Bouw de toekomst.

Apple heeft Swift en Xcode ontwikkeld vanuit de gedachte dat iedereen met een idee iets moois moet kunnen maken. Onze tools en platforms voor ontwikkelaars helpen instellingen voor hoger onderwijs om de volgende generatie innovators van skills te voorzien waarmee ze echte problemen oplossen en een mooiere wereld kunnen programmeren.

Shanghai Business School

Apps bouwen die in het echt een verschil kunnen maken.

De Shanghai Business School gebruikt Swift en Xcode op Mac als drijvende kracht achter haar innovatie­centrum. Op deze broedplaats werken studenten van uiteen­lopende studierichtingen aan iOS-apps om problemen op te lossen die hun nauw aan het hart liggen.

Tools en platforms voor ontwikkelaars

Geef ideeën een platform om te schitteren.

Apple biedt studenten en docenten alles wat ze nodig hebben om in design en programmeren te duiken. Met Mac – plus Swift, Xcode en de tools voor ontwikkelaars die Apple gratis aanbiedt – hebben ze alles in handen om briljante apps te bouwen.

Swift. Een robuuste opensource-programmeer­taal die makkelijk te leren is, en tegelijkertijd ruime mogelijk­heden biedt. Ontwikkelaars kunnen veilige, betrouwbare code schrijven en zo voor nog betere app-ervaringen zorgen.

Lees meer over Swift

Xcode. Een geïntegreerde omgeving die ontwikkelaars van elk niveau één workflow geeft voor UI-design, programmeren, debuggen, testen en prestatieanalyses.

Lees meer over Xcode 15

MacBook Pro. Met zijn supersnelle processors, geavanceerde graphics en veilige opslag is MacBook Pro de ideale tool voor zowel beginnende als ervaren ontwikkelaars.

Shop Mac

“We gebruiken ontwikkelaarstools en platforms van Apple om zowel programmeurs als ontwikkelaars een experimentele leeromgeving te bieden. Xcode en Swift Playgrounds zijn ideaal om te leren en te groeien.”
Daniel Trego, specialist Educational & Media Design aan Michigan State University

Kansen voor iedereen

Skills ontwikkelen waar ze op kunnen blijven bouwen.

Studenten leren hoe ze apps die ze ontwikkelen met Swift kunnen gebruiken voor hun werk. Deze belangrijke skills kunnen ze inzetten binnen hun toekomstige vakgebied, en om problemen op te lossen waar ze in het dagelijks leven mee te maken krijgen.

Mikken op het allerhoogste.

Ontdek hoe José Manuel Vega Hernández zijn technische kennis, programmeerskills en Apple technologie gebruikt om een nieuwe generatie de ruimte in te sturen.

“Swift voelt als taal heel natuurlijk aan. Ik kan in een middag een goede app bouwen!”
José Manuel Vega Hernández

Manieren ontdekken om levens te verbeteren.

Ontdek hoe tweedejaars geneeskundestudent Gam Preenapun onderzoek, creativiteit en Apple technologie combineert om oplossingen te ontdekken die de volks­gezondheid en veiligheid ten goede komen.

“MacBook is mijn favoriete Apple device. MacBook is ideaal voor Xcode, dus ik gebruik hem voor al mijn programmeer­werk. Hij is stabiel, betrouwbaar en kan de hele dag worden gebruikt.”
Gam Preenapun, winnaar van de Swift Challenge

Ontwikkelen in Swift

Leg de basis voor geweldig werk.

Of studenten nu voor het eerst te maken krijgen met programmeren of toe zijn aan het professionele werk, het gratis les­programma ‘Ontwikkelen in Swift’ is zo flexibel dat het geschikt is voor alle niveaus. Zelfs voor studenten die liever helemaal zelfstandig leren.

Download de handleiding bij het les­programma (pdf)

Develop

in Swift

Explorations.

Develop

in Swift

Fundamentals.

Develop

in Swift Data

Collections.

Swift Student Challenge

Laat je programmeer­skills zien en ontwikkel in Swift Playgrounds een project over een onderwerp naar keuze. Deelnemers maken kans op exclusieve WWDC23-kleding, AirPods Pro, een gepersonaliseerde set speldjes en een Apple Developer Program-lidmaatschap van een jaar.

Meer informatie

Hulpmiddelen

En dat is lang niet alles.

Apple heeft gratis hulpmiddelen en programma’s waarmee beginnende ontwikkelaars hun vaardigheden naar een hoger niveau kunnen tillen.

Informatiebronnen voor Xcode

Informatiebronnen voor Swift

Certificering via Certiport

Help leerlingen erkenning verdienen voor hun kennis van Swift en Xcode. Het certificaat voor ‘App Development with Swift’ is gebaseerd op de cursussen ‘Develop in Swift Explorations’ en ‘Develop in Swift Fundamentals’ en helpt leerlingen en studenten zich te onderscheiden op een arbeidsmarkt waar veel vraag is naar ontwikkelaars van iOS-apps.

Meer informatie

Cursus Professional Learning

Apple Professional Learning biedt een gratis professionele online cursus voor ‘Develop in Swift Explorations’ via Canvas van Instructure. Docenten leren de basisbeginselen die nodig zijn om les te geven in Swift en Xcode direct van Apple. Dat maakt deze inleidende cursus ideaal voor iedereen die ‘Ontwikkelen in Swift’ wil doceren in een onderwijsomgeving.

Meld je aan

Programmeer­clubs

Alles wat je nodig hebt om zelf programmeerclubs op te richten, zoals tips om leden te werven, inspiratie voor app-ideeën en gidsen om prototypes mee te maken volgens de designprincipes van Apple. En in de handleiding voor app-presentaties lees je hoe je een event organiseert om al je creaties in de spotlights te zetten.

Download ‘Swift Coding Club for Xcode‘

Download de handleiding voor app-presentaties

Download het ‘App Design Workbook’

Apple Developer Program

Het is nu makkelijker dan ooit om studenten klaar te stomen voor een carrière in de app-economie. Doe mee aan het Apple Developer Program en help studenten geweldige apps te bouwen voor iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. Geaccrediteerde onderwijs­instellingen kunnen zich kosteloos aanmelden.

Meer informatie

Gratis deelname