PERSBERICHT september 12, 2017

Apple Watch Series 3 brengt ingebouwde mobiele connectiviteit en krachtige nieuwe gezondheidsfeatures

Met muziekstreaming, snellere dual-coreprocessor en watchOS 4

Alle vrijheid, met alleen je horloge.
Cupertino – Apple heeft vandaag de Apple Watch Series 3 aangekondigd. De beste watch van de wereld heeft nu ook ingebouwde mobiele connectiviteit. Of gebruikers nu een rondje gaan hardlopen, in het zwembad springen of gewoon gedurende de dag wat actiever proberen te zijn, met Apple Watch Series 3 met mobiele connectiviteit zijn ze altijd verbonden en kunnen ze bellen, berichten ontvangen en nog veel meer, zelfs zonder dat iPhone in de buurt is. Deze Apple Watch van de derde generatie is een geweldig trainingsmaatje dat je gezond en fit houdt dankzij intelligente coachingsfeatures, waterbestendigheid tot 50 meter1 en een nieuwe barometrische hoogtemeter die relatieve hoogte kan meten. Apple Watch Series 3 is beschikbaar in twee modellen, een met gps en mobiele connectiviteit, en een met gps. Beide zijn uitgerust met een 70 procent snellere dual-coreprocessor en nieuwe draadloze chip.
Apple Watch Series 3 is voorzien van een snellere dual-coreprocessor en draadloze chip.
“Wij zijn ervan overtuigd dat de toevoeging van mobiele connectiviteit het gebruik van Apple Watch compleet zal veranderen, en mensen een nieuw gevoel van vrijheid zal geven, aangezien ze nu met of zonder hun iPhone verbonden kunnen blijven,” aldus Jeff Williams, Chief Operating Officer van Apple. “In combinatie met de kracht van watchOS 4 is Apple Watch Series 3 het ultieme device voor een gezonde leefstijl.”
Stream 40 miljoen nummers direct vanaf je pols.
Binnenkort kunnen Apple Music-abonnees dankzij de combinatie van mobiele connectiviteit en watchOS 4 maar liefst 40 miljoen nummers vanaf hun pols streamen. Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) is vanaf vrijdag 15 september te bestellen in 10 landen en regio’s. Apple Watch Series 3 (GPS) is te bestellen in 28 landen en regio’s. Beide modellen liggen vanaf vrijdag 22 september in de winkel.  

Geavanceerde technologie

Een uniek antenne-ontwerp dat voor het verzenden en ontvangen van signalen gebruikmaakt van het scherm zelf.
Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) is voorzien van een volledige 4G LTE en UMTS mobiele radio die moeiteloos overschakelt op mobiele connectiviteit als iPhone niet in de buurt is. Het horloge heeft hetzelfde nummer als iPhone, het is dus niet nodig om familie, vrienden of collega’s een ander nummer te geven. En om klanten op weg te helpen, bieden deelnemende aanbieders bij de introductie speciale abonnementen aan voor het mobiele netwerk. Klanten kunnen rechtstreeks mobiel bellen via Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) en in combinatie met AirPods genieten van een van een volledig draadloze ervaring. Apple brengt ook als eerste een uniek antenne-ontwerp op de markt, waarbij het scherm zelf het element is waarmee signalen worden verzonden en ontvangen voor 4G LTE en UMTS. Daarnaast doet ook een ingebouwde eSIM zijn intrede die qua omvang slechts een honderdste is van een gewone simkaart, waardoor mobiele activering mogelijk is zonder dat dit meer ruimte kost.2
watchOS 4 is voorzien een nieuwe work-outoptie met een High Intensity Interval Training.
Apple Watch Series 3 werkt op basis van S3, de derde-generatie-architectuur van Apple met een snellere dual-coreprocessor, waarmee apps sneller gestart worden en graphics er beter uitzien. En voor het eerst kan Siri via de ingebouwde luidspreker praten. Apple heeft een nieuwe aangepaste draadloze chip ontwikkeld, de W2, waarmee wifi 85 procent sneller werkt en Bluetooth en wifi 50 procent minder stroom verbruiken, terwijl de batterij toch de hele dag meegaat en de omvang ervan praktisch ongewijzigd is. Apple Watch Series 3 is ook voorzien van een barometrische hoogtemeter die helpt bij het bijhouden van activiteiten, het aantal beklommen traptreden en work-outs die je buiten doet, inclusief hoogteverschillen.

watchOS 4

De Hartslagmeter-app biedt extra gedetailleerde hartslagmetingen.
watchOS 4 is uitgerust met een vernieuwde Hartslagmeter-app, waardoor je nog meer inzicht in je hartslag krijgt, zoals metingen in rust, tijdens work-outs, herstel, wandelen en ademhalingssessies. Klanten kunnen er ook voor kiezen een melding te krijgen wanneer hun hartslag in rust boven een bepaalde drempel uitkomt. Andere geweldige watchOS 4-features zijn de proactieve Siri-wijzerplaat die de hele dag de meestgevraagde informatie weergeeft, een verbeterde Work-out-app met nieuwe interface, een aanpasbare HIIT-work-out (High Intensity Interval Training) en automatische instellingen voor in het zwembad. Met GymKit zullen gebruikers snel in hun sas zijn omdat je hiermee verbinding kunt maken met je favoriete cardioapparatuur en met één tik op het horloge over tweerichtings-synchronisatie van gegevens kunt beschikken. Dit alles resulteert in uiterst accurate gegevens.3
watchOS 4 introduceert een opnieuw ontwikkelde Muziek-app én een nieuwe Radio-app.
Met de opnieuw ontwikkelde Muziek-app worden afspeellijsten zoals Nieuwe muziek-mix en Favorieten-mix automatisch gesynchroniseerd, samen met de muziek waar de gebruiker het meest naar luistert. Later dit jaar gaat Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) muziek streamen. Gebruikers hebben dan toegang tot elk nummer uit Apple Music, gewoon vanaf hun pols. Met de nieuwe Radio-app kunnen gebruikers ook live luisteren naar Beats 1 of andere Apple Music-radiostations als ze niet in de buurt van iPhone of wifi zijn.

Assortiment Apple Watch

Apple Watch Series 3 (GPS) begint vanaf EUR 369. Beide zijn uitgerust met nieuwe upgrades zoals een snellere dual-coreprocessor en draadloze chip, evenals een barometrische hoogtemeter. Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) introduceert ook een speciale, rode Digital Crown en exclusieve ‘Explorer’-wijzerplaat die via een uniek ontwerp de verbinding met het mobiele netwerk toont. Series 1 is verkrijgbaar voor een nieuwe startprijs van EUR 269, waardoor deze voordeliger is dan ooit.
Naast zilver en spacegrijs aluminium, is Apple Watch Series 3 nu ook verkrijgbaar in een prachtige nieuwe uitvoering van goudkleurig aluminium, naast een zilverkleurige of spacezwarte roestvrijstalen kast. Deze vormen een ideale combinatie met allerlei bandjes in schitterende nieuwe kleuren en stijlen. Het bandje van geweven nylon heeft een nieuw patroon gekregen en het ongelooflijk lichte geweven sportbandje past moeiteloos om elke pols en draagt ook nog eens heel comfortabel. Apple Watch Edition is uitgebreid met een prachtige donkergrijze keramieken kast die perfect past bij het nieuwe tweekleurige sportbandje.   
Apple Watch Nike+ is ongekend populair en dit najaar krijgt de samenwerking een vervolg in de vorm van twee modellen uit de Series 3 die gecombineerd worden met een nieuw zuiver platina/zwart sportbandje van Nike of een geweven sportbandje in exclusieve kleuren. De Nike Run Club-app is aangevuld met een paar leuke nieuwe features: Audio-begeleide training biedt eerste klas coaching en motivatie door coaches, atleten en entertainers van Nike, en de Cheers-feature maakt het hardlopen leuker doordat je vrienden je nu letterlijk kunnen toejuichen. Als je dit tijdens het trainen hoort, raak je extra gemotiveerd. Just Do It. Sundays blijft inspirerend en lonend doordat je deelneemt aan de grootste hardloopcommunity ter wereld. De Apple Watch Hermès-modellen zijn beschikbaar met ingebouwde mobiele connectiviteit en passen bij de opvallende collectie van nieuwe bandjes, zoals de Simple Tour Rallye, in geperforeerd Gala-kalfsleer, geïnspireerd op de klassieke autorijdhandschoen van Hermès en de Simple Tour Eperon d’Or, in bedrukt Gala-kalfsleer, die teruggaat tot de door Henri d’Origny in 1974 ontworpen sjaal met ruitermotieven. Een nieuwe wijzerplaat, geïnspireerd op het Carrick Hermès-horloge, dat ook door Henri d’Origny werd ontworpen in 1993, completeert de bestaande serie Hermès-wijzerplaten.
Prijzen en verkrijgbaarheid 
 • Apple Watch is beschikbaar in twee verschillende maten kasten, 38mm en 42mm. Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) zal beschikbaar zijn in de kleuren goud, zilver of spacegrijs aluminium, of zilver of spacezwart stainless steel in combinatie met een variatie aan bandjes4. Apple Watch Series 3 (GPS) is verkrijgbaar met een kast in goudkleurige, zilverkleurige of spacegrijze aluminium uitvoering met een sportbandje vanaf EUR 369. Apple Watch Series 1 is verkrijgbaar met een kast in zilverkleurige of spacegrijze aluminium uitvoering met een sportbandje vanaf EUR 269. Geselecteerde modellen zijn verkrijgbaar via apple.com/benl en in de Apple Stores, evenals bij speciale erkende Apple resellers en mobiele aanbieders (de prijzen kunnen variëren). Ga naar locate.apple.com/be-nl om te zien waar Apple Watch verkrijgbaar is. Apple Watch Nike+ is verkrijgbaar vanaf EUR 369 (de prijzen kunnen variëren). Genoemde prijzen zijn inclusief btw.
 • Klanten kunnen Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) en Apple Watch Edition vanaf vrijdag 15 september bestellen en de serie is vanaf vrijdag 22 september verkrijgbaar in Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Japan, Puerto Rico, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland. Andere landen zullen volgend jaar volgen. Ga voor beschikbaarheid van mobiele aanbieders naar apple.com/watch/cellular
 • Klanten kunnen Apple Watch Series 3 (GPS) bestellen vanaf vrijdag 15 september en de serie is verkrijgbaar vanaf vrijdag 22 september in Australië, België, Canada, China, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongkong, Ierland, Italië, Japan, Luxemburg, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Puerto Rico, Singapore, Spanje, Taiwan, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de Amerikaanse Maagdeneilanden, Zweden en Zwitserland. Apple Watch Series 3 (GPS) is vanaf zaterdag 23 september verkrijgbaar in de Verenigde Arabische Emiraten.
 • Apple Watch Series 1 is verkrijgbaar via apple.com/benl en overal waar Apple Watch wordt verkocht.
 • Apple Watch Nike+ kan besteld worden via apple.com/benl vanaf vrijdag 15 september en is op donderdag 5 oktober beperkt verkrijgbaar in Australië, Oostenrijk, België, Canada, China, Tsjechische Republiek, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Guam, Hongkong, Hongarije, India, Ierland, Italië, Japan, Koeweit, Luxemburg, Macau, Monaco, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Rusland, Saoedi-Arabië, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Ga voor meer informatie naar apple.com/benl/apple-watch-nike of nike.com/applewatch.
 • Apple Watch Series 3 (GPS) is verkrijgbaar vanaf vrijdag 29 september in Kroatië, Griekenland, Guam, Hongarije, IJsland, India, Jersey, Macau, Monaco, Polen, Roemenië, Rusland, Slowakije, Thailand, de Tsjechische Republiek en Turkije.
 • Apple Watch Series 3 (GPS) is vanaf zaterdag 30 september verkrijgbaar in Koeweit, Qatar en Saoedi-Arabië.
 • Nieuwe Apple Watch-bandjes zijn vanaf vandaag verkrijgbaar op apple.com/benl en zullen ook snel te koop zijn bij Apple Stores en bij speciale erkende Apple resellers en aanbieders in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in meer dan 35 landen en gebieden, waaronder Australië, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Italië, Japan, Nederland, Rusland, Singapore, Zuid-Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland en de Verenigde Arabische Emiraten.
 • Voor Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) is iPhone 6 of hoger met iOS 11 of hoger vereist, en voor Apple Watch Series 3 (GPS) is iPhone 5s of hoger met iOS 11 of hoger vereist. Sommige voorzieningen zijn mogelijk niet in alle regio’s of talen beschikbaar.
 • Klanten die Apple Watch kopen bij Apple kunnen gebruikmaken van een gratis Persoonlijke Configuratie-sessie in de Store of online4. Tijdens deze sessie krijgen klanten onder andere hulp bij het configureren en personaliseren van hun nieuwe Apple Watch met agenda’s, meldingen, apps en meer.
 • Iedereen die zich de basisvaardigheden eigen wil maken of juist wat verder wil gaan met zijn nieuwe Apple Watch kan zich aanmelden voor een gratis Today at Apple-sessie via apple.com/benl/today.

Media

Afbeeldingen van Apple Watch Series 3

Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple, iOS, macOS, watchOS en tvOS, zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De ruim 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.

  1 Apple Watch Series 3 heeft een nominale waterdichtheid tot 50 meter conform ISO-norm 22810:2010. Dat betekent dat het product kan worden gebruikt tijdens activiteiten in ondiep water, zoals zwemmen in een zwembad of in zee. Apple Watch Series 3 moet evenwel niet worden gebruikt tijdens diepzeeduiken, waterskiën of andere activiteiten waarbij sprake kan zijn van hoge snelheden op water of onderdompeling in dieper water. Roestvrijstalen en leren bandjes zijn niet waterbestendig.
  2 De serviceprovider van Apple Watch moet dezelfde zijn als die van iPhone. Niet beschikbaar bij alle serviceproviders Roaming is niet beschikbaar buiten het dekkingsgebied van je providernetwerk. Er is een draadloos serviceprogramma vereist voor mobiele diensten. Neem voor meer informatie contact op met je serviceprovider. Kijk op apple.com/watch/cellular om te zien welke draadloze aanbieders meedoen en in aanmerking komen.
  3 Deelnemende apparatuurfabrikanten en sportscholen variëren.
  4 In de meeste landen.

Press Contacts

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

(024) 744219