Manichaya “Mafueng” Sukonpatip - Geneeskunde

Student Geneeskunde
Chulalongkorn University, Thailand, klas van 2023

“Toen ik aan mijn studie begon, maakte ik voor het eerst kennis met iPad en Apple Pencil. Dat heeft mijn leven echt veranderd.”

Manichaya Sukonpatip is vijfdejaars student geneeskunde aan de Chulalongkorn University in Bangkok. Ze wil zichzelf en anderen helpen om gezonder te leven.

“Ik vond studeren eigenlijk altijd best lastig. Ik wist dat ik op zoek moest naar nieuwe manieren om te leren, als ik arts wilde worden.”

Door de veeleisendheid en intensiteit van de studie moest Manichaya op zoek naar de beste tools om haar productiviteit, organisatorische vaardigheden en concentratie te verbeteren.

“iPad is heel handig voor een geneeskunde­student. Hiermee kan ik kleurrijk materiaal maken om anatomie beter te overzien en om te begrijpen hoe het menselijk lichaam werkt. Bovendien gaat het schrijven met een Apple Pencil heel vloeiend en natuurlijk. Het is een dynamische en gebruiks­vriendelijke tool.”

Door tekeningen, fragmenten en afbeeldingen toe te voegen aan haar aantekeningen, kan Manichaya informatie beter onthouden. En Apple technologie zorgt voor een naadloze workflow. Voorafgaand aan colleges importeert ze de presentaties van haar professor in Goodnotes op iPad, of krijgt ze die via AirDrop van haar mede­studenten.

“Nu hoef ik mijn zware studie­boeken niet meer overal mee naartoe te nemen. Bovendien bespaart het veel tijd en geld als ik de presentaties niet hoef te printen.”

iPad heeft haar manier van studeren zo veranderd, dat ze is begonnen met het maken van video’s met haar beste studietips en adviezen voor een optimale balans tussen school en privé. “Ik gebruik mijn iPhone om video’s over het maken van aantekeningen op te nemen en zet die daarna op mijn Mac om ze te bewerken en te publiceren.”

Inmiddels heeft ze op social media veel volgers die haar zien als een toonbeeld van productiviteit en als inspiratiebron.

“Dankzij mijn iPad heb ik nieuwe technieken geleerd om succesvol te zijn en het voelt goed om die kennis te delen en anderen te helpen.”

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en studenten

Ontdek hoe studenten de wereld vooruit kunnen helpen met Apple technologie.

Meer informatie