Hannah Pengilly - Digitaal kunstenaar

Studente Lerarenopleiding en Kunstopleiding
University of Canberra, Australië, klas van 2024

“Met iPad en Mac kan ik mijn lessen en creatieve ideeën makkelijk tot leven brengen.”

Hannah Pengilly volgt een dubbele studie en combineert daarbij haar passie voor kunst met haar voorliefde voor het onderwijs. Ze droomt ervan om voor de klas te staan en timmert intussen hard aan de weg als digitaal kunstenaar, met werk dat op TikTok door miljoenen mensen wordt bekeken. Hannah kreeg zelf vroeger thuis­onderwijs en heeft zo ervaren dat een praktische en persoonlijke aanpak de beste manier was om te leren. Zo wil ze later graag ook in haar eigen lessen te werk gaan.

Hannah wil mensen helpen om zich creatief uit te drukken en te leren op een manier die bij ze past. De technologie van Apple helpt haar daarbij. Hannah gebruikt iPad, iPhone en Mac om haar kunst te maken en te delen, innovatieve lessen te ontwikkelen en betere studie­resultaten te behalen.

“Ik gebruik graag iPad en Apple Pencil om nieuwe ontwerpen te maken. Ik kan er naar hartenlust mee experimenteren en zo compleet nieuwe creatieve mogelijk­heden ontdekken. Ik kan alles maken wat ik in mijn hoofd heb.”

Hannah maakt al jaren kunst met iPad en Apple Pencil. Met deze tools maakt ze originele tekeningen en animaties in Procreate. “Het is het ideale canvas om te tekenen en met verschillende technieken te experimenteren”, zegt ze. Hannah ziet Apple Pencil als een penseel met onbeperkte mogelijk­heden om met kleur en textuur te spelen. Ze deelt haar werkwijze met haar 4 miljoen volgers op social media en moedigt ze ook aan om zelf creatief aan de slag te gaan.

Hannah vindt het eenvoudig om haar liefde voor kunst te combineren met haar leraren­opleiding. Met iPad en Apple Pencil ontwerpt ze werk­bladen met multimedia-materiaal, geschikt voor studenten met uiteen­lopende leerstijlen. Voor haar opdrachten visualiseert ze ideeën door foto’s te nemen met iPhone en schetsen te maken op haar iPad. En met AirDrop zet ze die beelden snel op haar Mac om ze daar verder te bewerken. Met een heel eigen digitale workflow ontwikkelt ze materiaal dat niet alleen inspirerend is voor leerlingen maar ook voor leerkrachten.

Hannah wil graag een verschil maken in het leven van anderen, of het nu gaat om het delen van haar kunst of het maken van lesplannen die leren inclusiever maken. Met iPad, Mac en iPhone maakt ze het waar.

“Ik gooi al mijn vaardigheden en creativiteit in de strijd om leerlingen vooruit te helpen, hoe ze ook leren. Iets goeds doen voor de wereld, mensen helpen en elke dag speciaal maken. Dat motiveert me enorm.”

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en studenten

Ontdek hoe studenten de wereld vooruit kunnen helpen met Apple technologie.

Meer informatie