Apple Watch herkent alle manieren waarop je beweegt.

Apple Watch houdt je dagelijkse activiteiten bij, meet je sport­prestaties en moedigt gezonde gewoontes aan. En omdat Apple Watch ontwikkeld is vanuit het oogpunt van toegankelijkheid, krijg je nauwkeurige fitness­gegevens ongeacht hoe je beweegt, voel je een subtiel tikje als het tijd is om naar een vergadering te gaan, of hoor je een voorgelezen tekstbericht.

Taptic Engine

Taptic Engine op Apple Watch

Voor Apple Watch hebben we een manier gevonden om technologie een persoonlijke touch te geven. De Taptic Engine verzorgt lineaire aandrijving binnen Apple Watch die haptische feedback geeft. Je voelt een tikje op je pols zodra er een melding binnen­komt. Ook kun je ‘Prominent voelbaar signaal’ inschakelen. Daarmee krijg je bij veel­voorkomende meldingen eerst een waarschuwing. Zo mis je nooit meer een bericht, e‑mail of belangrijke gebeurtenis.

Schrijven

Als je de dicteer­functie niet gebruikt en geen passende ‘smart reply’ voor een bericht kunt vinden, kun je zelf letters op het display schrijven. Apple Watch zet die dan om in digitale tekst.

Taptic Engine op Apple Watch

Monogeluid

Als je een Bluetooth-koptelefoon op hebt, mis je misschien een deel van het geluid als je aan één oor doof of slecht­horend bent. Stereo-opnamen hebben namelijk vaak een apart geluids­spoor voor links en rechts. Apple Watch biedt de mogelijkheid om beide audio­kanalen in beide oren te horen en om het volume aan één kant hoger te zetten. Stem dus af op je persoonlijke voorkeur.

Toegankelijk­heids­features inschakelen op Apple Watch.

 • Op Apple Watch

  1. Open Instellingen.
  2. Kies Algemeen en vervolgens Toegankelijk­heid.
  3. Schakel vervolgens de features in die je wilt gebruiken.
 • Op iPhone

  1. Open Watch.
  2. Op het tabblad Mijn Watch kies je Algemeen en vervolgens Toegankelijkheid.
  3. Schakel vervolgens de features in die je wilt gebruiken.