Mac Pro

Het vermogen om alles te veranderen.

Deze Mac is in allerlei opzichten de max. Met maximale prestaties, maximale uitbreidings­opties en maximale configuratie­mogelijkheden kunnen allerlei soorten professionals de grenzen verleggen van wat er mogelijk is.

Nieuw design

Functie bepaalt vorm.

Elk aspect van Mac Pro is ontworpen met het oog op zijn prestaties. Om het roestvrijstalen frame zit een aluminium behuizing die je eraf kunt halen. Zo kun je overal makkelijk bij. Dat is vooral handig als je de configuratie wilt aanpassen. De mogelijkheden zijn echt eindeloos.

Processor en geheugen

Tot 28 cores. En ontelbaar veel mogelijkheden.

Mac Pro is ontworpen voor pro’s die hoge eisen stellen aan de CPU. Producties renderen, honderden virtuele instrumenten spelen of op meerdere devices tegelijk een iOS‑appsimulatie uitvoeren, daar draait hij zijn hand niet voor om. Het hart van dit systeem wordt gevormd door een Intel Xeon-processor met maximaal 28 cores, het hoogste aantal ooit in een Mac. Verder staan grote L2‑ en gedeelde L3‑caches en 64 PCI Express-lanes garant voor een enorme bandbreedte.

Niet te stoppen. Non‑stop.

Als je alles uit een processor wilt halen, dan moet die wel het nodige vermogen hebben. En dat heeft hij, 300 watt om precies te zijn. Een groot koellichaam regelt de systeem­­­temperatuur, zodat je non‑stop kunt doorgaan. Heat pipes voeren de hete lucht rondom de chip af via aluminium koelplaten, terwijl drie axiale ventilatoren voor de luchtcirculatie zorgen.

Vergeet alles wat je weet over geheugen.

Een multicore­processor heeft een flink geheugen nodig. Mac Pro beschikt over zes supersnelle ECC-geheugen­kanalen en twaalf fysieke DIMM-sleuven die samen goed zijn voor maximaal 1,5 TB geheugen. Pro’s kunnen dus in een rap tempo doorwerken als ze met grote projecten bezig zijn, enorme datasets moeten analyseren of meerdere pro‑apps tegelijk gebruiken. In tegenstelling tot het lastig te bereiken geheugen in de meeste towers is het dubbelzijdige moederbord van Mac Pro makkelijk toegankelijk.

Tot 2933‑MHz DDR4 ECC-geheugen

Tot 140 GB/s geheugen­bandbreedte

Geheugensysteem met 6 kanalen

Uitbreiding

Acht PCI Express-uitbreidings­sleuven. Reken maar uit.

Mac Pro is gemaakt voor pro’s die hun systeem met een hoge bandbreedte willen configureren. Met vier sleuven van dubbele breedte, drie sleuven van gewone breedte en één sleuf van halve lengte waar de Apple I/O-kaart al in zit, heeft dit model twee keer zoveel sleuven als de vorige Mac‑toren. Dat betekent dat je van alles kunt aanpassen wat voorheen nooit kon op een dergelijk werkstation.

sleuf van halve lengte
sleuven van
gewone breedte
sleuven van
dubbele breedte

Graphics

Extreme prestaties ingebouwd.

Voor veel pro’s is een snelle graphics-architectuur onontbeerlijk voor hun workflows. Denk aan het maken van 3D‑filmanimaties, het samenstellen van 8K‑scènes en het bouwen van complexe game­omgevingen. Om pro’s ook in dat opzicht op hun wenken te bedienen, hebben we iets baanbrekends bedacht: de Mac Pro Expansion Module, oftewel de MPX Module.

Een tweede connector. De eerste in de industrie.

De MPX Module is begonnen als een gewone PCI Express-connector. Vervolgens hebben we extra PCIe-lanes toegevoegd om Thunderbolt te integreren en meer capaciteit te creëren, een primeur voor een videokaart. Met een maximum­vermogen van 500 watt heeft de MPX Module een capaciteit die net zo groot is als bij de hele Mac Pro van de vorige generatie.

MPX-connectorVermogen tot 475 watt
Gewone PCI Express x16Vermogen tot 75 watt
Thunderbolt 3Snelheid tot 40 Gb/s voor gegevens­­overdracht
Radeon Pro Vega IIRekenkracht tot 14 teraflops

Radeon Pro Vega II Duo. Power. En power.

De MPX Module met Radeon Pro Vega II is met een rekenkracht van maximaal 14 teraflops, 32 GB geheugen en een geheugenbandbreedte van 1 TB/s een echte krachtpatser. We hebben twee Radeon Pro Vega II-GPU’s gecombineerd tot de Vega II Duo om nog meer vermogen te creëren. Met twee keer zoveel grafische prestaties, geheugen­bandbreedte en geheugen is dit de krachtigste videokaart ter wereld. De twee GPU’s zijn via de Infinity Fabric Link met elkaar verbonden, wat betekent dat de onderlinge gegevensoverdracht tot vijf keer zo snel kan zijn. Dat is nogal wat voor apps die geoptimaliseerd zijn voor meerdere GPU’s.

De krachtigste videokaart ter wereld. Maal twee.

Om het vermogen nog verder op te schroeven, is het mogelijk om Mac Pro uit te rusten met twee Radeon Pro Vega II Duo MPX Modules. Deze vier GPU’s bieden samen in totaal 56 teraflops en 128 GB geheugen met een hoge bandbreedte. Dat is een enorme hoeveelheid vermogen waarmee je alles aankunt: van GPU‑rendering tot machine learning en deeltjes­simulaties.

Koel. Kalm. Krachtig.

De meeste GPU’s worden niet als onderdeel van het totale systeem ontworpen, en hebben daarom een eigen koelsysteem nodig. De MPX Module is als integraal onderdeel van Mac Pro ontworpen. De vorm biedt ruimte voor een groter koel­lichaam dat samen met de interne luchtstromen van de machine alle warmte stilletjes afvoert. Zonder lawaaierige aparte ventilator blijft het warmte‑ en geluidsniveau opmerkelijk laag.

Video editen

Apple Afterburner. Raas moeiteloos door 8K‑video.

Afterburner is speciaal gemaakt om de workflows van film‑ en video­professionals te transformeren. Dankzij Afterburner kun je van de camera rechtstreeks overstappen naar de tijdlijn. Je kunt native werken met 4K‑ en zelfs 8K‑bestanden. Tijdrovende transcoding, opslagoverhead of outputfouten zijn voorgoed verleden tijd. De proxy workflows mogen met pensioen.

Ruim baan voor je creativiteit.

Afterburner is een hardware­­versnellings­kaart met een FPGA of een programmeerbare ASIC. Met meer dan een miljoen logische cellen kunnen tot 6,3 miljard pixels per seconde worden verwerkt. En wanneer Afterburner in een Mac Pro wordt geïnstalleerd, kunnen tot 6 streams 8K ProRes RAW of 23 streams 4K ProRes RAW worden afgehandeld. Dit betekent dat je cores meer ruimte overhouden voor nog meer creatieve effecten en bewerkingen.

Tot 6 streams 8K ProRes RAW-video bij 30 bps12

Tot 23 streams 4K ProRes RAW-video bij 30 bps

Tot 16 streams 4K ProRes 422‑video bij 30 bps

Beveiliging en opslag

Beveiliging van een ongekend niveau.

Mac Pro is de best beveiligde tower die we ooit hebben gebouwd. Een Secure Enclave-coprocessor vormt de basis voor versleutelde opslag en een veilige manier van opstarten. Je hoeft je dus minder druk te maken over de bescherming van je werk, code en intellectuele eigendom. Zo kun jij je meer richten op je beste denkwerk.

Apple T2 Security-chip.

Alle gegevens op Mac Pro worden afgeschermd door de Apple T2 Security-chip. Op deze ene chip zitten systeem­processors en een Secure Enclave-processor. De chip zorgt ervoor dat er niet geknoeid kan worden met de diepste software­lagen en dat bij het opstarten alleen de besturings­systeem­­software wordt geladen die Apple als betrouwbaar heeft bestempeld.

Tot 8 TB opslag.

Om de snelste prestaties te kunnen bieden, is Mac Pro helemaal gebouwd op een flashopslag­architectuur. Het instapmodel heeft een SSD van 256 GB, met uitbreidings­mogelijk­heden naar een SSD van 1 TB, 2 TB, 4 TB of 8 TB. En alles wordt versleuteld door de T2‑chip.

Razendsnelle aansluitingen

Alle poorten gaan voor je open.

Mac Pro heeft bijzonder snelle in‑ en uitgangen, en er zijn er meer dan voldoende van. Om te beginnen heb je vier Thunderbolt 3-poorten, twee USB-A-poorten en twee 10‑Gb Ethernet-poorten. Daarnaast biedt elke MPX Module weer meer capaciteit. Je kunt wel twaalf 4K‑displays of zes Apple Pro Display XDR’s aansluiten en je werk in meer dan 120 miljoen pixels bewonderen. Uitbreiden is voortaan makkelijker dan ooit.

Uitbreiden aan de achterkant.

Met maximaal twaalf Thunderbolt 3-poorten heeft Mac Pro niet alleen meer ruimte voor meer poorten dan ooit op een Mac, maar kun je deze ook netjes integreren wanneer je een nieuwe module toevoegt.

Bovenbehuizing.

Bovenop zitten twee handige poorten om snel en eenvoudig compatibele Thunderbolt 3-devices aan te sluiten.

Rack-configuratie

Andere looks. Dezelfde power.

Mac Pro is ook verkrijgbaar in een rack-configuratie voor omgevingen waar dit geschikter is, met dezelfde prestaties als de torenconfiguratie. De rack-configuratie is voorzien van het 3D-gatenpatroon voor optimale ventilatie, en een roestvrijstalen rail in plaats van voetjes of optionele wieltjes.

Bekijk Mac Pro alvast op je werkplek met AR.

Open deze pagina in Safari op je iPhone of iPad.

Bekijk in AR

Bekijk in AR Bekijk in AR