UPDATE 16. september 2019

Apple Arcade: Nu er det tid til at spille!

En collage, der viser gameplayet fra Apple Arcade-spil på Apple-enheder.
Apple Arcade lanceres den 19. september med et ekstraordinært udvalg af spil.
Når Apple Arcade lanceres i App Store den 19. september, kan spilentusiaster over hele verden få en førstehåndsoplevelse af spil, der har været flere år undervejs. Udviklerne bag dem har lagt kunstfærdighed, nysgerrighed og masser af hjerte i et kurateret og varieret udvalg af dugfriske spil, der stilles til rådighed af Apple Arcade. Her er et par af deres historier.

“The Enchanted World”

I “The Enchanted World” påtager spillerne sig rollen som en fe, der bruger gåder og udfordringer til at stykke sin kollapsede verden sammen igen. For de to skabere og venner Ivan Ramadan og Amar Zubcevic, begge 33, er spillet dog meget mere end det: Det er en metafor for et barn, der vokser op i en tid med krig. Både Ramadan og Zubcevic voksede op i Sarajevo under konflikterne på Balkan i 1990'erne, og begge havde de forældre, der brugte kreativitet til at skærme dem mod den vold og de farer, der omgav dem.
“Sarajevo var under belejring i fire år,” siger Zubcevic. “Der var ingen elektricitet ... der var ingen rindende vand, man skulle hen til en brønd ... og vi gik sammen med [vores forældre] og hjalp dem med at bære beholderne på ryggen tilbage til huset – det var en leg for os at hjælpe dem.”
Ud af disse barndomsminder opstod “The Enchanted World”. Spillet, der udgives i samarbejde med udvikleren Noodlecake, rummer musik og folklore fra Balkan. 
“Vores spil handler om alle de børn, der med deres udholdenhed og fantasi kan skabe magiske verdener for sig selv og deres venner, selv under de vanskeligste forhold,” siger Zubcevic. “Derfor er deres verden som fortryllet, og det er også derfor, jeg tror på, vi altid kan gøre det bedre end det, der var før.”
“Vi ville gerne skabe et fredeligt spil og et eventyr,” siger Ramadan. “Vi håber, at børn og forældre vil spille det sammen.”

“Patterned”

I Borderleaps “Patterned” skal spillerne farvelægge kringlede puslespilsbrikker og arrangere dem, så de udgør et flot lærred. Nate Dicken, 43, soloudvikler i Blacksburg, Virginia, skabte spillet som en måde til at finde ro på. De forskellige mønstre kom fra 15 designere over hele verden – heraf 14 kvinder. Nate har skabt “Patterned” udelukkende til Apple Arcade.
“Med App Store har jeg fået en platform, hvor jeg kan lave det, jeg laver,” siger Dicken, der har designet en halv snes iOS-spil i løbet af de sidste syv år. “Jeg ville ikke have udviklet dette spil, hvis det ikke var for Apple Arcade.”

“Overland”

“Overland” er et postapokalyptisk roadtrip-eventyrspil fra Finji, stiftet i fællesskab af Adam og Bekah Saltsman, hhv. 37 og 38 år. Parret, der bor i Grand Rapids, Michigan, med deres to små sønner, modellerede “Overland” efter en blanding af deres foretrukne klassiske brætspil, bøger og film. Spillerne kører vestpå i et USA i hastig opløsning, mens de redder overlevende, leder efter forsyninger og af og til tager en omstrejfende hund med i bilen.
Hvad driver Finjis kreativitet? Adam og Bekah henviser til firmaets engagement i livskvalitet.
“Jeg synes, at folk skal leve hele liv – og jeg synes, at de skal lave spil,” siger Bekah. ”Så uanset hvad vi skal gøre, for at det bliver muligt, så gør vi det. Hvis mit team gerne vil have børn – hvor meget tid har [de] så brug for? Jeg vil arbejde med de her venner og lave noget smukt sammen med dem.”

“Card of Darkness”

I “Card of Darkness” skal spillerne løse kortbaserede udfordringer med humoristisk håndtegnede figurer. Soloudvikler Zach Gage, 34, gik sammen med den legendariske animator Pendleton Ward om at udvikle dette spil.
Gage har brugt hele sit liv på at lave videospil og kunst. Da den første iPhone blev lanceret, øjnede han en mulighed.
“Jeg kiggede på [iPhone] og sagde, at det her er en kunstplatform,” siger Gage. Han designede og udgav sit første spil, “SynthPond”, i efteråret 2008 – et af de første spil i App Store. Siden da har Gage udviklet mere end en halv snes iOS-spil.
“Jeg vil have, at spil skal nå derind, hvor folk diskuterer dem, som om det var bøger eller film,” siger Gage, der mener, at Apple Arcades forretningsmodel giver udviklerne plads til det vigtige. “Jeg var ikke nødt til at tænke på, hvordan jeg skulle gøre i forhold til reklamer i spillet. Jeg fik bare lov til at arbejde med nogle fantastiske kunstnere og lave fantastisk kunst – alt det er muligt takket være Apple Arcade.”

Mediemateriale

Billeder af Apple Arcade Exclusive Games

Pressekontakt:

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

media.dk@apple.com

33 42 22 36