iBooks.

Altijd iets leuks om te lezen,
waar je ook bent.

Verslind nog meer boeken met de nieuwe features van iBooks. iBooks staat al standaard op je iOS-device en Mac. Je kunt de bibliotheek op je iPad, iPhone, iPod touch of Mac dus direct gaan vullen met de klassiekers, de bestsellers van nu, en alles daar tussenin. Voortaan zijn al je favoriete boeken binnen handbereik, of je nu onderweg bent of gewoon lekker thuis.1

Veel meer dan woorden alleen.

Lezen op je iPad, iPhone, iPod touch of Mac is net alsof je een echt boek leest. Maar het is veel meer dan dat. Als je de bladzijde wilt omslaan, veeg je met één vinger op je iOS-apparaat, of met twee op het trackpad van je Mac. Je kunt één pagina per keer weergeven of je iPad op zijn zij leggen en twee pagina's tegelijk zien. Ook is er een schermvullende weergave, zodat je nergens door wordt afgeleid. De wit-op-zwart-weergave leest rustiger als je in een donkere omgeving zit. In de meeste boeken kun je ook de grootte van de tekst en het lettertype aanpassen. En op de Mac kun je net zo veel boeken geopend hebben als je wilt.

Heb je de laatste tijd nog een goed boek gehoord?

Als je graag wordt voorgelezen, zijn audioboeken echt iets voor jou. In macOS vind je ze in iTunes. In iOS kun je audioboeken direct in iBooks kopen en beluisteren.2 Ze komen net als alle andere boeken in je bibliotheek te staan. En luisteren naar een boek is dankzij de geheel vernieuwde interface net zo gebruiksvriendelijk als een boek lezen. Je kunt je boeken zelfs mee de weg op nemen: je hoeft alleen maar op het audioboeken­symbool op je CarPlay-touchscreen te tikken. Met iBooks voor iOS kun je lekker lezen. Op meerdere manieren.

Serie. Opgeruimd staat netjes.

Je kunt je boeken bekijken op titel, auteur, categorie of serie. Of je hele bibliotheek zien met Alle boeken. Als je meerdere boeken in een serie hebt, groepeert iBooks die samen. Met een tikje op de serie wordt die uitgevouwen. Je kunt zien welke boeken je al hebt en welke titel als volgende in de serie staat. Als je klaar bent voor het volgende boek, kun je het direct vanuit je bibliotheek kopen.3

iBooks en iCloud.

iCloud bewaart al je materiaal, zoals je muziek, foto’s en contactgegevens, en zorgt ervoor dat je er vanaf je iPad, iPhone, iPod touch of Mac bij kunt.4 Zelfs je boeken worden in iCloud bewaard.5 Van elk boek dat je hebt gekocht, zie je de titel in je bibliotheek staan – op welk apparaat je het ook hebt aangeschaft. Met één tikje download je het naar je apparaat. Je kunt dus op weg naar je werk op je iPhone beginnen met lezen, overdag een paar hoofdstukken doornemen op de Mac en ’s avonds thuis rustig op de bank verder lezen op je iPad.

Meer informatie over iCloud

Automatisch nachtthema.

Als je bij weinig licht aan het lezen bent op je iPad of iPhone, schakelt iBooks voor iOS automatisch over naar een wit-op-zwartweergave voor de tekst op je scherm. Als het lichter wordt, schakelt iBooks automatisch weer terug.6

Je kunt erop los markeren, noteren en definiëren.

Bij het lezen van een boek op je iOS-apparaat of Mac kun je je vinger als markeerstift gebruiken. Swipe over de geselecteerde tekst (op de Mac met het trackpad) en de tekst wordt gemarkeerd. Als je op een gemarkeerd stuk tikt, zie je een palet verschijnen. Daarin kun je de kleuren veranderen, overschakelen op onderstrepen of een notitie toevoegen. In de notitieweergave staan al je notities en gemarkeerde tekst bij elkaar. Hier vind je snel iets terug of kun je direct naar een gemarkeerde passage in je boek springen. En als je op je Mac notities maakt of passages markeert, zorgt iCloud ervoor dat alles automatisch naar al je apparaten wordt gepusht. iCloud onthoudt ook precies op welke pagina je gebleven was, dus je kunt meteen weer verder lezen.4

Voeg pdf’s toe aan je bibliotheek.

In iBooks kun je niet alleen boeken, maar ook pdf-bestanden bewaren. Handleidingen, zakelijke offertes, projectplanningen … je kunt alles kwijt in je iBooks-bibliotheek, zodat je altijd alles bij de hand hebt. Krijg je via e‑mail een pdf van iemand? Bewaar ’m dan in iBooks. Ga vervolgens naar je bibliotheek en tik erop om het bestand te openen.

Multi-Touch-boeken voor iPad, iPhone en Mac.

Boeken lees je voortaan niet alleen, maar je belééft ze ook echt. Dit type boeken benut alle mogelijkheden van je iPad, iPhone of Mac en bevat onder andere Multi-Touch-mogelijkheden, beeld en geluid. Nu er Multi-Touch-boeken zijn, zit je niet langer vast aan gedrukte plaatjes op papier. Je kunt bijvoorbeeld door een paar foto’s vegen of bladeren, met je vinger een 3D-object laten draaien, animaties tot leven laten komen of naar gesproken commentaar luisteren. Voor Multi‑Touch-boeken, waaronder iBooks-studieboeken, kun je terecht in de iBooks Store. Daar vind je boeken over eten en drinken, kunst en cultuur, reizen en nog veel meer. Welk boek je ook kiest, het staat garant voor een heel andere manier van lezen. En reken maar dat je er geen genoeg van kunt krijgen.

Meer informatie over iBooks Author

iBooks kopen.

De iBooks Store bevat op dit moment meer dan 2,5 miljoen boeken en daar komen elke dag nieuwe titels bij.7 Veel van deze boeken zijn helemaal gratis. Je kunt bekijken wat is uitgelicht in iBooks, welke titels populair zijn, of zoeken op titel, schrijver, genre of verzameling. Zie je een boek dat je aanspreekt, dan tik je erop voor meer informatie, om recensies te bekijken of zelfs om een gratis stuk voorbeeldtekst te lezen. Als je het boek vervolgens koopt, wordt het direct naar je bibliotheek gedownload.

Werkt met iCloud

Oude versie eruit, nieuwe versie erin.

Een boek, en vooral een studieboek, kan om allerlei redenen worden herzien. Het mooie is dat iBooks dergelijke herziene versies ondersteunt. Als er dus een herziene versie van een boek verschijnt met nieuw of extra materiaal, brengt iBooks je hiervan op de hoogte. Je kunt de herziene versie gratis downloaden. De oude versie in je bibliotheek wordt dan direct vervangen.