Bekijk de video

Zhiqing Municipal Elementary
Taiwan

Als elke leerling een iPad heeft,
wordt elke les persoonlijker.

Net buiten het zakendistrict van Taipei ligt Zhiqing Municipal Elementary, een openbare school met meer dan 700 leerlingen in groep 1 tot en met 8. De school staat onder leiding van directeur Juiting Chang, die van mening is dat technologie kritisch denk­en stimuleert en de creativiteit van scholieren verbetert, en dat leren met iPad ze kan helpen om op mondiaal niveau mee te draaien.

“We hebben altijd geprobeerd om alle leerlingen een device te bieden”, zegt Weijung Tsai, Director of IT. “Met een iPad kunnen leerlingen leren op een manier die bij ze past, terwijl leerkrachten veel flexibiliteit hebben bij het ontwerpen van hun lessen.”

iPad werd in eerste instantie alleen geïntroduceerd op de afdeling Natuur­wetenschappen. En nu heeft elke leerling in groep 6, 7 en 8 van deze school een eigen device. Ze gebruiken een mix van door de school en door ouders aangeschafte devices om de implementatie compleet te maken. Zo heeft elke leerling een iPad en blijft de school binnen het budget.

De leerkrachten op de school vinden het heel eenvoudig om iPad te integreren in hun les­methoden. Ze kunnen nu creatieve, boeiende lesplannen ontwikkelen die aansluiten bij de leerstijlen van hun leerlingen. Leraar en Apple Distinguished Educator Chinchi Li schrijft dit toe aan het brede scala aan beschikbare Apple Professional Learning-bronnen. “Voor mij gaat het bij Apple niet alleen om producten. Ze begrijpen wat we nodig hebben. Ze ontwerpen producten waarmee we content intuïtiever in het klas­lokaal kunnen presenteren en waarmee leerlingen op een creatieve manier kunnen laten zien wat ze hebben geleerd”, zegt Li.

In de lessen Chinees schrift van Tingyi Wang gebruiken de leerlingen de dicteer­functie op iPad om opstellen te schrijven. Hierdoor hebben ze de mogelijkheid om lettergrepen uit te spreken en zo karakters te leren terwijl hun ideeën tot leven komen. Dit zorgt niet alleen voor een boost in het zelf­vertrouwen van de leerlingen van mevrouw Wang, maar het verhoogt ook de productiviteit. Het gemiddelde aantal woorden in hun opstellen is bijna verdubbeld sinds de introductie van iPad.

Xinjie Wang, instructeur internationale studies en Academic Affairs Director, maakt fantasie­rijke en boeiende opdrachten die volledig met iPad worden uitgevoerd. Hij geeft opdrachten in Keynote en stuurt zijn leerlingen eropuit om foto’s te maken van muur­schilderingen op het school­terrein. Vervolgens werken de leerlingen samen om korte video’s te maken met de ingebouwde camera op iPad, waardoor ze op hun eigen manier kunnen laten zien wat ze hebben geleerd.

Ook de ouders kunnen zien dat iPad een tool is die het onderwijs van hun kind verrijkt. De leer­geschiedenis en de opdrachten per vak van de leerlingen zijn beschikbaar op hun iPad, zodat de ouders weten welke lessen de leer­krachten geven en hoe hun kind op elk moment presteert. En de ouders kunnen zelf zien hoe dit hun kinderen helpt om nieuwe concepten te begrijpen en om de lesstof op een innovatieve manier toe te passen.

Van leerkrachten en school­leiders tot ouders, iedereen op Zhiqing Municipal Elementary ziet de waarde van iPad in het klaslokaal. Het device bevordert voor alle betrokkenen een persoonlijkere manier van leren en onderwijzen. En op een Apple Distinguished School als deze krijgen de leerlingen een solide basis om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen.

“Als je als schoolhoofd of ‑leider de voordelen van iPad nog niet hebt ervaren, moet je het device zeker een kans geven. Je ziet de ongelofelijke kracht van iPad echt terug in de levens van de kinderen.”
Chinchi Li Leerkracht, Zhiqing Municipal Elementary

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en het basis- en secundair onderwijs

De producten en informatie­bronnen van Apple zijn ontworpen om leren persoonlijk, creatief en inspirerend te maken.

Meer informatie