Tot 3x sneller Wi-Fi-basisstation. AirPort Extreme bereikt nieuwe hoogten.

 • 54 Mbps
  802.11g
 • 450 Mbps
  802.11n
 • 1300 Mbps
  802.11ac

Gegevenssnelheid Wi‑Fi1

802.11ac. De nieuwe definitie van snel.

Met de 802.11ac-technologie die gebruikmaakt van drie datastromen tilt AirPort Extreme de snelheid van Wi-Fi naar een hoger plan. Je kunt nu gegevenssnelheden bereiken tot wel 1,3 Gbps1 – driemaal de snelheid van de vorige standaard 802.11n. En dat betekent drie keer sneller Wi-Fi.2 Je krijgt ook de beschikking over een dubbele kanaalbreedte, met 80-MHz kanalen die meer capaciteit bieden zodat de data sneller kan worden verplaatst. En als je 802.11a/b/g/n-apparaten hebt, optimaliseert AirPort Extreme ook die verbindingen. Wat je met al die snelheid doet, is natuurlijk aan jou.

Ondersteuning voor simultaneous dual-band.

AirPort Extreme ondersteunt simultaneous dual-band 802.11ac Wi‑Fi. Dat betekent dat hij gelijktijdig op de 2,4-GHz en de 5-GHz frequentie actief is. Dus welke frequentieband je draadloze apparaten ook gebruiken, ze maken automatisch verbinding met de best beschikbare band zodat ze altijd op de hoogste snelheid werken.

Beamforming richt zich volledig op je apparatuur.

Met de 802.11ac-technologie wordt ook het intelligente en krachtige beamforming-antennesysteem geïntroduceerd. De meeste basisstations geven een eenvormig en constant Wi‑Fi-signaal af in alle richtingen. Maar het beamforming-antennesysteem is slimmer: het weet waar een 802.11ac‑apparaat zich in het netwerk bevindt. Vervolgens richt AirPort Extreme zijn signaal op dat apparaat. Zo wordt je Wi‑Fi-signaal krachtiger, helderder en sneller.

1,3 Gbps 450 Mbps 100 Mbps

Ontworpen met het oog op prestaties. Een stuk sneller. Een stuk slanker.

Van boven tot onder opnieuw ontworpen.

Voor de compleet nieuwe AirPort Extreme hebben we een benadering gekozen die helemaal draait om het prestatieniveau. We hebben ’m langer gemaakt en de antennes bovenin geplaatst, zodat het signaal vanaf een hoger punt wordt afgegeven. Daarnaast hebben we het aantal antennes uitgebreid. Het zijn er nu zes: drie voor de 2,4-GHz frequentie en drie voor de 5-GHz frequentie. Combineer dat met de 802.11ac-technologie en je hebt snellere en meer krachtige verbindingen tot je beschikking over grotere afstanden dan ooit. Vanaf nu ligt de lat voor Wi-Fi-basisstations hoger. Veel hoger.

Kleiner ontwerp. Grotere werkplek.

Het nieuwe verticale ontwerp levert niet alleen betere Wi‑Fi‑prestaties op, je bespaart ook kostbare ruimte op je bureau. Met een oppervlak van nog geen 10 bij 10 cm neemt AirPort Extreme 64 procent minder plaats in beslag. En om de boel netjes te houden, is ook de voeding ingebouwd. En dus neemt AirPort Extreme geen centimeter meer ruimte in dan nodig is.

64% kleiner oppervlak | 168 mm van boven tot onder

Eenvoudige configuratie. Uitpakken en meteen aan de slag.

Met AirPort Extreme is het configureren van je nieuwe Wi-Fi-netwerk in een handomdraai gebeurd. Zowel iOS als het AirPort-configuratieprogramma in OS X hebben namelijk een configuratie-assistent. Dus zodra je je AirPort Extreme inschakelt en aansluit op je DSL- of kabelmodem, kun je de eenvoudige instructies op je iOS-apparaat of Mac volgen. Er zijn geen lastige stappen en er wordt geen moeilijke terminologie gebruikt. De configuratie-assistent neemt je al het werk uit handen.

Je draadloze netwerk beheren op je
iOS-apparaat of Mac.

Zodra je netwerk is opgezet, kun je het AirPort-configuratieprogramma voor iOS en OS X gebruiken om het vanaf je iPad, iPhone, iPod touch of Mac te beheren. Je AirPort Extreme en eventuele andere AirPort-basisstations die je hebt aangesloten worden grafisch op het scherm weergegeven, zodat je in één oogopslag je instellingen kunt bekijken, wijzigingen kunt aanbrengen, updates kunt toepassen, enzovoort.

AirPort-configuratie-appDownload de gratis AirPort-configuratie-app voor iOS in de App Store

Printers en harde schijven delen. Draadloze controle op topniveau.

Eenvoudig en veilig bestanden delen.

AirPort Extreme kan elke externe USB-schijf omtoveren tot een beveiligde schijf die je kunt delen op je Wi-Fi-netwerk en die je veilig kunt benaderen via het internet. Alle documenten, video’s, foto’s en andere bestanden zijn direct beschikbaar voor iedereen op het netwerk, voor zowel Mac- als pc-gebruikers. De perfecte oplossing voor het uitwisselen van bestanden, teamprojecten, enzovoort.

Draadloos afdrukken.

De USB 2-poort in AirPort Extreme is ideaal om een printer te delen op je draadloze netwerk. Het is een kwestie van aansluiten en iedereen op het netwerk kan de centraal beschikbare printer direct gebruiken. Draadloos natuurlijk.3

Compatibiliteit en beveiliging. Onbezorgd online.

 • Goed beschermd en beveiligd op het internet.

  AirPort Extreme heeft een ingebouwde firewall om je netwerk te beschermen tegen aanvallen vanaf het internet. Zo zijn je gegevens altijd goed beschermd tegen kwaadaardige aanvallen. De firewall wordt automatisch ingeschakeld, dus je hoeft zelf niets te doen. Behalve onbezorgd van het internet genieten natuurlijk.

 • Rol een Wi-Fi-tapijt uit voor je gasten.

  Met de gastnetwerkfunctie kun je een apart Wi-Fi-netwerk voor je gasten opzetten. Je kunt een apart wachtwoord instellen of helemaal niet om een wachtwoord vragen. Met een gastnetwerk kun je de toegang beperken tot het internet, zodat je eigen primaire netwerk – plus eventuele externe harde schijven, printers of andere apparaten die op het LAN zijn aangesloten – beveiligd blijft.

 • Een Wi-Fi-aansluiting vanaf elk apparaat.

  Mac. Pc. iPhone. iPad. Apple TV. Eigenlijk werken al je apparaten die een Wi-Fi-voorziening hebben naadloos samen met AirPort Extreme. Hij is namelijk compatibel met alle apparaten die gebruikmaken van de specificaties 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n en 802.11ac.

 • Als je wilt, kun je kabels gebruiken.

  AirPort Extreme is voorzien van drie Gigabit Ethernet LAN-poorten voor snelle kabeltoegang tot een desktopcomputer, netwerkschijf, DVR of ander apparaat.

Bekijk de complete AirPort-serie.

Met AirPort Express kun je eenvoudig overal een draadloos netwerk opzetten of uitbreiden. Heb je meer snelheid nodig? Met AirPort Extreme beschik je over 3x sneller Wi-Fi. En voor automatische draadloze back-ups tot wel 3 TB aan gegevens, kies je AirPort Time Capsule.
Naar de vergelijking