Montgomery County Public Schools
Maryland, Verenigde Staten

Een heel school­­district programmeert zich

een weg naar gelijke kansen.

En naar de arbeidsmarkt.

210 scholen
13.000 leerkrachten
25.000 medewerkers

De Montgomery County Public Schools hebben ruim 161.000 leerlingen. Een groot deel daarvan is afkomstig uit achter­gestelde en onder­vertegen­woordigde bevolkings­groepen. Daarom is het nog belangrijker dat elke leerling wordt klaargestoomd voor een goede baan. Monifa B. McKnight, directeur van het school­district, realiseerde zich op een gegeven moment dat leerlingen meer kansen op de arbeids­markt zouden hebben als ze konden programmeren. Daarom heeft ze nieuwe leer­plannen doorgevoerd waarin Apple producten en Swift, de programmeertaal van Apple, centraal staan.

Voor de invulling van deze leer­plannen werkt McKnight nauw samen met economen en ambtenaren van de plaatselijke overheid, zodat ze een goed beeld heeft van de sectoren met veel werk­gelegenheid. Momenteel is er vooral vanuit bedrijven in de bio­technologie en IT‑beveiliging vraag naar geschoolde arbeids­krachten. Daarom leren de leerlingen op haar scholen vaardigheden als app-ontwerp en software­ontwikkeling, die ze voor een baan in die sectoren nodig hebben.

“We kozen voor Apple producten en programmeer­middelen omdat leerlingen daarmee vaardig­heden kunnen leren die hen voorbereiden op de toekomst. Daardoor hebben ook leerlingen die anders weinig kansen zouden krijgen nu uitzicht op een baan.”
Dr. Monifa B. McKnight Directeur van het schooldistrict, Montgomery County Public Schools

Een van de meest geslaagde projecten binnen het school­district is ‘Montgomery Can Code’, een zomer­kamp dat in 2019 van start is gegaan. Het lesmateriaal is gebaseerd op de Apple handleidingen van ‘Iedereen kan programmeren’, die geschikt zijn voor leerlingen van alle leeftijden. Het zomerkamp staat open voor leerlingen van elf tot en met dertien jaar, die daar leren hoe je op een iPad een app ontwerpt in Keynote en daar vervolgens een prototype van bouwt in Swift. ‘Montgomery Can Code’ is ook een opstapje naar een stage of baan bij bedrijven in de directe omgeving. Inmiddels hebben al meer dan drieduizend leerlingen deelgenomen. Bovendien heeft het zomer­kamp ertoe geleid dat Montgomery College nu de ‘ignITe Hub’ heeft: een plek waar iedereen uit de buurt kan leren programmeren, en ook kan leren hoe je een eigen bedrijf opzet.

“Montgomery County was de perfecte plek voor een programmeer­project met Apple. Elk kind heeft wel een verborgen talent en het is aan ons om dat te helpen ontdekken. Ongeacht sociale afkomst en status. En ongeacht de beren die mensen op de weg zien. Dit programma stelt leerlingen in staat om problemen in hun omgeving op te lossen met behulp van de allerbeste tools, en dat geeft ze perspectief”, zegt dr. McKnight.

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en het basis- en secundair onderwijs

De producten en informatie­bronnen van Apple zijn ontworpen om leren persoonlijk, creatief en inspirerend te maken.

Meer informatie