Dr. Ichiro Iimura
Prefectural University of Kumamoto, Japan

Impact hebben op de maatschappij. Innovatie na innovatie.

Dr. Iimura probeert al zijn hele leven problemen op te lossen met behulp van technologie. Het begon allemaal met rook, Lego en boetseerklei. Als klein jongetje bouwde hij van dit speelgoed een raamwerk dat sigaretten­­rook kon absorberen. Tegenwoordig gebruikt dr. Iimura Mac, profes­sionele apps voor creativiteit en de ontwikkel­tools van Apple om zijn studenten te inspireren de problemen in de huidige maatschappij aan te pakken.

Met Keynote leert hij ze hoe ze problemen moeten opsporen, pitches moeten voorbereiden en investeerders moeten vinden. Net zoals bij een echte start‑up. Vervolgens gebruiken ze Apple technologie om oplossingen te bouwen, zoals een AR-app voor iPad waarmee je je kunt voorbereiden op calamiteiten, boeken in Pages over veilig sporten, en nieuwe technologie op Apple platforms voor het onderwijs. Zo ontwerpen ze fantastische oplossingen waarmee levens verbeterd kunnen worden.

iPad Pro. Dr. Iimura en zijn studenten gebruiken iPad, Apple Pencil en Adobe Illustrator om ideeën te schetsen voor een toegankelijkheidsapp die leerkrachten helpt met non‑verbale communicatie met leerlingen.

MacBook Pro. Ze bouwen een oplossing met Xcode en Swift op Mac en HealthKit: een iOS-app en een watchOS-app die samen­werken om tijdens activiteiten de actuele hartslag en lichamelijke reacties van leerlingen te meten.

iPhone en Apple Watch. Met behulp van video­beelden en hartslag­grafieken op iPhone en Apple Watch* kunnen leerkrachten in een oogopslag zien hoe leerlingen fysiek reageren. Zo kunnen ze beter inschatten hoe leerlingen zich voelen en eventueel hun lessen daarop aanpassen.

“Mijn doel is om studenten klaar te stomen voor hun carrière. Ik wil ze de beste tools en kennis in handen geven, zodat ze oplossingen kunnen bouwen die echt een verschil maken.”
Dr. Ichiro IimuraProfessor, Faculty of Administrative Studies
Chair, Division of Informatics
Prefectural University of Kumamoto

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en het hoger onderwijs

Ontdek hoe Apple technologie hogescholen en universiteiten in staat stelt om de wereld te verbeteren.

Meer informatie