Bekijk de video

Berwyn South School District 100
Berwyn, Illinois, Verenigde Staten

Grotere betrokkenheid.

Nog betere resultaten. Met iPad.

1:1 iPads voor leerlingen
2:1 Macs en iPads voor leerkrachten

In een voorstad van Chicago ligt Berwyn South School District 100, met zes basisscholen, twee middelbare scholen (onderbouw) en meer dan 300 leerkrachten die ruim 3100 leerlingen onder hun hoede hebben. Ondanks de beperkte financiering van het schooldistrict heeft de leiding er altijd naar gestreefd de leerlingen gelijke toegang tot de beste tools te bieden. Meer dan tien jaar geleden introduceerden ze technologie met een een‑op‑een-pilot­programma voor Mac in één klaslokaal. Tegenwoordig hebben alle leerlingen en leerkrachten in het hele district minimaal een eigen iPad of Mac.

Volgens districts­manager Mary Havis is het allerbelangrijkste dat de leerlingen daadwerkelijk leren. En om dat te realiseren moet je zorgen voor betrokkenheid. Dat vraagt om tools die samen­werking en creativiteit stimuleren. Met iPad kunnen de leerkrachten flexibeler lesgeven en hebben de leerlingen meer manieren om te laten zien wat ze geleerd hebben.

Het school­district biedt een tweetalig programma waarmee de leerlingen hun moedertaal kunnen blijven ontwikkelen terwijl ze ook hun Engels verbeteren. Door de mogelijkheid om systeem­breed van toetsen­bord en regio te wisselen, kunnen de leerlingen op hun iPad gemakkelijk typen, tekenen of dicteren in elke taal die ze kiezen. Ook de leerkrachten zijn enthousiast over de mogelijkheid om eenvoudig te switchen. Leticia Valadez, directeur van Komensky Elementary: “Ik denk dat iPad drempels wegneemt. Hiermee krijgen alle leerlingen gelijke kansen en kunnen ze hun mogelijkheden optimaal benutten.”

Districts­manager Havis gelooft in de kracht van permanente educatie en coaching. Ze wil een klimaat creëren waarin iedereen blijft leren en groeien. Berwyn maakt gebruik van het volledige Professional Learning-aanbod van Apple, met onder meer nuttige informatie, een online community en persoonlijke coaching. Het district is ook een sterk voorstander van het Apple Learning Coach-programma en ontwikkelt technische expertise op districts- en schoolniveau, zodat er altijd hulp in de buurt is voor leerkrachten als er zich problemen voordoen.

Bekijk de video

Bekijk ook de andere video. Ontdek hoe Berwyn leerkrachten betrekt met Apple Professional Learning.

Dit alles heeft een enorme impact. In 2022 heeft Komensky Elementary van de staat Illinois de aanduiding ‘Exemplary’ (Voorbeeldig) gekregen, wat inhoudt dat de school­prestaties in de bovenste 10 procent van de staat vallen, zonder onder­presterende leerling­­groepen. Nu alle acht scholen in het district zijn aangemerkt als Apple Distinguished School, is Berwyn niet meer te stoppen.

“Apple helpt ons een omgeving te creëren waarin technologie het leerproces in het klaslokaal transformeert. Je ziet dat leerlingen samenwerken en echt verdiept zijn in hun werk. Op die momenten weet je dat er geleerd wordt.”
Mary Havis Schooldirecteur, Berwyn South School District 100

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en het basis- en secundair onderwijs

De producten en informatie­bronnen van Apple zijn ontworpen om leren persoonlijk, creatief en inspirerend te maken.

Meer informatie