Ajuan Mance
Mills College en California College of the Arts, Verenigde Staten

Diversiteit en vertegen­woordiging stimuleren met kunst.

De ouders van Ajuan Mance waren allebei muzikant en muziek­­docent. Zij vormden de basis voor de passie van Ajuan om het verschil te willen maken. Ook de tegen­cultuur in New York in de jaren 80 was een grote inspiratiebron. Als schrijver en kunstenaar gebruikt Mance Apple technologie om kunst te maken die een tegenwicht moet bieden aan de vaak negatieve manier waarop de zwarte gemeenschap wordt gerepresenteerd. Ajuan doet dat met positieve, bevrijdende afbeeldingen van levens en ervaringen van zwarte mensen. Ook als docent zet Mance zich in om uiting te geven aan ras, gender en identiteit.

Met behulp van iPad Pro en Apple Pencil helpt Mance kunst­studenten om zichzelf te ontdekken en te experimenteren. Samen maken ze digitale kunst die in het teken staat van betekenis­volle persoonlijke verhalen. Met Notability en Adobe-apps op iPad laat Mance studenten boeiende verhalen bedenken, 2D- en 3D-animaties creëren en figuren ontwerpen. Daarmee maken ze digitale strip­verhalen met aandacht voor diversiteit, en ze bouwen zo ook hun eigen portfolio op.

iPad Pro en Apple Pencil. Apple technologie is de kracht achter de digitale kunst van Mance. De veelzijdigheid van iPad is ideaal voor het maken van illustraties en het geven van presentaties en onderwijs. En doordat Apple Pencil zo natuurlijk aanvoelt en precies werkt, kan Mance uitstekend laten zien hoe je inspirerende figuren tekent en schildert in de Adobe Fresco-app.

“iPad heeft digitale kunst en animatie toegankelijk gemaakt voor kunstenaars, zodat ze kunnen spelen, dingen kunnen ontdekken en hun eigen stem kunnen vinden.”
Ajuan Mance Dean of Digital Learning en Professor of African American Literature, Mills College
Adjunct Professor Illustration Program and Comics MFA, California College of the Arts

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en het hoger onderwijs

Ontdek hoe Apple technologie hogescholen en universiteiten in staat stelt om de wereld te verbeteren.

Meer informatie