Nowra Public School
New South Wales, Australië

Klaar voor succes dankzij vereenvoudigde implementatie en device­beheer.

1:1 iPads voor leerlingen en leerkrachten
1:1 Apple Pencils voor leerlingen en leerkrachten

Nowra Public School, een 160 jaar oude school op het platteland van New South Wales, wilde een cultuur van samen­werking tussen leerkrachten mogelijk maken. En de school wilde de leerlingen uit bevolkings­groepen met een lagere sociaal-economische status meer kansen bieden. Zo is 27% van de leerlingen Aboriginal en zijn er ook steeds meer leerlingen die Engels als tweede taal hebben. Adjunct-directeur Brad Tate heeft in overleg met het school­bestuur voor een vooruit­strevende aanpak gekozen, en alle leerlingen en leerkrachten een iPad en een Apple Pencil gegeven. Daardoor zijn er op deze school nu honderden devices in gebruik.

“Onze IT’er heeft echt een gigantische hoeveelheid devices gebruiksklaar gemaakt. Het is bijna niet te geloven dat iemand dat helemaal alleen voor elkaar heeft gekregen.”
Brad TateAdjunct-directeur, Nowra Public School

Die IT’er is Christopher Veljanovski. Met Apple School Manager richt hij elk device in een hand­omdraai in voor de leerkracht of leerling voor wie het bestemd is. Iedereen krijgt een unieke beheerde Apple ID, waardoor de onboarding moeite­loos verloopt. In de Klaslokaal-app kunnen de leerkrachten klassikale opdrachten opgeven en die in real time nakijken. En vanuit de Bestanden-app kunnen ze op een veilige manier bestanden delen.

Doordat iPad zo makkelijk in het gebruik is, kunnen leerkrachten zich meer focussen op samenwerking. Zo hebben ze via de Apple Education Community toegang tot een schat aan educatief materiaal dat door Apple en collega-leerkrachten is gemaakt. En zelf zetten de leerkrachten van Nowra ook hun eigen lesmateriaal online, zodat hun collega’s daar weer gebruik van kunnen maken.

“Met de producten van Apple hebben we iets kunnen opzetten wat niemand zou verwachten van een regionale school. Ik vind het geweldig dat ons project zoveel aandacht genereert, maar het aller­belangrijkste vind ik de positieve reacties van onze leerlingen en hun ouders”, aldus Tate.

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en het basis- en secundair onderwijs

De producten en informatie­bronnen van Apple zijn ontworpen om leren persoonlijk, creatief en inspirerend te maken.

Meer informatie