masterstudenten die met behulp van technologie de maatschappij beter willen maken.

Dit is het programma Apple Scholars.

Ethiek en technologie

Postdoctoraats­programma’s

Apple University biedt, in samenwerking met het McCoy Family Center for Ethics in Society van Stanford University, plaats aan postdoctorale fellows die onderzoek doen op het snijvlak van ethiek en technologie.

Abby Jaques

Ethiek en politiek van technologie
Stanford University

Abby houdt zich bezig met de grote vragen op het gebied van menselijke en artificiële intelligentie: wat is er nodig om technologie in goede banen te leiden? En hoe garanderen we dat de technologieën die we ontwikkelen goed zijn voor iedereen?

Aan het MIT ontwikkelde Abby een nieuwe theorie over de aard van intentioneel handelen. Momenteel bekijkt ze hoe artificiële intelligentie menselijk gedrag kan beïnvloeden en wat daarvan de morele en politieke implicaties zijn. Ze heeft ook een nieuwe, praktijkgebaseerde ethische methode voor engineers ontwikkeld, en ze heeft bijgedragen aan een reeks onderzoeken – gefinancierd met beurzen – die gericht zijn op het democratiseren van artificiële intelligentie via formeel en informeel onderwijs.

Hardware­technologie, geïntegreerde schakelingen, kunstmatige intelligentie en machine learning

Doctoraats­­programma’s

Toegekend aan nieuwe talenten die onderzoek doen op het gebied van elektrotechniek, computertechniek en informatica, met de focus op baanbrekende technologie en de kernwaarden van Apple.

McKenzie van der Hagen

Hardwareondersteuning voor versleutelde berekeningen
Carnegie Mellon University

McKenzie werkt aan nieuwe computer­architecturen waarin IoT-apparaten met laag vermogen kunnen deelnemen aan versleutelde ‘edge computing’.

Via het IoT (Internet of Things – Internet der Dingen) wordt er tegenwoordig een enorme hoeveelheid data verzameld en verwerkt. Er is veel rekenkracht nodig om de privacy te beschermen van iedereen die met IoT-apparaten werkt. Privacybescherming voor het IoT kan onder meer met homomorfe versleutelings­technieken, waarbij berekeningen rechtstreeks op versleutelde data worden uitgevoerd. Maar de hiervoor vereiste wiskunde is complex en er zijn enorme datastructuren nodig. Binnen de beperkingen van IoT-apparaten met laag vermogen probeert McKenzie gespecialiseerde computer­architecturen te ontwikkelen om deze grootschalige bewerkingen te ondersteunen. Uiteindelijk hoopt ze via hardware het concept van versleutelde berekeningen te vertalen van optimistische theorie naar praktische realiteit.

Jaya Narain

AI voor gezondheid en welzijn
Massachusetts Institute of Technology

Jaya gebruikt gepersonaliseerde machine learning en gegevens uit de praktijk om kinderen met een non-verbale autisme­spectrumstoornis (ASS) te helpen met communiceren.

Van de 3,5 miljoen mensen in de VS met ASS gaat het bij ongeveer 30 procent om een non-verbale vorm. Maar dat betekent niet dat ze niet communiceren. Ouders en zorgverleners kunnen vaak stemklanken, gebaren en toonverschillen interpreteren die anderen niet opmerken. Met behulp van de kennis van primaire zorgverleners traint Jaya machine learning­-modellen om non-verbale aanwijzingen te interpreteren. Ze hoopt dat haar onderzoek van grote betekenis kan zijn voor kinderen met non-verbaal autisme. Bijvoorbeeld door hen te helpen met nieuwe mensen te communiceren, zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Hardwaretechnologie en geïntegreerde schakelingen

Masterbeurzen

Toegekend aan excellente studenten die bezig zijn aan een master op het gebied van geavanceerde hardware­technologie met een specialisatie in computer­architectuur, ontwerp van system-on-chip, verificatie of validatie.

Anna Li

Elektro- en computertechniek
Carnegie Mellon University

In haar studie aan Carnegie Mellon hield Anna zich aanvankelijk, net als al haar studiegenoten, bezig met software. Maar al snel verplaatste ze haar aandacht naar de onderliggende hardware.

Anna’s belangstelling verschoof van software naar hardware tijdens haar eerste college over hardware, ‘Structuur en ontwerp van digitale systemen’. Ze ontdekte dat hardware beschrijven weliswaar iets totaal anders is dan programmeren, maar dat ze toch haar sterke kanten kon gebruiken: logica, probleem­oplossing en algoritmes ontwikkelen. En nu voelt ze dat ze haar plek gevonden heeft met haar werk op het snijvlak van hardware en software.

Blijf op de hoogte.
Er komt nog meer.

Het Apple Scholars-programma is momenteel enkel toegankelijk op basis van uitnodiging. Kom hier later nog eens terug als het programma is uitgebreid. Dan zul je nog meer informatie vinden over studenten die in de kracht van technologie geloven, onze waarden delen en vol passie proberen de wereld beter te maken.