Brad Bergsma
Northwest Kansas Technical College, Verenigde Staten

Nu zaaien voor een vrucht­bare toekomst van de landbouw.

Bergsma komt uit een familie die al vijf generaties lang als boer werkt. Hij geeft veel om boeren en hun succes, omdat hij vindt dat ze een essentieel onderdeel zijn van de Amerikaanse economie en cultuur. Bergsma kiest ervoor om zijn onderzoek naar precisie­landbouw uit te voeren met behulp van Apple technologie. iPad Pro en iPhone zijn de belangrijkste tools die hij inzet om te onderzoeken hoe verschillende technologieën de landbouw­sector productiever, efficiënter en rendabeler kunnen maken.

Hij gebruikt apps op iPad Pro om sensoren op machines te besturen, maar ook om met drones water- en temperatuur­gegevens te verzamelen. Bergsma deelt zijn bevindingen met de landbouwgemeenschap om de industrie op wereldwijde schaal te helpen met het vernieuwen van landbouwtechnieken.

iPad Pro. Bergsma gebruikt apps op iPad Pro zoals Climate FieldView voor het verzamelen, controleren en meten van alle gegevens voor zijn landbouw­onderzoek. Denk hierbij aan gegevens over irrigatie en voeding in de tijd tussen het zaaien en oogsten van de gewassen.

iPhone. Of Bergsma nu in de kas is of op zijn landbouw­grond, hij gebruikt iPhone overal. Dankzij het gemak en de flexibiliteit van het device kan hij bijvoorbeeld het weer controleren, foto’s maken en ter plekke de bodem­vochtigheid meten.

“Het ecosysteem van Apple staat aan de basis van alles wat we doen, van het aansturen van apparatuur tot bodem­beheer.”
Brad Bergsma Instructor, Researcher en Chief Information Officer
Northwest Kansas Technical College, Verenigde Staten

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en het hoger onderwijs

Ontdek hoe Apple technologie hogescholen en universiteiten in staat stelt om de wereld te verbeteren.

Meer informatie