Xu smiler mens hun rusler i en grønn bypark, med moderne skyskrapere i horisonten.

Holder et grønt fokus. På en ren måte.

Xus historie

Da jeg var barn, ville jeg alltid ha blåere himmel og renere
vann. Jeg ville hjelpe med
å realisere det.
Xu, Environment and Supply Chain Innovation Program Manager
Shanghai i Kina

QuestionHva har inspirert deg til å gjøre dette? AnswerJeg vokste opp i et kullgruvesamfunn og har sett med egne øyne hvordan industri, miljø og lokalsamfunn henger sammen. I oppveksten lærte jeg hvordan et lokalsamfunn kunne gå sammen om å forbedre nærmiljøet. QuestionDet var gnisten du trengte? Answer Ja, det å se at målrettede folk kan være med å skape endring. Jeg utdannet meg innen miljøvitenskap og teknologi på universitetet, og har vært hos Apple i snart fem år.

To molekylærmodeller: en for karbondioksid og en for vann
Det er annerledes her. Du oppmuntres til å tenke utenfor stillingsbeskrivelsen
for å bidra til endring
– det skaper engasjement.

QuestionDet er mange som jobber for miljøet hos Apple – hva er det teamet ditt fokuserer på? AnswerVi driver miljøinnovasjon i leverandørkjeden. Det er viktig fordi vi lager mange millioner av produkter for folk i hele verden, og disse produktene er utviklet i samarbeid med tusenvis av materialleverandører, er det avgjørende at vi tenker på avtrykket vårt. QuestionJobber du mye i leverandørenes lokaler? AnswerJa, veldig mye. Jeg samarbeider med leverandørpartnerne våre om å skape renere måter å jobbe på. Min rolle er å hjelpe med å sørge for at materialene og prosessene våre er trygge.

QuestionFolk må synes at det er betryggende, gitt at dette er enheter vi bruker, holder eller har på oss. AnswerAbsolutt, men det er større enn vi som kunder merker når vi bruker produktene. Vi vil at leverandørene våre forstår miljø- og sikkerhetsstandardene som gjelder for alle i produktløpet – inkludert deres egne ansatte.

Vi tenker på hvem som bruker produktet, men også hvem som lager det, og har de samme strenge sikkerhetsstandardene på alle nivåer.

QuestionHøres ut som at alle tjener på dette. Answer Det er ekstra positivt fordi vi går enda lenger – vi deler også nyskapningene med andre produsenter. QuestionDeling av innovasjoner høres ut som en egen innovasjon. AnswerNår nye ideer utgjør en positiv forskjell for miljøet, er ikke det noe vi holder for oss selv. Question Hvordan fungerer denne delingen? Answer Jeg representerer Apple som styreleder for en komité som skaper en bransjestandard for miljøvennlig kjemi. Vi møtes for å samarbeide med andre og dele ideer om løsninger for sikkerhet og miljø, slik at bransjestandarden blir bedre over hele verden.

Det er det motsatte av en bedriftshemmelighet – vi skaper tryggere, renere metoder og deler dem med alle i bransjen.

QuestionHvordan overføres dette til den faktiske produksjonen? AnswerForsiktig og flittig. For eksempel er det ett av programmene våre som krever endringer i materialene. Det kan medføre endringer i produksjonsarbeidet, men vi jobber for å gjøre det så enkelt som mulig å ta i bruk den tryggere og renere måten å jobbe på. QuestionEr enkelt det samme som lett? Answer Selv om det krever ekstra innsats, vet både leverandørene og Apple-ansatte at det er riktig å gjøre det. Støtten til dette arbeidet strekker seg helt til toppen av bedriften.

Jeg snakker med barna mine om jobben min, og viktigere: hvorfor jeg gjør den.
 Fem molekylærmodeller som representerer karbondioksid, vann og glukose, og to som representerer oksygen.

Tegnet på iPad