iMac Pro

Power voor de pro.

Pro’s zijn gek op iMac. Daarom hebben we een iMac ontwikkeld speciaal voor professioneel gebruik. iMac Pro is voorzien van de krachtigste processors en graphics ooit in een Mac, én een indruk­wekkende combinatie van geheugen, opslag en I/O. En dat alles achter een prachtig Retina 5K-display in een slank all‑in‑one design. Of je nu fotograaf, video-editor, 3D‑animator, muzikant, software­developer of wetenschapper bent: iMac Pro maakt prachtig werk van je meest complexe ideeën.

Tot wel 18 cores in een iMac. En dat is geen typfout.

Een iMac met een 4‑core­processor is op zichzelf al bijzonder. Laat staan een iMac met wel 8, 10, 14 of 18 cores. En met Turbo Boost-snelheden tot 4,5 GHz levert iMac Pro ruim voldoende vermogen en flexibiliteit voor razendsnelle multicore­processing en voortreffelijke single-thread­prestaties. Dankzij nieuwe AVX‑512-vector­instructies en een verbeterde cache-architectuur is de processor sneller dan ooit. Afbeeldingen renderen, 8K‑video’s editen, realtime audio-effecten maken, een nieuwe app ontwikkelen, het gaat allemaal bliksemsnel.

 • 8‑, 10‑, 14‑ of 18‑core Xeon-processor
 • Turbo Boost tot 4,5 GHz
 • Tot 42 MB cache

Complexe materie? Net zo makkelijk.

Een uitslaande brand. Stortbuien. Wuivend graan in de wind. Met tot 18 cores en hyperthreading-technologie kun je op iMac Pro moeiteloos allerhande deeltjes­­simulaties opzetten en renderen, in statische of geanimeerde vorm, en in 2D of 3D.

Vega Graphics. Het monster achter al dat moois.

Dankzij de Radeon Pro Vega biedt iMac Pro graphics die je in geen enkele andere Mac aantreft. De Vega‑GPU is razendsnel met tot maar liefst 16 GB High Bandwidth Memory. Dat is tot twee keer zo snel als andere iMac-GPU’s en drie keer zo snel als de GPU in Mac Pro. Hierdoor zijn hogere frame‑rates mogelijk voor VR, net als realtime 3D‑rendering, meer levensechte speciale effecten en gamen op z’n best. Bovendien ondersteunt de GPU zowel single-precision als half-precision computing. Dit houdt in dat bewerkingen die geen single precision (32 bits) nodig hebben, twee keer zo snel gaan. Tot een snelheid van wel 22 teraflops.

De externe VRAM is vervangen door on‑package HBM2, waardoor de GPU een gegevens­snelheid haalt van maar liefst 400 GB/s.

 • Radeon Pro Vega
  56 of 64
 • Tot 11 teraflops bij single precision
 • Tot 22 teraflops bij half precision
 • 8 GB of 16 GB High Bandwidth Memory
 • Geheugen­bandbreedte van 400 GB/s

Virtual reality wordt realiteit.

Op iMac Pro met nieuwe Vega-GPU ga je niet alleen volledig op in een virtuele wereld, je kunt die nu ook helemaal zelf creëren.

Kracht tot de zoveelste macht.

iMac Pro is op alle fronten toegerust voor krachtige prestaties. In vergelijking met iMac en Mac Pro doet hij ’t als volgt.

Autodesk Maya 2018

sneller Arnold renderen1

3,4x
18‑core iMac Pro
2,2x
10‑core iMac Pro
1,5x
12‑core Mac Pro
4‑core iMac (Baseline)
3,4x sneller Arnold renderen1

Maxon Cinema 4D

snellere realtime 3D‑prestaties2

1,8x
iMac Pro Radeon
Pro Vega 64
0,6x
Mac Pro FirePro D700
iMac Radeon Pro 580 (Baseline)
1,8x snellere realtime 3D‑prestaties2

Build Time

snellere build: Clang, LLVM en compiler-rt met gebruik van Ninja3

2,4x
18‑core iMac Pro
1,9x
10‑core iMac Pro
1,2x
12‑core Mac Pro
4‑core iMac (Baseline)
2,4x snellere build: Clang, LLVM en compiler-rt met gebruik van Ninja3

OsiriX MD

sneller 3D‑volumes renderen4

5,1x
iMac Pro Radeon
Pro Vega 64
1,0x
Mac Pro FirePro D700
iMac Radeon Pro 580 (Baseline)
5,1x sneller 3D‑volumes
renderen4

Wolfram Mathematica

CPU-benchmark5

2,8x
18‑core iMac Pro
1,9x
10‑core iMac Pro
1,5x
12‑core Mac Pro
4‑core iMac (Baseline)
2,8x CPU-benchmark5

Adobe Photoshop CC

well-threaded filters verwerken6

2,3x
18‑core iMac Pro
1,8x
10‑core iMac Pro
0,7x
12‑core Mac Pro
4‑core iMac (Baseline)
2,3x well-threaded filters
verwerken6

Pixelmator Pro

sneller effecten renderen7

4,1x
iMac Pro Radeon
Pro Vega 64
0,2x
Mac Pro FirePro D700
iMac Radeon Pro 580 (Baseline)
4,1x sneller effecten renderen7

Logic Pro X

snellere offline bounce8

4,6x
18‑core iMac Pro
3,7x
10‑core iMac Pro
1,5x
12‑core Mac Pro
4‑core iMac (Baseline)
4,6x snellere offline bounce8

Logic Pro X

meer Sculpture-tracks9

12,4x
18‑core iMac Pro
8,3x
10‑core iMac Pro
1,8x
12‑core Mac Pro
4‑core iMac (Baseline)
12,4x meer Sculpture-tracks9

Final Cut Pro X

hogere rendersnelheid10

2,8x
18‑core iMac Pro
2,3x
10‑core iMac Pro
1,4x
12‑core Mac Pro
4‑core iMac (Baseline)
2,8x hogere rendersnelheid10

Compressor

snellere 8‑bit HEVC-export11

3x
iMac Pro Radeon
Pro Vega 64
iMac Intel Media Engine
3x snellere 8‑bit
HEVC-export11

Meer geheugen voor megaklussen.

Met vier geheugenkanalen biedt iMac Pro nu plaats voor tot maar liefst 128 GB geheugen. Zo kun je moeiteloos complexe 3D‑modellen visualiseren, simuleren en renderen. Of meerdere test­­omgevingen creëren om software te ontwikkelen voor verschillende platforms. Je werkt zonder problemen in meerdere apps tegelijk. Zoveel power. Voor alles wat je wilt doen.

 • Tot 128 GB
 • 2666‑MHz DDR4 ECC

Geavanceerde opslag. Sneller laden. Sneller openen.

Met tot maar liefst 4 TB aan 100% flashopslag kun je ongeacht de codec aan grote 4K- en HD‑projecten werken. En met een overdrachtssnelheid van 3 GB/s gaat het laden van grote bestanden en het openen van apps sneller dan ooit.

 • SSD van maximaal 4 TB
 • Schrijfsnelheid van 3,3 GB/s
 • Leessnelheid van 2,8 GB/s

T2. Verbeterde integratie en beveiliging.

Nieuw: de Apple T2, onze speciaal gemaakte Mac-siliciumchip van de tweede generatie. We zijn uitgegaan van enkele controllers in bestaande Mac-systemen, zoals de systeem­beheer­controller, beeld­signaal­processor, audio­controller en SSD-controller. Die hebben we helemaal opnieuw ontworpen en geïntegreerd in de T2, waardoor je nu hele nieuwe dingen kunt doen op de Mac. Zo werkt de beeld­signaal­processor van de T2 samen met de FaceTime HD-camera om te zorgen voor betere tonemapping, meer controle over de belichting en automatische belichting/witbalans op basis van gezichts­herkenning. Verder maakt de T2-chip de iMac Pro nog veiliger. Hij heeft namelijk een Secure Enclave-coprocessor die de basis vormt voor nieuwe versleutelde opslag en een veilige manier van opstarten. Alle gegevens op de SSD worden versleuteld met speciale AES-hardware. Dit heeft geen nadelige gevolgen voor de prestaties van de SSD, terwijl de Intel Xeon-processor helemaal beschikbaar blijft voor het eigenlijke rekenwerk. De veilige-opstart­feature zorgt ervoor dat er niet geknoeid kan worden met de laagste software­niveaus. Bij het opstarten wordt alleen die besturings­systeem­software geladen die door Apple als vertrouwd is aangemerkt.

Videoperformancekunstenaar.

iMac Pro biedt ruim voldoende bandbreedte om meerdere videostreams af te handelen. En met tot 4 TB aan flashopslag is het bewaren en laden van gigantische project­bestanden zo gebeurd.

Serieuze I/O. Voor het serieuze werk.

Zoals je mag verwachten van een machine voor professionals, is iMac Pro voorzien van snelle poorten waarmee je heel makkelijk een hoogwaardig werk­station opzet. Je hebt vier Thunderbolt 3-poorten, dus je kunt twee 5K‑displays aansluiten waardoor je in totaal over maar liefst 44 miljoen pixels beschikt. Gegevens zet je over met een snelheid van niet minder dan 40 Gb/s. En hij beschikt over 10‑Gigabit Ethernet, iets wat je waarschijnlijk niet in een iMac had verwacht. Daardoor gaat het uitwisselen van bestanden tussen desktops of het werken met geavanceerde netwerk­opslag nu tot 10 keer sneller.

 • Thunderbolt 3 (40 Gb/s) Vier Thunderbolt 3-poorten. Ondersteunt USB 3.1 en DisplayPort-video-uitvoer via USB‑C.
 • Tot 44 miljoen pixels 5K‑display, en optie om twee extra 5K‑displays aan te sluiten.
 • 10‑Gigabit Ethernet Biedt ook ondersteuning voor Nbase‑T-internetsnelheden van 1 Gb, 2,5 Gb en 5 Gb.

Je werk op het grote scherm. Of op twee. Of drie.

Als je twee RAID-systemen en twee 5K‑displays aansluit op de vier Thunderbolt 3‑poorten creëer je een geavanceerd werk­station. En kun je je werk bekijken in maar liefst 44 miljoen pixels.

Retina 5K‑display. Miljarden kleuren. Allemaal even mooi.

Het spreekt bijna voor zich: het display van een iMac is zonder meer schitterend te noemen. En iMac Pro bewijst dat opnieuw. Het 27‑inch display is zelfs het beste display dat we ooit hebben gemaakt, met een helderheid van 500 nits en 14,7 miljoen pixels. Het is alsof het gestroomlijnde all‑in‑one-design achter het indruk­wekkende scherm verdwijnt, zodat jij je volledig op de inhoud kan concentreren. Met de P3‑kleur­weergave en ondersteuning voor een miljard kleuren zien alle beelden er op iMac Pro geweldig natuurgetrouw uit.

 • 500 nits
 • 43% helderder
 • 1 miljard kleuren Ondersteuning voor 10‑bits spatial en temporal dithering.

Net zo echt als in het echt.

Op een display met een miljard kleuren ziet elke foto er precies uit zoals hij is gemaakt, met vloeiende over­gangen en veel minder banding.

All‑in‑one design. Meer creatieve vrijheid.

Achter het schitterende Retina 5K-display van iMac Pro schuilt alle kracht van een hoogwaardig werk­station. Toch is de slanke behuizing bij de randen maar 5 mm dun. En omdat het systeem met maar één kabel van stroom wordt voorzien, blijft je werkplek netjes opgeruimd. Dankzij het efficiënte design kun je al je aandacht richten op je werk, niet op waar je mee werkt.

Geavanceerd warmte­management. Cool.

Om al die krachtige prestaties te kunnen herbergen in zo’n slank all‑in‑one design moest de koeling anders worden aangepakt. De thermische architectuur van iMac Pro is dan ook opnieuw ontworpen met twee ventilatoren, een grote koelplaat en extra ventilatie. Het resultaat? Bijna 75 procent meer lucht­stroom en 80 procent meer thermisch vermogen. Dit betekent dat iMac Pro 500 watt aankan, 67 procent meer dan de 27‑inch iMac.

Gloednieuwe speakers. Make. Some. Noise.

De verbeterde stereo­speakers in iMac Pro leveren een groot frequentie­bereik, een zware bas en meer volume. Kletterende bekkens, gelaagde effecten, gesampled geluid, alles klinkt je even helder in de oren. En dankzij de vier straal­vormende microfoons is je stem ook bij veel achter­grond­­geluid goed te horen.

Accessoires met een donkere kant.

Nieuwe spacegrijze accessoires die helemaal passen bij je iMac Pro. Ze zijn draadloos, oplaadbaar en zien er geweldig uit. Het nieuwe Magic Keyboard bevat een numeriek toetsenblok. En om het helemaal af te maken, kun je kiezen uit de Magic Mouse 2 of Magic Trackpad 2.