Madrasah Alsagoff Al-Arabiah
Singapore - Onderwijstechnologie

iPad helpt een islamitische

meisjes­school om leerlingen op te leiden tot leiders.

1:1 iPads voor leerlingen
2:1 Macs en iPads
voor schoolleiders
100% erkende Apple Teachers

Op Madrasah Alsagoff Al-Arabiah, een van de oudste islamitische scholen in Singapore, heeft directeur Syed Mustafa gekozen voor een mix van moderne technologie en traditionele waarden. Op die manier wil hij de leerlingen van deze school laten uitgroeien tot assertieve vrouwen die het voortouw nemen. Hij stimuleert een cultuur van creativiteit, compassie en samenwerking, en gelooft dat met behulp van technologie kritisch denken gestimuleerd wordt en gedeeld kan worden. Hij heeft zich daarom de afgelopen 10 jaar ingezet om elke leerling uit te rusten met een iPad, elke school­leider met een Mac en elk klaslokaal met een Apple TV.

“Leerlingen moeten de mogelijkheid krijgen om creatief te zijn”, zegt Mustafa. “Ze moeten kritisch kunnen denken en zelfverzekerd genoeg zijn om hun gedachten te delen. Apple technologie helpt, want als je leerlingen vraagt om hun mening te geven, voelen ze zich daar soms niet toe in staat. Maar met deze tools kunnen zelfs de stilste leerlingen worden gehoord.”

Leerlingen gebruiken iPad en Apple Pencil om in het Arabisch te schrijven over islamitische waarden, cultuur en ervaringen. Ze delen hun reflecties in digitale verhalen­boeken en krijgen ook les in spreken in het openbaar. Dat oefenen ze door hun eigen verhaal in Keynote te vertellen en het via Apple TV aan hun mede­leerlingen te laten zien. En verder maken ze regelmatig design­opdrachten op hun iPad, zoals laatst voor de wedstrijd om een nieuw school­uniform te bedenken.

In het laatste jaar dat de leerlingen op Madrasah Alsagoff Al-Arabiah zitten, doen ze mee aan een internationaal project waarmee ze echt iets kunnen betekenen voor een gemeenschap die ze zelf uitkiezen. Eén groep had bijvoorbeeld een plan gemaakt om een bibliotheek op te zetten voor een school in het Cambodjaanse Kampong Cham. In een Keynote-presentatie hebben ze dat plan helemaal uitgewerkt, inclusief het benodigde budget om een fondsen­wervings­­campagne op te zetten en het plan van de grond te krijgen. Inmiddels maken meer dan 180 leerlingen gebruik van de bibliotheek.

“Apple maakt van onze school niet alleen een ‘technologie­school’. De leerlingen doen ook belangrijke vaardig­heden op en krijgen meer zelfvertrouwen. En dat is precies wat ze nodig hebben om later een belangrijke positie te verwerven, zowel binnen onze eigen leef­gemeenschap als daarbuiten.”
Syed Mustafa Directeur, Madrasah Alsagoff Al-Arabiah

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en het basis- en secundair onderwijs

De producten en informatie­bronnen van Apple zijn ontworpen om leren persoonlijk, creatief en inspirerend te maken.

Meer informatie