Dr. John Volckens
Colorado State University, Verenigde Staten

De wereld beter helpen ademen. Met gezondere lucht.

Dr. Volckens is opgegroeid met astma en heeft al vroeg ontdekt hoe beangstigend het kan zijn als je niet goed kunt ademen. Door deze ervaring, samen met zijn aangeboren nieuwsgierigheid, liefde voor de natuur en interesse in alles wat mechanisch is, ontstond zijn missie om een wereld te creëren waar de lucht overal gezond is.

Samen met zijn onderzoeks­studenten aan de Colorado State University gebruikt hij Mac om apparaten te ontwerpen en te bouwen waarmee mensen de lucht­kwaliteit kunnen meten. De metingen worden vastgelegd op iPhone, via apps die ze hebben ontwikkeld. Op die manier helpen ze mensen om onderbouwde beslissingen te nemen over de impact van de lucht die ze inademen. Hoe groter de schaal waarop het onderzoek naar lucht­verontreiniging van dr. Volckens kan worden uitgevoerd, hoe groter het effect kan zijn op de wereldwijde gezondheid.

MacBook Pro. Dr. Volckens heeft alle power die hij nodig heeft om uitgebreide datasets over lucht­kwaliteit te analyseren en indruk­wekkende visualisaties van zijn bevindingen te presenteren op interactieve dashboards. En dat allemaal tegelijk.

iPhone. Dr. Volckens en zijn team ontwikkelen iOS-apps op maat die fungeren als gebruikers­interface voor zijn lucht­sensoren op iPhone. De apps verzamelen in real time honderden metingen van overal ter wereld, zoals temperatuur, lucht­v­ochtigheid en lucht­kwaliteit.

“Het is mijn visie om mensen wereld­wijd te helpen ontdekken wat er in de lucht zit die ze inademen. Met de technologie van Apple kan ik dat realiseren.”
Dr. John Volckens Director, Center for Energy Development and Health
Professor, Mechanical Engineering
Colorado State University

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en het hoger onderwijs

Ontdek hoe Apple technologie hogescholen en universiteiten in staat stelt om de wereld te verbeteren.

Meer informatie