Dr. Youngmoo Kim
Drexel University, Verenigde Staten

De grenzen van creatieve expressie verleggen.

Dr. Kim is muzikant en ingenieur. De focus van zijn onderzoek ligt op zijn passie: de combinatie van podiumkunsten en technologie. Hij koos voor Apple technologie in zijn innovatielab, waarmee hij een omgeving creëert waar magische ideeën ontstaan op onverwachte momenten.

Met Mac is het mogelijk om geluid te visualiseren met kleur, noten te buigen op een piano, en zelfs slimme materialen te integreren met robots. Dr. Kim deelt deze wonderlijke combinatie van muziek en technologie met de rest van de wereld met behulp van de ontwikkeltools van Apple. Hij bouwt apps die de inspanningen van de community ondersteunen en toegankelijk maken voor iedereen.

MacBook Pro. Mac kan met gemak profes­sionele apps aan op het gebied van muziek en visualisatie, zoals Logic Pro en MATLAB. Deze apps verleggen de grenzen van dr. Kims onderzoek naar machine listening met behulp van instrumenten en robots die hij zelf heeft ontwikkeld.

iPad Pro. Dr. Kim ontwikkelt apps voor iPadOS waarmee mensen kunnen samen­werken en contact kunnen leggen. Zijn app Virtual‑Chorister legt individuele opnames en optredens vast van muzikanten over de hele wereld om er virtuele ensembles mee te creëren.

“Ik streef naar een wereld waar geen grenzen worden gesteld aan de creativiteit van mensen.”
Dr. Youngmoo Kim Director, ExCITe Center
Professor, Electrical and Computer Engineering, Drexel University

ALLE VERHALEN

Leerlingen op elk niveau succesvol maken.

Ontdek alle succesverhalen

Apple en het hoger onderwijs

Ontdek hoe Apple technologie hogescholen en universiteiten in staat stelt om de wereld te verbeteren.

Meer informatie