öppnas i ett nytt fönster
Download Video
WWDC24 inleds på Apple Park.
Idag inleddes 2024 års upplaga av Apples internationella utvecklarkonferens med en presentation av ny, banbrytande teknik och revolutionerande funktioner i en direktsänd presentation från Apple Park. Under det veckolånga eventet får utvecklare och studenter unik tillgång till Apple-experter och kunskap om nya verktyg, ramverk och funktioner som de kan använda för att ta sina appar och spel till nästa nivå.
Under WWDC24 presenterade Apple det personliga intelligenssystemet Apple Intelligence, spännande nya funktioner som kommer i iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia, watchOS 11 och tvOS 18, samt visionOS 2 som erbjuder kraftfulla, nya sätt att interagera med Apple Vision Pro.
I årets presentation introducerades Apple Intelligence, ett system för personlig intelligens som kombinerar generativa modeller med användarnas personliga kontext för att erbjuda extremt användbar intelligens som användarna får stor nytta av på iPhone, iPad och Mac. Större uppdateringar kommer också till iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia och watchOS 11, bland annat den största uppdateringen någonsin av appen Bilder, banbrytande produktivitetsverktyg och nya sätt för användare att uttrycka sig och anpassa sina enheter. visionOS 2 erbjuder nya kraftfulla sätt att interagera med Apple Vision Pro och spännande uppdateringar för rumsliga bilder och virtuell datorbildskärm. Och med tvOS 18 får kunderna användbar information när de tittar på filmer och serier på Apple TV+ på den största skärmen i hemmet.
Från och med den här månaden kommer Apple Vision Pro till fler länder och regioner, inklusive Fastlandskina, Hongkong, Japan och Singapore. Och nästa månad kommer den till Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland och Storbritannien.

Apple presenterar Apple Intelligence

Apple Intelligence utnyttjar kraften i Apples chip för att tolka och generera språk och bilder, utföra åtgärder i olika appar och förenkla och snabba upp rutinuppgifter utifrån användarens personliga kontext. En av hörnstenarna i Apple Intelligence är databearbetning lokalt på enheten, vilket innebär att systemet erbjuder personlig intelligens utan att samla in användarnas data. Private Cloud Compute sätter en ny standard för integritetsskydd inom AI och ger möjlighet att fördela och skala upp beräkningskapaciteten mellan enhetens processor och större, serverbaserade modeller som körs på särskilda servrar utrustade med Apple-chip.
Apple Intelligence – systemet för personlig intelligens på iPhone, iPad och Mac – kombinerar kraftfulla generativa modeller och personlig kontext för att erbjuda intelligens som är praktisk och relevant för användarna.

I och med iOS 18 blir iPhone smartare och mer personlig än någonsin

Med iOS 18 kan användare ordna appar och widgetar på alla fria ytor på hemskärmen, anpassa knapparna längst ner på låsskärmen och snabbt komma åt fler reglage i Kontrollcenter. Med den största uppdateringen någonsin av appen Bilder ordnas bildbibliotek automatiskt i en helt ny vy och med nya praktiska samlingar kan användarna ha sina favoritbilder nära till hands. iMessage får helt nya texteffekter, bland annat kan man förstora valfria bokstäver, ord, fraser eller emojis med dynamiska, animerade effekter för att göra konversationerna mer livfulla. Användare kan också kommunicera via satellit i appen Meddelanden när de inte har vare sig wifi eller mobiltäckning.
iOS 18 erbjuder nya sätt att anpassa iPhone, fler sätt att hålla kontakten i appen Meddelanden, den största uppdateringen någonsin av appen Bilder och mycket mer.
iOS 18 erbjuder nya sätt att anpassa iPhone, fler sätt att hålla kontakten i appen Meddelanden, den största uppdateringen någonsin av appen Bilder och mycket mer.

iPadOS 18 tar iPad till nya höjder

Med iPadOS 18 blir iPad-upplevelsen mer mångsidig och intelligent än någonsin med nya funktioner och appar som utformats för Apple Pencil. Appen Kalkylator kommer till iPad med Math Notes som gör att användaren kan skriva matematiska uttryck (på tangentbordet eller med Apple Pencil) och direkt får se lösningen utskriven i sin egen handstil. Nya handskriftsverktyg i Anteckningar, bland annat Smart Script, gör handskrivna anteckningar jämnare, flexiblare och mer lättlästa.
Två iPad Pro-enheter som visas upp tillsammans. Den ena visar en anpassad hemskärm och den andra visar Math Notes.
iPadOS 18 tar iPad till nästa nivå med nya sätt att anpassa iPad och den nya kalkylatorn med Math Notes.

macOS Sequoia erbjuder nya arbetssätt och omvälvande intelligensfunktioner på Mac

Med macOS Sequoia blir kontinuitetsfunktionerna mellan iPhone and Mac bättre än någonsin med iPhone-dubblering som ger fullständig åtkomst till och kontroll över iPhone direkt från Mac. Safari får ännu en stor uppdatering i och med den nya funktionen Höjdpunkter, som gör det enklare att hitta information på webbsidor när man surfar på nätet. Spelupplevelsen blir ännu mer fängslande med personanpassat rumsligt ljud som placerar spelaren mitt i händelsernas centrum som aldrig förr. Och Apple Intelligence ger Mac-användarna nya sätt att förbättra sitt skrivande och kommunicera effektivare, sekundsnabbt skapa skojiga bilder och mycket annat. Apple Intelligence drar full nytta av kraften hos Apples chip och Neural Engine och fungerar på alla Mac-datorer med chip i M-serien.
En MacBook Pro som visar iPhone-dubblering, En Mac som visar Höjdpunkter i Safari och en annan MacBook Pro som visar en mer uppslukande spelupplevelse.
macOS Sequoia utökar kontinuitetsfunktionerna med iPhone-dubblering, får nya verktyg för produktivitet och videokonferenser och erbjuder en mer fängslande spelupplevelse med ett otroligt spelutbud.

watchOS 11 erbjuder värdefull information om hälsa och träning och fler alternativ för anpassning

watchOS 11 erbjuder banbrytande information om användarnas hälsa och träning och fler alternativ för anpassning än någonsin. Nya appen Vitals lyfter fram viktiga hälsodata och sammanhang och erbjuder en helt ny upplevelse när man tränar genom möjligheten att mäta träningsbelastning. Dessutom blir aktivitetsringarna ännu mer anpassningsbara. Den smarta traven och urtavlan Bilder använder intelligens för att kunna erbjuda en mer personlig anpassning, och Apple Watch och appen Hälsa på iPhone och iPad erbjuder ytterligare stöd för gravida användare. Och med Avstämning, appen Översätt och nya funktioner för dubbeltryckgesten blir Apple Watch ännu mer praktisk och användbar.
Tre Apple Watch Series 9-klockor som visar nya funktioner i watchOS 11.
watchOS 11 erbjuder användarna banbrytande information om sin hälsa och träning och fler alternativ för anpassning än någonsin.

Ny upplevelse av rumslig databehandling kommer till Apple Vision Pro med visionOS 2

Bara några månader efter den ursprungliga lanseringen introducerar visionOS 2 kraftfulla rumsliga datorupplevelser på Apple Vision Pro, bland annat nya sätt för användare att skapa rumsliga bilder av foton som redan finns i biblioteket, intuitiva handgester för att få snabb överblick över viktig information samt nya funktioner för virtuell datorbildskärm, reseläge och gästanvändare. visionOS 2 får även nya, spännande funktioner, som Follow Your Breathing i appen Mindfulness, SharePlay för Bilder och visning i flera vyer i TV-appen.
visionOS 2 är en större uppdatering som gör upplevelsen av Apple Vision Pro ännu bättre, genom exempelvis möjlighet att förvandla sina bilder till fantastiska rumsliga bilder, nya intuitiva handgester och helt nya funktioner i populära appar.

Uppdateringar av Hem och nya ljudfunktioner som tar underhållningen till en helt ny nivå och gör vardagen smidigare

Med tvOS 18 får användarna en cinematisk upplevelse på en helt ny nivå med intelligenta, nya funktioner, som InSight och uppdateringar till Framhäv dialog och undertexter. Och nya funktioner i Apple Fitness+, Apple Music och FaceTime blir ännu bättre på den största skärmen i hemmet. I iOS 18 får appen Hem nya funktioner för bekvämt och säkert tillträde till hemmet, däribland gäståtkomst och upplåsning av ytterdörr utan fysisk nyckel. Uppdateringar av AirPods-mjukvaran ger användare nya sätt att svara Siri med gester, prata i telefon med vänner och familj och låta sig uppslukas av sina favoritspel.
InSight-funktionen i tvOS 18 visar information om en låt som spelas i ett program på Apple TV+.
tvOS 18 introducerar nya, smarta funktioner, däribland InSight, som tar cinematiska upplevelser till en helt ny nivå. Användare kan streama Palm Royale i Apple TV-appen, förutsatt att de har ett abonnemang.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48