Waarom een iPad

iPad biedt je de mogelijk­heden van een computer, plus allerlei extra features die je niet zou verwachten. Hier vind je een aantal redenen waarom je volgende computer wellicht een iPad wordt.Net zoveel power als een pc.
En licht als een iPad.

Alle iPad‑modellen zijn voorzien van een geavanceerde chip van Apple, waardoor je foto’s, games en AR op een heel nieuwe manier ervaart. Dankzij die chip is iPad ook krachtig genoeg voor alle apps die je elke dag gebruikt. Of dat nu Microsoft Office is voor je werk, of Adobe Photoshop CC voor een creatief project.

En al die power past gewoon in je tas. iPad is ongelooflijk dun en licht, dus je neemt hem overal mee naartoe. Bovendien gaat de batterij tot wel tien uur mee, zodat je er de hele dag mee kunt werken.1 Onderweg blijf je online met snelle wifi en LTE (van 4G tot Gigabitklasse).2 Je kunt zelfs draadloos bestanden afdrukken, projecteren en versturen.

Zo ontworpen dat je alles eenvoudig met je vingers kunt bedienen.

iPad kan hetzelfde wat een computer kan, maar werkt veel intuïtiever. Wil je al je aandacht op één app richten of juist werken met meerdere apps tegelijk? Je doet het met maar een paar tikjes. Verplaats objecten van de ene app naar de andere door ze te slepen. Of schakel met één swipe over naar een andere app.

Het voelt vertrouwd, maar tegelijkertijd ook compleet anders. iPadOS zit boordevol features die speciaal zijn ontworpen voor iPad. En met Apple Pencil3 of een trackpad geniet je daar nog meer van. iPadOS heeft dezelfde basis als iOS, dus veel apps en features zijn hetzelfde. En ook dingen als tikken, swipen, knijpen en zoomen zijn net zo simpel als op je iPhone.

Je kunt ’m gebruiken met een toetsen­bord, trackpad en Apple Pencil.

iPad werkt met een keyboard of trackpad wanneer je die nodig hebt. Met het scherm­­toetsen­bord kun je een e‑mail beantwoorden of een artikel schrijven, en het werkt ook met Multi‑Touch-bewegingen. Heb je een fysiek toetsen­bord of trackpad nodig, dan sluit je er gewoon een aan. De nieuwe cursor voor iPadOS voegt een extra dimensie toe aan de vertrouwde Multi‑Touch-ervaring op iPad. Hij verandert in de tool die je nodig hebt, afhankelijk van het object waar je naar wijst, bijvoorbeeld een knop, app-icoon of tekst.4

En met Apple Pencil is iPad ook je notitieblok, canvas, scanner en nog veel meer. Maak aantekeningen met Apple Pencil. Scan een document met de ingebouwde camera, voeg annotaties toe en verstuur het. En met iPadOS kun je je schetsen omtoveren tot geometrisch perfecte vormen.

Alle apps die je op een computer verwacht. Plus een miljoen speciaal ontworpen voor iPad.

iPad heeft geweldige apps voor iedere dag. Zoals Foto’s, Berichten, Safari, Mail en Agenda. Ook staan er productiviteits­­­­­apps op, zoals Pages en Keynote, en is hij geschikt voor apps als Microsoft Word en Adobe Photoshop CC.

Daar is een app voor. Alle apps in de App Store profiteren van de kracht en het grote display van iPad. En de redacteurs van de App Store maken selecties en doen aanbevelingen voor de beste apps ter wereld om dingen mee te maken, te spelen, te leren en te werken. Je kunt ook apps gebruiken om de wereld om je heen in te vullen met augmented reality.

Ontdek apps voor iPad in de App Store

Hij heeft een plek voor je bestanden. En weet ze op
al je devices te vinden.

Al je bestanden op één centrale plek. Met de Bestanden-app kun je alles overzichtelijk beheren in iCloud Drive, op een extern opslagapparaat of bij cloud­diensten van derden zoals Box of Dropbox.

En met iCloud staan al je belangrijke gegevens en content op al je devices. Bewaar veilig al je foto’s, video’s, muziek, apps, bestanden, contacten en andere gegevens. Zo heb je altijd alles binnen handbereik op je iPad, iPhone en Mac, en zelfs op een Windows-pc.5

Lees meer over iCloud

Gemaakt om je gegevens te beschermen. En je privacy.

Je gegevens en content zijn veilig. iPad bevat namelijk geavanceerde beveiligings­­­features zoals Face ID of Touch ID voor veilige authenticatie. De authenticatie­gegevens worden versleuteld en beschermd door de Secure Enclave op je device, en dus niet bewaard op servers van Apple of in iCloud. iPadOS bevat daarnaast features als ‘Slimme tracking­­­preventie’ in Safari, voor bescherming tegen websites die met je persoonlijke gegevens aan de haal willen gaan.

Lees meer over ons privacybeleid

Automatisch bijgewerkt.

Met iPad krijg je updates zonder gedoe. Als je ‘Automatische updates’ inschakelt in iPadOS, worden de gratis updates draadloos gedownload op je iPad zodra ze uitkomen. Zo heb je altijd de nieuwste features, de meest geavanceerde technologie en de laatste beveiligings­updates.

Bekijk de nieuwe features in iPadOS

Ontworpen om voor iedereen toegankelijk te zijn.

Wij geloven dat technologie pas echt krachtig is als iedereen die kan gebruiken. Daarom heeft iPad toegankelijkheid­sfeatures voor mensen die behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van zien, horen, interactie of leren. Met VoiceOver krijg je bijvoorbeeld te horen wat er op het scherm gebeurt, en met Schakel­bediening kun je je iPad gebruiken zonder hem aan te raken.

Ontdek alle toegankelijkheids­features op iPad

Accessoires

Toetsenborden, hoezen, covers, Apple Pencil, AirPods en nog veel meer.

Shop iPad-accessoires

Ontvang een tegoed voor je volgende iPad* als je je oude device inruilt met Apple Trade In.
Dat is goed voor jou en de planeet.

Lees hier hoe het werkt

Zoek de iPad die bij jou past.

Vergelijk alle iPad-modellen

iPad Pro

De ultieme iPad-ervaring.

Nieuw

iPad Air

Kleurrijk. Krachtig. Prachtig.

Nieuw

iPad

Geweldig veelzijdig. Verrassend betaalbaar.

iPad mini

Klein van stuk. Grootse prestaties.