öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 11 juni 2024

Nya funktioner läggs till i Apples tjänster i höst

Användare kan utforska olika vandringsturer i appen Kartor, lösa in bonuscheckar och visa avbetalningar med Apple Pay, uppleva den nya designen i Apple Fitness+ och mycket mer
Tre iPhone 15 Pro-enheter visar den nya funktionen för vandringsleder i appen Kartor, bonuscheckar i Apple Pay och sidan For You i Apple Fitness+.
Apple uppdaterar tjänsterna som användarna gillar med helt nya funktioner i iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia, watchOS 11, visionOS 2 och tvOS 18 som kommer i höst.
I samband med att iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia, watchOS 11, visionOS 2 och tvOS 18 kommer till hösten förbättrar Apple tjänsterna som användarna gillar med helt nya funktioner. Bland nyheterna finns vandringsleder i amerikanska nationalparker och egna promenadturer i appen Kartor, möjligheten att betala med bonuscheckar och avbetalningar med Apple Pay, nya hjälpmedelsfunktioner i Apple Music samt en ny design av Apple Fitness+ för att användarna ska få ut mesta möjliga av appens stora bibliotek med träningspass och meditationer.
”Så många av våra användare förlitar sig på Apples tjänster i vardagen – för att ta sig fram med appen Kartor, för att betala på ett enkelt och säkert sätt med Apple Pay och för att skapa egna spellistor i Apple Music”, säger Eddy Cue, Senior Vice President of Services på Apple. ”Vi ser fram emot att få ge dem ännu mer att tycka om i våra tjänster, till exempel möjligheten att utforska nationalparker med vandringsleder i appen Kartor, lösa in bonuscheckar och visa avbetalningar med Apple Pay och njuta av musik tillsammans med nära och kära tack vare SharePlay i Apple Music.”

Fler sätt att utforska världen på med appen Kartor

I appen Kartor finns nu ännu fler sätt att utforska världen på, som vandringsleder och egna promenadturer. Användarna kan välja bland tusentals vandringsleder i olika nationalparker i USA – filtrerade efter längd, höjdmeter och typ av led – och spara dem så att de kommer åt dem även utan internetuppkoppling. De kan också skapa egna rutter med bara ett par tryck för att planera allt från en träningsrunda i området till en heldagsvandring i en ny stad. De kan även spara sina favoritvandringar i nationalparker, promenader och platser i ett helt nytt platsbibliotek och lägga till anteckningar om respektive plats.

Ännu mer flexibilitet med Apple Pay

Apple Pay erbjuder ännu mer flexibilitet och fler valmöjligheter för användarna när de ska betala online eller i en app. Användare kan se och lösa in bonuscheckar och visa avbetalningar från sina inlagda kredit- och betalkort när de handlar online eller i en app med iPhone och iPad.1 Funktionerna i Apple Pay kan användas med kort från deltagande banker och kortutfärdare på vissa marknader.
Möjligheten att lösa in bonuscheckar när man ska betala med Apple Pay är till en början endast tillgänglig i USA med Discover och Synchrony samt hos alla Apple Pay-utfärdare med Fiserv. Möjligheten att visa avbetalningar från sina inlagda kredit- och betalkort med Apple Pay är till en början tillgänglig i Australien med ANZ, i Spanien med CaixaBank, i Storbritannien med HSBC och Monzo samt i USA med Citi, Synchrony och utfärdare med Fiserv. Användare i USA kommer också att kunna ansöka om lån direkt via Affirm när de betalar med Apple Pay.
En iPhone 15 Pro visar den nya funktionen för bonuscheckar i Apple Pay.
Användarna kan betala med Apple Pay på nya sätt. De kan till exempel lösa in bonuscheckar och visa avbetalningar från sina inlagda kredit- och betalkort.
Apple Pay kan användas på vilken dator och i vilken webbläsare från tredje part som helst2 genom att man enkelt läser av en kod på sin iPhone för att slutföra betalningen på ett säkert sätt.3 Med Tap to Provision kan användarna dessutom lägga till bank- och kreditkort i appen Plånbok genom att hålla kortet mot baksidan av sin iPhone.4

Tap to Cash med Apple Cash

Med Tap to Cash kan användarna skicka och ta emot Apple Cash genom att hålla två iPhone-enheter intill varandra – utan att behöva dela telefonnummer.5 Tap to Cash kan till exempel användas för att betala tillbaka för en middag eller när man vill köpa något på en loppmarknad.
Med Tap to Cash kan användarna skicka och ta emot Apple Cash genom att hålla två iPhone-enheter intill varandra.

Förbättrade biljetter i appen Plånbok

Biljetter i appen Plånbok genomgår den största förvandlingen någonsin med en ny snygg design och en mer omfattande upplevelse för fansen. Med biljetter i Plånbok får användarna enkelt tillgång till viktig information om evenemanget, som en karta över platsen och upplysningar om parkeringsmöjligheterna, användbara tjänster som matleveranser, rekommenderade spellistor från Apple Music, lokala väderprognoser från appen Väder samt enkel tillgång till platsdelning så att fansen kan hitta sina vänner när de kommer fram.
På iPhone 15 Pro visas en användares biljett till en MLS-match med ett foto av Lionel Messi tillsammans med information om sittplats, en länk till Chase Stadium-sidan i appen Kartor samt en evenemangsguide.
Biljetter i appen Plånbok ger fansen en bättre upplevelse med information om arenan, rekommenderade spellistor i Apple Music med mera.

En omdesignad upplevelse i Apple Fitness+

Apple Fitness+ är en prisbelönt tränings- och wellnesstjänst med träningspass och meditationer som passar alla. I iOS 18, iPad 18 och tvOS 18 har Apple Fitness+ fått en helt ny design för att användarna ska få ut mesta möjliga av det stora biblioteket, kunna hålla motivationen uppe och hålla igång sin träningsrutin
Bland de nya funktionerna finns For You som ger anpassade rekommendationer, Explore som hjälper användarna att upptäcka nya aktiviteter och få inspiration, Library som gör det enkelt att hålla koll på favoritträningspass, meditationer, travar, anpassade planer och sparade program samt sökfunktionen som snabbt hittar särskilda aktivitetstyper, tränare, längd på passen och favoritartister. Belöningar och påminnelser om sviter är numera i fokus.
I Fitness-appen på iPhone visas anpassade Fitness+-rekommendationer i fliken Summary, så att användarna kan hitta nästa träningspass eller meditation precis intill sin aktivitets- och träningsdata.
Den omgjorda Apple Fitness+-upplevelsen visas på iPad Pro.
Apple Fitness+ har fått en ny design för att användarna ska få ut mesta möjliga av det omfattande biblioteket med träningspass och meditationer.

Lyssna tillsammans och bättre hjälpmedelsfunktioner i Apple Music

Med uppdateringar av SharePlay med Apple Music kan ännu fler användare tillsammans styra musiken som spelas upp från HomePod, Apple TV eller en Bluetooth-kompatibel högtalare, vilket gör att det blir ännu roligare och mer givande att lyssna tillsammans. Deltagarna behöver inte ha ett Apple Music-abonnemang för att bidra till spellistan.
Apple Music presenterar Musikhaptik, ett sätt för användare som är döva eller har nedsatt hörsel att uppleva musik på iPhone. När den här funktionen är aktiverad spelas knackningar, texturer och förfinade vibrationer upp till musikljudet från Taptic Engine i iPhone. Musikhaptik fungerar med miljontals låtar i Apple Music-katalogen och kommer att finnas som API så att andra utvecklare kan göra musiken mer tillgänglig i sina appar också.
Musikhaptik är ett sätt för användare som är döva eller har nedsatt hörsel att uppleva musik på iPhone.

En optimerad tittarupplevelse för Apple TV

Apple TV-appen presenterar InSight, en funktion som visar aktuell information om skådespelare, rollfigurer och musik från filmer och serier på Apple TV+ i realtid på skärmen. Användare kan enkelt välja en skådespelare och visa en sida med bakgrundsinformation och filmkatalog, eller snabbt kolla in låten som är med i en scen och lägga till den i en spellista i Apple Music.
En stillbild från Apple TV+-serien Palm Royale visas på Apple TV med funktionen InSight aktiverad.
InSight visar aktuell information om skådespelare, rollfigurer och musik från filmer och serier på Apple TV+.
Framhäv dialog blir smartare med tvOS 18 med maskininlärning och ljudberäkningar för tydligare röster som hörs över musik, action och bakgrundsljud på Apple TV 4K.6
Undertexterna visas nu automatiskt i precis rätt ögonblick med tvOS 18.
Undertexter hjälper användare att fokusera på favoritinnehållet. Undertexterna är nu ännu smidigare att använda och visas automatiskt i precis rätt ögonblick med tvOS 18, även när språket i ett program eller en film är ett annat än enhetens språk, när man har ljudet avstängt eller när man hoppar bakåt medan man tittar på något.

Uppgraderingar av iCloud Mail och en mer konsekvent inloggning med Apple-konto

I iCloud Mail finns nya sätt för användarna att hantera inkorgen och hålla sig uppdaterade med kategorisering. Mejl organiseras och sorteras in i kategorierna Primary för personliga och brådskande mejl, Transactions för bekräftelser och kvitton, Updates för nyheter och sociala notiser samt Promotions för marknadsföringsmejl och kuponger.7 Inställningarna för iCloud har gjorts om för att användarna enkelt ska kunna hantera personliga rekommendationer för att aktivera viktiga iCloud-funktioner, få ut mesta möjliga av iCloud+ och snabbt visa statusen på den senaste säkerhetskopieringen av iCloud.
I samband med lanseringen av iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia och watchOS 11 byter Apple-ID namn till Apple-konto för en konsekvent inloggning på alla Apples tjänster och enheter med användarens befintliga inloggningsuppgifter.
Nya inkorgen Priority i iCloud Mail visas på iPhone 15 Pro.
I Mail presenteras nya sätt att hantera inkorgen med kategorierna Primary, Transactions, Updates och Promotions.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

  1. Kompatibla webbläsare kräver stöd för websocket.
  2. Funktionen som kommer till iOS 18 kan användas med kort från deltagande banker och kortutfärdare på vissa marknader. Behörighet och godkännande krävs.
  3. Funktionen kommer inte att finnas på alla marknader.
  4. Tap to Provision kommer inte att finnas på alla marknader.
  5. Tjänster för Apple Cash tillhandahålls av Green Dot Bank, medlem i FDIC, och kan endast användas på behöriga enheter i USA. Användare som vill skicka och ta emot pengar med ett Apple Cash-konto måste vara 18 år och bosatta i USA. Användare under 18 år måste omfattas av ett Apple Cash-familjekonto. Särskilda villkor gäller.
  6. Framhäv dialog finns på Apple TV 4K (andra generationen och senare).
  7. Kategorisering i iCloud Mail kommer senare i år.

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48