Takuto Nanba - Rechten

Studie Rechten
Waseda University, Japan,
klas van 2023

“Ik kan mezelf veel beter uiten op iPad. Als ik mijn aantekeningen bekijk, zie ik geen exacte kopie van het college. Ik zie hoe ik het onderwerp begrijp, vanuit mijn eigen perspectief. Het is mijn creatie.”

Pas toen Takuto Nanba colleges begon te volgen, ontdekte hij de kracht van creatief aantekeningen maken. Takuto is afgestudeerd aan de Waseda University in Tokio. Hij ging rechten studeren, zodat hij zijn passie voor stedenbouw werkelijkheid kon laten worden. Dankzij iPad hoefde hij minder tijd te besteden aan het vastleggen van wat professoren letterlijk zeiden en had hij juist meer tijd om de kern van bestemmings­plannen en landgebruik te begrijpen.

“Met de producten en hulpbronnen van Apple lijkt het wel of ik een tweede brein heb. De tips en aanwijzingen zijn heel waardevol tijdens mijn studie rechten. Met een iPad kan ik de beperkingen van analoge aantekeningen vergeten, zodat ik me echt op de les kan concentreren en kan nadenken.”

Takuto hoefde zich niet meer te beperken tot het gebruik van pen en papier, en gebruikte iPad, Apple Pencil en Goodnotes om verbanden tussen de wet en het land te visualiseren. Met deze tools kon hij snel casussen schetsen en namaken, om ze vervolgens met levendige kleuren te illustreren.

“Met Apple Pencil kan ik complexe concepten en ideeën visueel met elkaar verbinden.”

Zoals veel studenten heeft Takuto zich ook aangepast aan leren op afstand door te profiteren van geavanceerde technologie. Tijdens online colleges gebruikte hij Split Screen op iPad, met de presentatie van zijn professor aan de ene kant en de mogelijkheid om aantekeningen te maken aan de andere kant. En tijdens virtuele studie­groepen gebruikte Takuto FaceTime op Mac om in contact te komen met mede­studenten, terwijl hij het indruk­wekkende teken­canvas op iPad gebruikte voor zijn groeps­projecten.

“De manier waarop we ons door de stad bewegen, is belangrijk. Hopelijk kan ik ooit een positieve impact maken op hoe mensen leven en de wereld om zich heen ervaren.”

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en studenten

Ontdek hoe studenten de wereld vooruit kunnen helpen met Apple technologie.

Meer informatie