Persinformatie van Apple

De nieuwe iPad vanaf deze week te koop in Zuid-Korea en elf andere landen

CUPERTINO, 16 april 2012 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de nieuwe iPad, de derde generatie van dit toonaangevende mobiele apparaat, vanaf vrijdag 20 april verkrijgbaar zal zijn in Zuid-Korea en elf andere landen. De nieuwe iPad heeft een schitterend nieuw Retina-display, een nieuwe A5X-chip met quad-core grafische processor van Apple en een 5-megapixel iSight-camera met geavanceerde optische technologie voor het maken van prachtige foto's en 1080p HD-video-opnamen. Toch heeft de batterij nog altijd een gebruiksduur van 10 uur* en is het apparaat ongelooflijk dun en licht.

Behalve in Zuid-Korea zal de nieuwe iPad vanaf vrijdag 20 april ook verkrijgbaar zijn in Brunei, Cyprus, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Kroatië, Maleisië, Panama, Sint-Maarten, Uruguay en Venezuela. Vanaf vrijdag 27 april zal de nieuwe iPad bovendien verkrijgbaar zijn in Colombia, Estland, India, Israël, Letland, Litouwen, Montenegro, Thailand en Zuid-Afrika.

De nieuwe Wi-Fi en Wi-Fi + 4G-modellen** van iPad zijn verkrijgbaar in zwart en wit in uitvoeringen van 16 GB, 32 GB en 64 GB***. Bovendien is iPad 2 verkrijgbaar voor een lagere prijs.

* De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen, het gebruik en andere factoren. De feitelijke resultaten kunnen hiervan afwijken.

** 4G LTE wordt in de Verenigde Staten alleen ondersteund door AT&T en Verizon en in Canada door Bell, Rogers en Telus. Data-abonnementen afzonderlijk verkrijgbaar.

*** Lokale Apple resellers en leveranciers kunnen informatie geven over prijzen en verkrijgbaarheid.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.

Perscontact:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 20 5352821

AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website of bel Apple's Media Helplijn op 02 474 4219


© 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Retina en iSight zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Apple Media Helpline 02 474 42 19

Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal

Belangrijke informatie over het gebruik van beeldmateriaal

Door de onderstaande afbeelding te kopiëren of op enigerlei wijze te gebruiken, verklaart u dat u de onderstaande Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal, die van toepassing is op uw gebruik van deze afbeelding, hebt gelezen en begrepen, en dat u ermee akkoord gaat. Als u niet akkoord gaat met de voorwaarden van deze overeenkomst, mag u de afbeelding niet kopiëren noch op enigerlei wijze gebruiken, tenzij Apple u daar middels een ondertekend schrijven toestemming voor heeft gegeven.

Gebruiksovereenkomst

Conform de voorwaarden van deze Overeenkomst mag u de afbeelding alleen in zijn geheel gebruiken en alleen aanwenden voor publicitair gebruik door journalisten en/of marktanalisten. Dit recht wordt u persoonlijk toegekend; u kunt dit niet aan derden overdragen. De afbeelding mag niet worden gebruikt voor de promotie of verkoop van producten of technologieën (zoals in advertenties, brochures, boekomslagen, catalogusfoto's, T-shirts of ander reclamemateriaal). U mag de afbeelding op geen enkele manier wijzigen of aanpassen, geheel noch gedeeltelijk, om welke reden dan ook.

Conform de overeenkomst tussen u en Apple is en blijft Apple de enige, exclusieve eigenaar van de afbeelding. Voor zover de afbeelding enige eigendomsinformatie bevat, mag u deze niet verwijderen, wijzigen of verhullen. Overal waar u de afbeelding gebruikt, moet u de van toepassing zijnde eigendomsinformatie ernaast vermelden.

Ik heb de Overeenkomst voor het gebruik van beeldmateriaal gelezen en begrepen, en ga ermee akkoord

Ik ga akkoord en wil de afbeelding downloaden
Ik ga niet akkoord met de voorwaarden