iMac Pro

Power voor de pro.

Voor professionals gaat er niets boven een iMac. Dus toen zij vroegen om een iMac die zijn gelijke niet kent, hebben we daar serieus werk van gemaakt. En dat heeft geresulteerd in een indruk­wekkend krachtige combinatie van graphics, processors, opslag, geheugen en I/O die je in geen enkele andere Mac aantreft. En het bijzondere all‑in‑one-ontwerp is er geen millimeter dikker door geworden. Video-editors, 3D‑animators, muzikanten, softwaredevelopers en weten­schappers: met deze machine kunnen ze doen waar ze goed in zijn. Beter dan ooit tevoren. De nieuwe iMac Pro is de gedroomde krachtpatser.

Verkrijgbaar vanaf 14/12

18 cores in een iMac. En dat is geen typfout.

Een iMac met een 8‑coreprocessor is op zichzelf al bijzonder. Laat staan een iMac met tot wel 18 cores. En met Turbo Boost-snelheden tot 4,5 GHz levert iMac Pro ruim voldoende vermogen en flexibiliteit voor razendsnelle multicore­processing en voortreffelijke single-threadprestaties. Dus of je nu bestanden rendert, 4K‑video’s edit, realtime audio-effecten maakt of een nieuwe app ontwikkelt, het gaat allemaal bliksemsnel. Meer is in dit geval dan ook echt: beter.

 • 8-, 10- of 18‑core Xeon‑processor
 • Turbo Boost tot 4,5 GHz
 • Tot 42 MB cache

Complexe materie? Net zo makkelijk.

Een uitslaande brand. Stortbuien. Wuivend graan in de wind. Met tot 18 cores en hyperthreading‑technologie kun je op iMac Pro moeiteloos allerhande deeltjes­simulaties opzetten en renderen, in statische of geanimeerde vorm, en in 2D of 3D.

Vega Graphics. Het monster achter al dat moois.

Toen we bedachten wat deze iMac allemaal moest kunnen, was meteen duidelijk dat er maar één grafische chip geschikt voor was. Die bestond alleen nog niet. iMac Pro heeft dus een compleet nieuwe GPU. De Radeon Pro Vega is meer dan drie keer zo snel als alle vorige iMac-GPU’s en tot net zo veel in staat als een videokaart van dubbele breedte. Hierdoor zijn hogere frame‑rates mogelijk voor VR, net als realtime 3D‑rendering, meer levensechte speciale effecten en gamen op z’n best. Kortom, iMac Pro staat gelijk aan pure power.

De externe VRAM is vervangen door on-package HBM2, waardoor de GPU een gegevens­snelheid haalt van maar liefst 400 GB/s.

 • Radeon Pro Vega
 • 11 teraflops bij single precision
 • 22 teraflops bij half precision
 • 8 GB of 16 GB High Bandwidth Memory
 • Geheugen­bandbreedte van 400 GB/s

Virtual reality wordt realiteit.

Op iMac Pro met nieuwe Vega-GPU ga je niet alleen volledig op in een virtuele wereld, je kunt die nu ook helemaal zelf creëren.

Meer geheugen voor megaprojecten.

In iMac Pro is nu plaats voor tot maar liefst 128 GB geheugen. Zo kun je moeiteloos complexe 3D‑modellen visualiseren, simuleren en renderen. Of meerdere testomgevingen creëren om software te ontwikkelen voor verschillende platforms. Je werkt zonder problemen in meerdere apps tegelijk. En handelt data-intensieve taken af alsof het niets is.

 • Tot 128 GB
 • 2666‑MHz DDR4 ECC

Geavanceerde opslag. Sneller laden. Sneller openen.

Met tot maar liefst 4 TB aan flashopslag kun je ongeacht de codec aan grote 4K- en HD‑projecten werken. En met een overdrachtssnelheid van 3 GB/s gaat het laden van grote bestanden en het openen van apps sneller dan ooit. Wil je zien hoe snel? Wil je ’t nog een keer zien?

 • SSD van maximaal 4 TB
 • Doorvoer van 3 GB/s

Videoperformancekunstenaar.

iMac Pro biedt ruim voldoende bandbreedte om meerdere videostreams af te handelen. En met tot 4 TB aan flashopslag is het bewaren en laden van gigantische projectbestanden zo gebeurd.

Serieuze I/O. Voor het serieuze werk.

Zoals je mag verwachten van een machine voor professionals, is iMac Pro voorzien van snelle poorten waarmee je heel makkelijk een hoogwaardig werkstation opzet. Om te beginnen heb je vier Thunderbolt 3-poorten, dus je kunt twee 5K‑displays aansluiten waardoor je in totaal over maar liefst 44 miljoen pixels beschikt. Gegevens zet je over met een snelheid van niet minder dan 40 Gbps. En hij beschikt over 10‑Gigabit Ethernet, iets wat je waarschijnlijk niet in een iMac had verwacht. Daardoor gaat het uitwisselen van bestanden tussen desktops of het werken met geavanceerde netwerkopslag nu tot 10 keer sneller.

 • Vier Thunderbolt 3-poorten (USB‑C)
 • Tot 44 miljoen pixels
 • 10‑Gigabit Ethernet Biedt ook ondersteuning voor Nbase‑T-internetsnelheden van 1 Gb, 2,5 Gb en 5 Gb.

Je werk op het grote scherm. Of op twee. Of drie.

Als je twee RAID-systemen en twee 5K‑displays aansluit op de vier Thunderbolt 3‑poorten creëer je een geavanceerd werkstation. En kun je je werk bekijken in maar liefst 44 miljoen pixels.

Retina 5K‑display. Alles knalt van het scherm.

Het spreekt bijna voor zich: het display van een iMac is zonder meer schitterend te noemen. En iMac Pro bewijst dat opnieuw. Het 27‑inch display is zelfs het beste display dat we ooit hebben gemaakt, met een indrukwekkende helderheid van 500 nits en 14,7 miljoen pixels. Met de P3‑kleurweergave en ondersteuning voor meer dan een miljard kleuren zien beelden er op iMac Pro geweldig natuurgetrouw uit.

 • 500 nits
 • 43% helderder
 • 1 miljard kleuren Ondersteuning voor 10‑bits spatial en temporal dithering.

Net zo echt als in het echt.

Op een display met een miljard kleuren ziet elke foto er precies uit zoals hij is gemaakt, met vloeiende overgangen en veel minder banding.

Geavanceerd warmtemanagement. Cool.

Voor prestaties is energie nodig, en door energie ontstaat hitte. Om dit te reguleren, hebben we de thermische architectuur van iMac Pro helemaal opnieuw ontworpen met twee ventilatoren, een grote koelplaat en extra ventilatie. Het resultaat? Bijna 75 procent meer luchtstroom en 80 procent meer thermisch vermogen. Dit betekent dat iMac Pro 500 watt aankan (67 procent meer vermogen dan de vorige iMac) zonder zijn koelbloedigheid te verliezen.

Gloednieuwe speakers. Make. Some. Noise.

iMac Pro klinkt net zo indrukwekkend als hij eruitziet. De verbeterde stereo­speakers leveren een groter frequentie­bereik, een zwaardere bas en meer volume. Kletterende bekkens, gelaagde effecten, gesampled geluid, alles klinkt je even helder in de oren.

Accessoires met een donkere kant.

Deze nieuwe accessoires in spacegrijs zijn de ideale match voor iMac Pro. Bovendien zijn ze draadloos, oplaadbaar en mooi om te zien. Het nieuwe Magic Keyboard bevat een numeriek toetsenblok. En om het helemaal af te maken kun je kiezen uit Magic Mouse 2 of Magic Trackpad 2.